Home » cursus Fries

Opleiding: cursus Fries

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


De cursus Fries is een praktische cursus met veel oefeningen. De grammatica wordt op een eenvoudige en heel duidelijke manier uitgelegd, terwijl je op een eenvoudige en prettige manier jouw spreek- en luistervaardigheid zal vergroten. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • kennismaken;
 • op reis;
 • het lichaam;
 • wonen;
 • in de supermarkt;
 • nieuws en weer;
 • uitgaan;
 • sport en spel;
 • werk;
 • vakantie en vrije tijd;
 • natuur;
 • verkeer;
 • bestuur;
 • literatuur;
 • muziek.
 


Inclusief digitale geluidsbestandenDe lessen in de cursus Fries zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Jouw persoonlijke docent kan je daarbij helpen.


De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer, tablet of smartphone.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Fries staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf233.10euro

Bijzonderheden

Begeleiding van Fries docent,Met luister-& spreekoefeningen,Leer in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusFries leren? It giet oan!


Ben je in Friesland komen wonen, wil je Fries leren voor je Friese vrienden of familie of wil je tijdens jouw volgende vakantie in Friesland zelf een woordje Fries spreken? Better let as net! Start vandaag nog met de cursus Fries van NHA.  


Hoewel veel mensen denken dat Fries een dialect is, is niets minder waar. Fries is namelijk als enige van alle Nederlandse dialecten erkend als echte taal en het kent zelfs verschillende eigen dialecten. Met een cursus Fries van NHA verdiep jij je in deze unieke taal.


De Friese taal ontstond in de vroege middeleeuwen en is zich steeds meer gaan onderscheiden van andere verwante Germaanse talen. Sinds de 19e eeuw groeide deze taal sterk in populariteit. Inmiddels spreken meer dan 400.000 mensen Fries. In Fryslân is de Friese taal zelfs een verplicht vak op de basisschool, kun je het volgen op de middelbare school en het studeren op de universiteit. En nu kun je ook een cursus Fries volgen bij NHA!


 Fries leren met een cursusWil jij Fries leren spreken? Voor je vakantie, om met vrienden of familie te communiceren of gewoon omdat het kan? Dan is de cursus Fries geschikt voor jou. Door middel van deze cursus is de Friese taal gemakkelijk te leren. Al na een paar lessen kun je gesprekken voeren in het Fries.
Cursus Fries: leer de taal van het NoordenDe cursus Fries is praktijkgericht en levendig. Je leert de taal aan de hand van alledaagse situaties en herkenbare voorbeelden. Van dagelijkse gesprekken over het weer tot winkelen, de weg vragen en typische vakantiedingen zoals een maaltijd bestellen in een restaurant. Na een cursus Fries gaat jou dit gemakkelijk af.


Elke les heeft een heldere opzet waarbij je met dagelijkse gesprekken of verhalen de taal leert spreken, schrijven en lezen. Je maakt opdrachten en gaat aan de slag met luisteroefeningen. Ook kun je tijdens de cursus Fries zelf geluidsbestanden inspreken en naar je docent sturen. Deze controleert dan je uitspraak. 


 


Fries spreken met lokale ondernemersDe cursus Fries is erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Friese taal nodig hebt voor je werk. Vooral in het contact met lokale ondernemers kan een cursus Fries erg goed van pas komen.


Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden


Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Fries van NHA en begin met Fries leren!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Cc876 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren