Home » Dynamo met Python scripts voor Revit

Opleiding: Dynamo met Python scripts voor Revit

Bij: Cadix

Inhoud van de cursusAutodesk Dynamo is een visuele programmeeromgeving voor Autodesk Revit, waarmee uiteenlopende taken uitgevoerd kunnen worden. In plaats van het typen van code, maakt u met Dynamo programma?s door grafische elementen genaamd ?nodes? te manipuleren. Met Dynamo hebt u toegang tot de Revit API (Application Programming Interface) en hulp bij het automatiseren van herhalende opdrachten.

De functionaliteiten van Revit zijn zeer divers en uitgebreid. Dynamo kan niet al deze functionaliteiten aansturen. Door te werken met Python scripts heeft u de mogelijkheid om bijna alle Revit functies aan te spreken en te beïnvloeden. Met gebruik van Python kunt u de mogelijkheden van Dynamo verder uitbreiden tot complexe scripts voor het automatiseren van (herhalende) opdrachten.

Tevens is het mogelijk om Microsoft WinForm te gebruiken in Python scripts. Zo kunt u uw eigen dialogen bouwen, afgestemd op uw eigen behoeften.

Wat leert u tijdens de cursus?


Tijdens de tweedaagse Dynamo cursus leert u de Python taal te begrijpen en gebruiken in combinatie met Revit. U leert bijvoorbeeld variabelen te definiëren en loops te maken. Ook leert u hoe de Revit API is opgebouwd en hoe u deze kunt gebruiken. 

Welke onderwerpen worden er tijdens deze cursus behandeld?


De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus ?Dynamo uitbreiden met python scripts? aan bod:
  • Basisvaardigheden van de Pythontaal[li]Definiëren van variabelen[li]Maken en toepassen van classes[li]Maken van programmaloops[li]Veel voorkomende basisfuncties van Python[li]Basisprincipes van de Revit API met de verschillende onderdelen[li]Slimme zoekfilters maken zodat elementen snel verzameld worden[li]Parameters wijzigen[li]Nieuwe elementen toevoegen in het model zoals: levels, wanden, vloeren, daken, kozijnen[li]Bouwen van een dialoog met Microsoft Winforms


Welke voorkennis heeft u voor deze cursus nodig?


Om succesvol aan de cursus te kunnen deel te nemen is kennis van Revit en Dynamo Basis een vereiste.

Één jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy


Als deelnemer van de Dynamo cursus krijgt u één jaar lang toegang tot de Cadix Academy. Het online leerplatform van Cadix. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen en instructiefilmpjes. 

Cursusmateriaal en faciliteiten


Tijdens de cursus ontvangt u uitgebreide documentatie van de behandelde stof. Het gaat hierbij om een Nederlandstalige handleiding van de Pythontaal en de behandelde Revit API onderdelen. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

De totale kosten bedragen 1100

Plaatsen / leslocaties

Utrecht,Virtual Classroom,Drachten

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Aa039 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren