Home » cursus Schilderen voor Beginners

Opleiding: cursus Schilderen voor Beginners

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Schilderen voor Beginners


De cursus Schilderen voor Beginners is opgebouwd uit diverse thema’s:


Verschillende materialen en technieken
Ieder materiaal vergt een speciale schildertechniek. De technieken licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling komen aan de orde in deze schildercursus.


Kleuren mengen
Je leert primaire, secundaire en tertiaire kleuren mengen. Je komt achter hun gevoelswaarde, leert hoe ze elkaar kunnen versterken en waarom ze soms ‘vloeken’.


Aquareltechniek
Aquarel is een schildertechniek met waterverf. Het is een techniek die geoefend moet worden om het gewenste resultaat te krijgen.


Verschillende onderwerpen schilderen
Ook ga je in deze schildercursus aan de slag met het schilderen van onder andere stillevens, bloemen, dieren en landschappen.


Dimensie en ruimte
Je leert hoe je de illusie van ruimte schept in het platte vlak en je gaat andere materialen dan verf gebruiken om dimensie en ruimte te creëren in je schilderij.


Kunstgeschiedenis
Aan het einde van de cursus Schilderen voor Beginners besteden we ook de nodige aandacht aan de geschiedenis van de kunst in de klassieke oudheid, middeleeuwen, renaissance, barok en rococo.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Schilderen voor Beginners staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van schilderdocent,Praktijkgerichte cursus,Start bij de basis

Algemene informatie over de cursusHeb jij altijd al willen leren schilderen?
Start vandaag nog met de cursus Schilderen voor Beginners!Heb jij altijd al willen leren schilderen en is schilderen op nummer geen uitdaging meer voor jou? Met de cursus Schilderen voor Beginners laat jij niet alleen je schilderkunsten maar ook je creativiteit de vrije loop. Start vandaag nog en ontdek je eigen talenten!


Licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling, al deze technieken komen aan de orde. Daag jouw creativiteit uit met de cursus Schilderen voor Beginners.
Schilderen op jouw manierDe cursus Schilderen voor Beginners is geschikt voor iedereen die graag wil leren schilderen. Je start bij de absolute basis. Zo ontwikkel jij eenvoudig je eigen stijl op jouw eigen tempo. Ook jij kunt leren schilderen!
Leer kijken met een ‘schildersoog’Leren schilderen start bij het absolute begin. Daarom maak je in de cursus Schilderen voor Beginners eerst kennis met verschillende manieren van kijken. De manier waarop je iets ziet is namelijk afhankelijk van de kennis die je erover hebt. De kunstgeschiedenis van de klassieke oudheid tot op de dag van vandaag komt daarom aan bod.


Door goed te leren kijken, leg jij de basis van je eigen schilderkunsten. In de cursus Schilderen voor Beginners leer je kijken met een ‘schildersoog’ zodat jij weet hoe je alles herleidt tot de basisvorm. Mensen, dieren, voorwerpen. Aan de hand van de basis zet jij eenvoudig alles op papier.
Krijg oog voor kleur en dimensie in de cursus Schilderen voor BeginnersKleur is een heel belangrijk element bij het schilderen. Het helpt je vorm te geven aan een schilderij. Tijdens de cursus Schilderen voor Beginners ga jij daarom dieper in op kleurenleer en het mengen van kleuren. Zo leer jij hoe je bewust gebruikmaakt van kleur en toonwaarden. Je maakt tevens kennis met de verschillende technieken en materialen.


Hoewel je tijdens deze schildercursus jouw schilderingen op een plat vlak uitwerkt, hebben deze wel een ruimtelijke werking. Om deze optische illusie te creëren, gaan we tijdens deze schildercursus dieper in op onderwerpen als dimensie en ruimte. Op die manier word jij steeds weer uitgedaagd je talent verder te ontwikkelen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0052D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren