Home » opleiding Bewindvoerder

Opleiding: opleiding Bewindvoerder

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de opleiding Bewindvoerder worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Introductie in het vakgebied;
 • Juridisch kader;
 • Werkproces;
 • Sociale zekerheid;
 • Vermogen;
 • Belastingdienst;
 • Life events;
 • Schulden
 • Wet vereenvoudiging beslagvrije voet;
 • Communicatie en ethiek;
 • Hulpverlening;
 • Persoonlijkheidsproblematiek;
 • Zelfredzaamheid;
 • De zelfstandige bewindvoerder;
 • Praktijkdag.
  


Na het volgen van deze opleiding beschik je over de juiste kennis en vaardigheden om als professioneel beschermingsbewindvoerder aan de slag te gaan. Om door de rechtbank als bewindvoerder benoemd te worden, gelden echter wel enkele algemene eisen.


Zo dien je minimaal te beschikken over een havo- of vwo-diploma, of een diploma van een mbo-4 opleiding. Deze diploma’s dienen aangevuld te worden met minimaal 2 jaar relevante werkervaring onder de verantwoordelijkheid van een professionele beschermingsbewindvoerder.


Een passende hbo- of wo-opleiding is uiteraard ook voldoende, in dat geval geldt er géén aanvullende eis voor werkervaring. Meer informatie over deze opleidingseisen, en over de vraag welke hbo- en wo-opleidingen als passend aangemerkt worden, vind je op www.rechtspraak.nl.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Bewindvoerder staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf969,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusMet de opleiding Bewindvoerder help jij mensen hun vermogen te beheren


Heb jij interesse in financiële én juridische zaken? Wil jij anderen helpen met hun financiën wanneer zij dit zelf niet meer kunnen? Volg de opleiding Bewindvoerder en zet de eerste stap naar jouw droombaan. Begin vandaag nog met studeren!


In de huidige wereld is het voor sommige mensen lastig om zich staande te houden op financieel gebied. Dat kan zijn doordat zij beperkt zijn in hun digitale vaardigheden of wellicht een verstandelijke beperking of verslaving hebben. Ook is het mogelijk dat de schulden hun boven het hoofd zijn gegroeid en zij er zelfstandig niet meer uitkomen.


Deze mensen kunnen wel wat hulp gebruiken. Met de opleiding Bewindvoerder bied jij de helpende hand! Deze opleiding is geaccrediteerd door Horus, de branchevereniging voor professionele bewindvoerders.
Opleiding Bewindvoerder: snijvlak tussen financiële en juridische zakenWil jij andere mensen helpen door het beheer van hun vermogen voor ze te verzorgen? Heb jij affiniteit met financiële en juridische zaken? Dan past de Bewindvoerder opleiding perfect bij jou. Jouw verantwoordelijkheid en sterke sociale vaardigheden kun je in deze opleiding goed inzetten.


De opleiding Bewindvoerder is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig over het regelen van financiële zaken.


 


Beheer alle inkomsten en uitgaven van je cliëntenAls beschermingsbewindvoerder ben jij de spin in het web van financiële zaken voor jouw cliënten. Er lopen diverse lijnen vanaf je werkplek naar bedrijven, overheden en hulpverleners. In de Bewindvoerder opleiding doe je alle benodigde kennis op, om vervolgens aan de slag te kunnen gaan als professioneel bewindvoerder.  Bij de ontwikkeling van de cursus is de kwaliteitsverordening van Horus gevolgd. Dat betekent dat jij verzekerd bent van de hoogste kwaliteit!


Tijdens de opleiding Bewindvoerder leer jij alles over zaken als sociale zekerheid en vermogen. Als bewindvoerder ben jij degene die controleert of jouw cliënt zijn inkomsten ontvangt en zorg je ervoor dat toeslagen en uitkeringen worden aangevraagd. Ook zorg jij ervoor dat alle rekeningen worden betaald en dat je cliënt leefgeld krijgt voor dagelijkse uitgaven. Aan de hand van deze Bewindvoerder opleiding leer jij onder andere hoe je efficiënt een budget opstelt.


 


Verdiep je in belastingen, schulden en beleggenIn de opleiding Bewindvoerder doe jij ook kennis op over administratie en belastingen. Een duidelijk overzicht van inkomen en uitgaven moet immers jaarlijks kunnen worden getoond. Ook regel jij de belastingaangifte voor jouw cliënten.


Naast het regelen van de vaste zaken als inkomen en uitgaven, kun jij ook meer betekenen voor je cliënten. Tijdens de cursus Bewindvoerder leer je namelijk ook meer over schulden zodat je de cliënt zo efficiënt mogelijk helpt deze af te lossen. Heeft jouw betrokkene juist veel geld? Dan regel jij met aandacht en zorg hoe dit verstandig wordt belegd.


 


Inclusief praktijkdagNaast het theoriegedeelte bevat deze Bewindvoerder opleiding 1 praktijkdag. Tijdens deze gratis oefendag kom je in contact met medestudenten en breng je, onder de professionele begeleiding van onze sympathieke vakdocente, al het geleerde in praktijk.


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A9B8E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren