Home » cursus Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)

Opleiding: cursus Financiering (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


De module MBA Financiering gaat dieper in op de volgende onderwerpen;

 • Bedrijfshuishouding
 • Ondernemingsvormen
 • Financiering
 • Investeringsselectie
 • Eigen vermogen
 • Vreemd vermogen
 • Kasstroomoverzicht
 • De statistische methode
 • Organen van de vennootschap
 • Financiële verslaglegging
 • Samenwerking, bescherming en antimisbruikwetgeving

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de module MBA Financiering staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vieruur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf215.10euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusMaak de balans op met de MBA Financiering module


Wil jij je verdiepen in financiering? Dan is de module MBA Financiering niveau 5 een uitstekende keuze! Veel bedrijven zijn namelijk op zoek naar goed opgeleide werknemers die verstand hebben van financiële administratie. Iemand die grootschalige en ingewikkelde transacties goed kan verwerken is voor veel bedrijven onmisbaar. 


Elk bedrijf dat producten of goederen produceert, heeft hiervoor productiemiddelen nodig. Om deze productiemiddelen, ook wel kapitaalgoederen genoemd, te kunnen aanschaffen heeft het bedrijf vermogen nodig.


In deze module MBA Financiering leer je hoe je de vermogensbehoefte van een onderneming bepaalt en hoe je een investeringsselectie maakt.
 


Aan de slag met jaarrekeningenWil jij expert worden op het gebied van financiering? Dan ga je veel werken met een liquiditeitsbalans. Je maakt in de module MBA Financiering kennis met begrippen als activa en passiva en je leert verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen kennen. Ook leer je wat actieve en passieve financiering inhoudt en ontdek je wat het verschil is tussen totale en partiële financiering.


In de module MBA Financiering leer je berekeningen te maken, jaarrekeningen te beoordelen en overzichten te maken voor interne en externe verslaggeving. Ook leer je over de verschillende ondernemingsvormen en de voor- en nadelen hiervan. Je maakt kennis met kengetallen voor liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit. Zo leer jij in de module MBA Financiering een vermogenssamenstelling te beoordelen.
 


MBA Financiering: behaal een erkend diplomaNa de module MBA Financiering ben jij dé expert op het gebied van financiering. Deze module is een goede keuze als je aan de slag wilt in de financieel-administratieve sector, bijvoorbeeld als financieel medewerker of economisch manager.


De module bereid je voor om examen te doen voor het officieel erkende diploma bij de Associatie voor Examinering. Je bepaalt zelf of en wanneer je klaar bent om dit examen af te leggen.  


De module MBA Financiering is onderdeel van de overkoepelende opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Wil jij je niet alleen verdiepen in financiering, maar ook alles leren over bedrijfsadministratie, kostencalculatie en belastingwetgeving? Volg dan de volledige opleiding Moderne Bedrijfsadministratie van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6e0fB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren