Home » opleiding Speltherapie

Opleiding: opleiding Speltherapie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Speltherapie


In de opleiding Speltherapie worden de onderstaande onderwerpen behandeld;

  • Spelontwikkeling
  • Therapeutische houding
  • Diverse werkvormen
  • Inrichting spelkamer
  • Het therapeutische proces
  • Het systeem van het kind
  • Kenmerken van doelgroepen
  • Psycho-educatie
  • Verschillende thema's o.a, vechtscheidingen, zelfbeeld en rouw

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Speltherapie duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf499,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Help kinderen spelenderwijs hun gevoelens te uiten met de Speltherapie opleiding


Kinderen kunnen minder gemakkelijk over hun emoties, gedachten en verlangens praten dan volwassenen. Wil jij ze hierbij helpen? Volg de opleiding Speltherapie en ontdek hoe je via spel uiting kunt geven aan deze gevoelens!


Spelenderwijs kunnen kinderen tijdens speltherapie op een veilige manier hun emoties uiten en ingrijpende of traumatische gebeurtenissen verwerken wanneer ze dit in het dagelijkse leven niet kunnen of durven. Op die manier leer je kinderen beter begrijpen.


Wil jij weten welke mogelijkheden speltherapie te bieden heeft? Start dan vandaag nog met de Speltherapie opleiding!
 


Krijg inzicht in het gedrag van kinderen met de opleiding SpeltherapieWerk jij veel met kinderen? Bijvoorbeeld als leerkracht, kindercoach, psycholoog of pedagogisch medewerker? Dan is deze Speltherapie opleiding een zeer geschikte aanvulling voor jou! Jij leert kinderen beter begrijpen zodat je makkelijker met ze omgaat. Doordat jij kinderen voortaan beter kunt helpen in allerlei situaties, vul je jouw functie optimaal in.


Als je met kinderen werkt, heb je invloed op hun ontwikkeling. Opvoeding kan soms moeilijk zijn. Zeker wanneer je een kind niet goed begrijpt. De Speltherapie opleiding helpt je bij het krijgen van inzicht in de emoties, gedachtes en verlangens van kinderen.


Tijdens de cursus maak jij kennis met speltherapie. De opleiding is laagdrempelig en begint bij de absolute basis. Je hebt dus geen vooropleiding nodig om te starten.
Leer de speeltaal van kinderen begrijpenSpeltherapie is een therapievorm die speciaal ontwikkeld is om kinderen te helpen die problemen ervaren in hun ontwikkeling. Spel is de taal waarmee kinderen op een veilige manier kunnen communiceren. In deze opleiding Speltherapie leer jij de speeltaal van het kind begrijpen, zodat je ook het kind goed leert te verstaan en begrijpen.


Tijdens de opleiding maak jij kennis met deze speciale therapievorm. Je leert meer over werkvormen als spelbeelden, verhalen, poppen, tekeningen en het sensopathische spel.
Help kinderen hun gevoelens te verwerkenDaarnaast krijg je inzicht in thema’s als rouw, zelfbeeld en emotieregulatie gedurende de opleiding. Speltherapie houdt immers in dat jij weet hoe je het spel analyseert en onder woorden kunt brengen wat er gebeurt. Op die manier kun je het spel doelgericht sturen. Het kind uit zich en doet ervaring op door middel van het spel en jouw input. Dit levert inzichten op waardoor je het kind vervolgens verder kunt helpen zijn gevoelens te verwerken.


Kortom, met de opleiding Speltherapie leer jij hoe je invloed uitoefent op het spel en daarmee op de ontwikkeling van het kind. Je ontdekt hoe je aan de hand van spel het kind helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en het accepteren van moeilijke situaties.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C0Fe9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren