Home » opleiding Ayurveda

Opleiding: opleiding Ayurveda

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de Ayurveda opleiding komen de belangrijkste principes uitgebreid aan bod. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • De geschiedenis en filosofie van Ayurveda
 • Maha bhutas en Gurvadi gunas
 • Tridosha
 • Subdoshas
 • Prakruti en Vikruti
 • Agni en Ama
 • Sapta Dhatu
 • Srotamsi
 • Subtiele anatomie
 • De mind
 • Gezondheid en ziektes
 • Diagnostische principes
 • Behandelmethodes in Ayurveda
 • Ayurvedische voedingsleer
 • Basale kruidenleer
 • Dinacharya
 • Rutacharya
Deze Ayurveda opleiding neemt jou mee in een van de oudste gezondheidssystemen ter wereld. Het is een bron van kennis over het leven in al haar aspecten, een holistisch en natuurlijk systeem dat voorkomt uit een diepe wijsheid.


In de opleiding ga je daarom kijken naar de grote bouwstenen van het universum: de vijf elementen en hun eigenschappen en kwaliteiten. Daarnaast ga je de Tridosha observeren in deze opleiding. Ayurveda draait om een gezond evenwicht van lichaam en mind. Door de elementen en dosha’s te leren kennen en herkennen, weten we wat we wanneer nodig hebben om onszelf in evenwicht te krijgen.


Kortom, met deze Ayurveda opleiding maak jij intensief kennis met de belangrijkste principes van deze traditionele geneeswijze!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de Ayurveda opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVolg de Ayurveda opleiding en ontdek de magische wereld van deze traditionele geneeswijze


Heb jij grote interesse in gezondheid? Streef jij naar de juiste balans tussen lichaam en geest en wil je anderen helpen een optimale gezondheid te bereiken? Dan is de opleiding Ayurveda perfect voor jou! Maak intensief kennis met deze traditionele geneeswijze en vervul een belangrijke rol in het algehele welzijn van anderen!


Ayurveda is een traditionele geneeswijze afkomstig uit India. Het legt de focus op een lang, gezond en gelukkig leven. De belangrijkste middelen die hiervoor worden ingezet, zijn gezonde voeding en een juiste leefwijze.


Ayurveda is een holistisch principe wat de kennis van onze eenheid combineert met de natuur en haar wetmatigheden. Deze Ayurveda opleiding wijst je de weg naar een gebalanceerd leven, de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid.


 


Verdiep je in een holistische behandelmethode met de Ayurveda opleidingDeze Ayurveda cursus is er voor iedereen die meer wil weten over Ayurveda. Ben jij werkzaam als verpleegkundige, masseur, voedingsadviseur of heb je een andere functie in de gezondheidszorg? Dan is deze cursus van grote meerwaarde voor jou!


De Ayurveda opleiding  is geschikt voor beginners, maar ook als je meer ervaren bent in de Ayurveda kan dit een mooie manier zijn om je kennis te verdiepen. In deze cursus leer je hoe je Ayurveda behandelingen uitvoert. Aan het eind van de cursus beschik je dan ook over een uitgebreide kennis van Ayurveda.


 


Breng lichaam en mind in evenwichtHet hoofddoel van Ayurveda is het voorkomen van ziektes en optimaliseren van het algehele welzijn. Tijdens deze opleiding Ayurveda leg jij daarom de focus op gezonde voeding en de juiste leefwijze. Je ontdekt de ayurvedische voedingsleer en gaat aan de slag met diagnostische vaardigheden. Aan de hand van de duidelijke lesstof krijg jij de verschillende behandelmethodes binnen Ayurveda onder de knie. 


Daarnaast leer je in deze Ayurveda opleiding hoe je aandoeningen behandelt op basis van de vijf elementen en de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha. De vijf elementen komen tot uiting in de verschillende lichaamsweefsels, organen en hun functies, en als persoonlijkheidskenmerken. Het zijn de bouwstenen van het universum. Door de dosha’s te observeren, ontdek je hoe een persoon fysiek en psychisch in elkaar zit en wat zijn sterktes en zwaktes zijn. Door de dosha’s in balans te brengen, komen het lichaam en de mind in evenwicht. 


Tijdens deze Ayurveda opleiding bouw jij aan een stevige basis van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Aan het eind van de opleiding heb jij de basisprincipes van deze traditionele geneeswijze onder de knie.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
92B6E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren