Home » opleiding Banketbakker

Opleiding: opleiding Banketbakker

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma


In de opleiding Banketbakker leer jij alles wat je moet weten om ambachtelijk te bakken. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod;

  • Alle verschillende ingrediënten
  • Brood met gist en met desem
  • Kleinbrood
  • Luxe broden
  • Keuring en kwaliteit
  • Internationaal brood
  • Bakgereedschappen
  • Degen
  • Vullingen
  • Chocolade
  • Suiker en karamel
  • Grondstoffen
  • Divers gebak
  • Fondant, marsepein en modeling chocolate
  • Meringue
  • Spuiten en garneren
  • Suikerdecoraties
  • Vegan

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


Voor de opleiding Banketbakker staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?



Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf659,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Maak je eigen meesterbaksel; volg de opleiding Banketbakker!


Loopt het water je in de mond bij het zien van lekkere taarten en zoete broden? Ben jij creatief, steek jij graag de handen uit de mouwen én hou jij van ambachtelijk werken? Dan is de opleiding Banketbakker echt iets voor jou! Waar wacht je nog op? Schrijf je in en start jouw carrière als banketbakker.


Hoe maak je een brood krokant van buiten maar luchtig van binnen? Hoe zorg je ervoor dat jouw soesjes de juiste verhouding van deeg en vulling hebben? Van gist tot luxe suikerbrood en van chocolademousse tot marsepein. Met de Banketbakker opleiding verfijn jij jouw bakkunsten tot in de puntjes!        
  


Ontwikkel je tot een echte allround bakker



De opleiding Banketbakker is geschikt voor iedereen die allround wil leren bakken. Hou jij van broden maar ook van zoet gebak, chocola en snoepgoed? En wil jij leren hoe je deze zelf maakt en hier je beroep van maken? Dan zit je met de Banketbakker opleiding van NHA helemaal goed!


De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hoeft dus nog geen specifieke voorkennis te hebben van koken of bakken om te kunnen starten.          



Specialiseer je in brood en zoetigheden  




Om een echte banketbakker te worden, heb je verstand nodig van brood én van banket. Dat begint bij de juiste achtergrondkennis. Daarom leer je in de Banketbakker cursus alles wat je moet weten over de verschillende grondstoffen en ingrediënten en hun functies. Ook de nodige materialen, verschillende technieken en hygiënevoorschriften worden uitgebreid besproken tijdens de opleiding Banketbakker zodat jij optimaal bent voorbereid.
 


Praktisch aan de slag met de opleiding Banketbakker



In de opleiding Banketbakker ga jij ook praktisch aan de slag. De lessen zijn van professioneel niveau, opgesteld voor de échte banketbakker. Heb je de theorie en vaktechnische kennis onder de knie? Dan maak je kennis met het bakken van broden. Van krokant kleinbrood tot internationale recepten voor luxe broden.


Jij verdiept je niet alleen in de recepten, ingrediënten en werkwijze, maar ook in de geschiedenis van de producten. Daarnaast ontdek je in de Banketbakker opleiding welke verschillende soorten ovens er zijn en leer je hoe jij het perfecte brood bakt.


Vervolgens ga jij aan de slag met het kneden van deeg, het modelleren van chocolade, het smelten van suiker en het spuiten van vullingen. Je leert meer over de belangrijkste verhoudingen, basisrecepten en technieken. Aan het eind van de cursus Banketbakker beheers jij die baktechnieken écht en kun jij aan de slag als professioneel banketbakker!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1a348 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren