Home » cursus Vertrouwenspersoon

Opleiding: cursus Vertrouwenspersoon

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de Vertrouwenspersoon opleiding worden de onderstaande onderwerpen behandeld. Tevens wordt de theorie op enkele plaatsen ondersteund met video.

  • Waarom een vertrouwenspersoon?
  • Ongewenste omgangsvormen
  • Integriteit
  • Functie eisen en competenties
  • Gesprekstechnieken
  • Adviseren en doorverwijzen
  • Klachten
  • Voorlichten en informeren
  • Rapporteren en adviseren
  • Uitdaging voor de vertrouwenspersoon: Ik als vertrouwenspersoon

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De studieduur voor de Vertrouwenspersoon opleiding is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf679,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusMet de Vertrouwenspersoon opleiding zorg jij voor een vertrouwde werkomgeving


Werknemers kunnen op hun werk geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag. Door een vertrouwenspersoon aan te stellen biedt een organisatie een veilige plek waar werknemers met hun verhaal terecht kunnen om het ongewenste gedrag op te lossen en voor een volgende keer te voorkomen. Wil jij werknemers opvangen en begeleiden? Start vandaag nog met de cursus Vertrouwenspersoon!


Wanneer werknemers grensoverschrijdend gedrag ervaren of het vermoeden hebben dat de integriteit wordt geschonden, kunnen zij een vertrouwenspersoon benaderen voor een luisterend oor, ondersteuning en advies. Met de Vertrouwenspersoon opleiding draag jij bij aan een veilige en vertrouwde omgeving binnen de organisatie.


 


Gebruik je inlevingsvermogen in de cursus VertrouwenspersoonWeet jij hoe je met vertrouwelijke informatie om moet gaan en heb je een groot inlevingsvermogen? Werk jij zorgvuldig en wil je medewerkers die ongewenst gedrag of vervelende situaties rondom integriteit hebben meegemaakt, begeleiden en helpen? Dan past de Vertrouwenspersoon opleiding zeer goed bij jou!    


Ook als je nog niet werkzaam bent binnen een organisatie kun je met dit beroep aan de slag. Een vertrouwenspersoon kan namelijk niet alleen een medewerker binnen een organisatie zijn, maar ook een derde die door de organisatie is aangesteld. In de opleiding Vertrouwenspersoon leer je de vaardigheden die je als vertrouwenspersoon nodig hebt vanaf de basis. Ook zonder voorkennis draag jij straks bij aan een veilige werkomgeving.          
Verminder ongewenst gedrag in de organisatieDe primaire rol van de vertrouwenspersoon ligt in de opvang en begeleiding van medewerkers die ongewenst gedrag of situaties met betrekking tot integriteit ervaren.


Daarnaast is de vertrouwenspersoon binnen de organisatie ook van betekenis voor de voorlichting over ongewenst gedrag en het adviseren van het management. In de Vertrouwenspersoon opleiding ontdek je hoe je dit het beste aanpakt. Op die manier creëer je als vertrouwenspersoon een veilige omgeving binnen een organisatie.


In deze Vertrouwenspersoon opleiding leer jij alle aspecten van het vak om je functie goed te kunnen vervullen. Alle taken, bevoegdheden en voorwaarden van de vertrouwenspersoon komen aan bod. Zo ga je dieper in op ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie, agressie, discriminatie en pesten.


Ook leer je meer over jouw functie-eisen, competenties en integriteit in deze cursus. Vertrouwenspersoon is namelijk een verantwoordelijk rol, en zo leer jij om zorgvuldig en vertrouwelijk te werk te gaan.
Wil jij direct meer weten over wat een vertrouwenspersoon is of wat  deze Vertrouwenspersoon opleiding jou te bieden heeft? Bekijk dan snel de introductievideo en ontdek het!
 


 Verdiep je in gesprekstechnieken in de Vertrouwenspersoon opleiding     Daarnaast ga je in de Vertrouwenspersoon cursus dieper in op verschillende gesprekstechnieken zodat jij medewerkers optimaal kunt ondersteunen bij een eventuele melding. Aan de hand van video’s leer jij hoe de verschillende fases van een gesprek met een vertrouwenspersoon verlopen.


Je leert in de cursus Vertrouwenspersoon hoe je om moet gaan met klachten en hoe je medewerkers adviseert en waar nodig doorverwijst wanneer jij niet de juiste hulp kunt bieden.


Kortom, na de Vertrouwenspersoon opleiding weet jij alles wat je moet weten om een vertrouwde omgeving te creëren op de werkvloer. Schrijf je vandaag nog in voor een proefles!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D1286 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren