Home » opleiding Banketbakker

Opleiding: opleiding Banketbakker

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma


In de opleiding Banketbakker leer jij alles wat je moet weten om ambachtelijk te bakken. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod;

  • Alle verschillende ingrediënten
  • Brood met gist en met desem
  • Kleinbrood
  • Luxe broden
  • Keuring en kwaliteit
  • Internationaal brood en patisserie
  • Bakgereedschappen
  • Degen
  • Vullingen
  • Chocolade
  • Suiker en karamel
  • Grondstoffen
  • Divers gebak
  • Fondant, marsepein en modeling chocolate
  • Meringue
  • Spuiten en garneren
  • Suikerdecoraties
  • Vegan




 


Na het afronden van de Banketbakker opleiding



Na het succesvol afronden van de opleiding Banketbakker ben jij klaar om jouw banketbakkersvaardigheden in de praktijk te brengen. Je zult niet alleen in staat zijn om heerlijke en prachtig gepresenteerde lekkernijen te maken, maar je zult ook de kunst begrijpen van het combineren van smaken, texturen en aroma's.


Of je nu droomt van het openen van een eigen bakkerij, het creëren van verrukkelijke lekkernijen voor speciale gelegenheden, of het simpelweg genieten van het bakken voor jezelf en anderen, deze opleiding Banketbakker zal jou de kennis en vaardigheden geven om dit alles te bereiken.


Je zult vol zelfvertrouwen de wereld van banketbakken betreden en een blijvende indruk maken met jouw culinaire creaties.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


Voor de opleiding Banketbakker staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf679,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Volg de opleiding Banketbakker en creëer je eigen meesterbaksels


Loopt het water je in de mond bij het zien van lekkere taarten en zoete broden? Ben jij creatief, steek jij graag de handen uit de mouwen én hou jij van ambachtelijk werken? Dan is de opleiding Banketbakker echt iets voor jou! Waar wacht je nog op? Schrijf je in en start jouw carrière als banketbakker.


Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 


  


Ontwikkel je tot een echte allround bakker met deze Banketbakker opleiding



Hoe maak je een brood krokant van buiten maar luchtig van binnen? Hoe zorg je ervoor dat jouw soesjes de juiste verhouding van deeg en vulling hebben? Van gist tot luxe suikerbrood en van chocolademousse tot marsepein. De opleiding Banketbakker is geschikt voor iedereen die allround wil leren bakken. Hou jij van broden, maar ook van zoet gebak, chocola en snoepgoed? En wil jij leren hoe je deze zelf maakt en hier je beroep van maken? Dan zit je met de Banketbakker opleiding van NHA helemaal goed!


De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hoeft dus nog geen specifieke voorkennis te hebben van koken of bakken om te kunnen starten.          



Specialiseer je in brood en zoetigheden  




Om een echte banketbakker te worden, heb je verstand nodig van brood én van banket. Dat begint bij de juiste achtergrondkennis. Daarom leer je in de Banketbakker opleiding alles wat je moet weten over de verschillende grondstoffen en ingrediënten en hun functies.


Ook de nodige materialen, verschillende technieken en hygiënevoorschriften worden uitgebreid besproken tijdens de opleiding, zodat jij optimaal bent voorbereid.
 


Praktisch aan de slag met de opleiding Banketbakker



In de Banketbakker opleiding ga jij ook praktisch aan de slag. De lessen zijn van professioneel niveau, opgesteld voor de échte banketbakker. Heb je de theorie en vaktechnische kennis onder de knie? Dan maak je kennis met het bakken van broden. Van krokant klein brood tot internationale recepten voor luxe broden.


Jij verdiept je niet alleen in de recepten, ingrediënten en werkwijze, maar ook in de geschiedenis van de producten. Daarnaast ontdek je in de Banketbakker opleiding welke verschillende soorten ovens er zijn en leer je hoe jij het perfecte brood bakt.


Vervolgens ga jij aan de slag met het kneden van deeg, het modelleren van chocolade, het smelten van suiker en het spuiten van vullingen. Je leert meer over de belangrijkste verhoudingen, basisrecepten en technieken. Aan het eind van de opleiding beheers jij die baktechnieken écht en kun jij aan de slag als professioneel banketbakker!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0b7f7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren