Home » cursus Illustrator

Opleiding: cursus Illustrator

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de cursus Illustrator komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • Kennismaking met Illustrator
 • Tekengebied, linialen, rasters en hulplijnen
 • Het potloodgereedschap
 • Het pengereedschap
 • Bewerken van vrije vormen met de bezierhandles
 • Kleursystemen
 • De kleurpipet en verschillende kleurverlopen
 • Verschillende penselen en lijnen
 • Patronen maken met Vormen maken
 • Ordenen, transformeren, herhalen en uitlijnen van objecten
 • Pathfinder
 • Shaper en vormen maken
 • Letters en tekst 
Om aan de slag te kunnen met Illustrator is het belangrijk dat je overweg kunt met de gereedschappen. Je maakt tijdens deze Illustrator opleiding kennis met de gereedschapskist en leert welke gereedschappen vaak worden gebruikt.


Wanneer je de gereedschappen onder de knie hebt, ga je aan de slag met vormen en patronen. Je leert wat ankerpunten en bezierhandles zijn en hoe je te werk gaat met het gereedschap “vormen maken”. Daarnaast ontdek je hoe je van zelfgemaakte illustraties een patroon maakt.


Ook leer je in deze opleiding Illustrator hoe je letters en teksten toevoegt aan jouw grafische ontwerpen en hoe je kleuren gebruikt om jouw illustraties compleet te maken. Kleuren zijn belangrijk in de vormgeving: je kunt er bijvoorbeeld een sfeer mee aangeven, bepaalde delen accentueren, harmonie uitstralen of juist contrasten.


Kortom, in de cursus Illustrator leer je het programma kennen en ontdek je alles wat je nodig hebt om de mogelijkheden ervan optimaal te benutten. Je ontwikkelt stap voor stap jouw vaardigheden om illustratieve en technische tekeningen te maken.
 


 
Studieprogramma Illustrator + Illustratief tekenen
Aanvullend op het programma van Illustrator, worden onder andere de volgende onderwerpen besproken in de combinatiecursus Illustrator + Illustratief tekenen:

 • Wat is illustratie en wie is een illustrator?
 • Inspiratie en originaliteit
 • Materialen en technieken
 • Lichtbak en andere trucjes
 • Vrij of toegepast tekenen
 • Ontwerpen en stileren
 • Personages
 • Expressie
 • Compositie en kadrering
 • Tekst versus illustratie
 • Illustratie voor tijdschriften en affiches
 • Illustratie versus fotografie en mixed media
 • Illustratie voor boeken
 • Cartoon
 • Belettering, tekens, symbolen en iconen
 • Van uitgever, over beeldagent, tot uw eigen baas

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de Illustrator opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Illustrator + Illustratief tekenen
Voor de Illustrator + Illustratief tekenen opleiding staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf359,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusLeer grafisch ontwerpen met de Illustrator opleiding


Logo’s, tekeningen, pictogrammen en illustraties. Met Illustrator maak jij het allemaal. Of jouw boodschap nou bedoeld is voor drukwerk of online, met een opleiding Illustrator leer jij de mooiste grafische ontwerpen maken!


Dit grafische programma Illustrator wordt dagelijks door miljoenen ontwerpers gebruikt. Van productverpakkingen tot billboards. Met deze Illustrator opleiding leer jij niet alleen hoe je effecten toevoegt en kleursystemen gebruikt, maar verdiep jij je tot in detail in alle mogelijkheden van dit programma.
 


Ontdek jouw grafische talentBen jij grafisch vormgever? Of heb je een andere functie binnen de grafische sector en wil je Illustrator graag onder de knie krijgen? Dan is deze opleiding perfect voor jou! De Illustrator opleiding leert je hoe je met dit populaire programma kunt werken. 


De opleiding begint bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om met de cursus te kunnen starten. Je hebt enkel deze Illustrator cursus, een laptop of computer en het Adobe programma Illustrator nodig om aan de slag te kunnen.
 


Ontvang korting op IllustratorTijdens de cursus ga jij aan de slag met het programma Illustrator van Adobe. Heb je dit programma nog niet? Via NHA sluit jij bij jouw Illustrator opleiding extra voordelig je Adobe abonnement af! Op vertoon van jouw inschrijfbewijs ontvang je als cursist 65% korting op het complete pakket van Adobe.


Ga je liever eerst met een gratis programma voor grafisch ontwerp aan de slag? Kies dan voor de cursus Inkscape van NHA.
 


Ontdek de mogelijkheden met een cursus IllustratorIllustrator is het vector georiënteerde tekenprogramma van Adobe, onderdeel van Adobe Creative Cloud. Dit houdt in dat de afbeeldingen die met Illustrator worden gemaakt, bestaan uit wiskundig gedefinieerde vormen, die we vectorobjecten noemen.


Een groot voordeel van deze vormen is dat ze onbeperkt schaalbaar zijn zonder kwaliteit te verliezen. Elk ontwerp dat jij maakt met deze Illustrator opleiding ziet er hetzelfde uit op een visitekaartje als op een groot gebouw.
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Jouw docentIk ben Collin, jouw docent voor deze cursus. Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven op het gebied van grafische- en multimedia, ben ik sinds 2014 docent in de online en offline media. Bij deze cursus van NHA sta je er gelukkig niet alleen voor. Ik beantwoord je vragen en geef je graag advies tijdens de cursus. Zelf aan de slag in de opleiding IllustratorTijdens de opleiding Illustrator ga jij aan de slag met tekengebieden, linialen, rasters en hulplijnen. Stap voor stap leer jij de verschillende gereedschappen kennen zodat jij direct aan de slag kunt met het creëren en bewerken van vormen en patronen.


Daarnaast ontdek je onder andere hoe jij teksten toevoegt en hoe je te werk gaat met kleursystemen. Ook het gebruik van lagen, basisvormen en objecten komt uitgebreid aan bod tijdens deze Illustrator opleiding.


De gestructureerde opbouw van deze cursus Illustrator helpt jou stap voor stap wegwijs te worden in het programma. Met behulp van de vele voorbeelden en handige instructievideo's wordt de theorie vertaald naar de praktijk en leer je de theorie dus meteen toe te passen.


Je zult merken dat je gedurende de cursus steeds handiger wordt in het gebruik van alle technieken en steeds beter weet welke gereedschappen je moet gebruiken. Aan het eind van de Illustrator cursus weet jij hoe je illustratieve en technische tekeningen maakt en ontwerp je eenvoudig grafische producten.Leer eenvoudig via handige instructievideo's
In deze Illustrator cursus maken we gebruik van instructievideo's. Iedere les bevat een video waarin de lesstof wordt uitgelegd. Zo kun jij eenvoudig met de video mee klikken om tot het juiste resultaat te komen.
Ook aan de slag met potlood en kwast?Illustreren is een beeldende oplossing waarmee je verhalen verrijkt. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden te over. Maar dat wil niet zeggen dat de hele sector gedomineerd wordt door de computer. In de meeste gevallen wordt de basis van een illustratie nog steeds met potlood gemaakt. Een combinatie van beide biedt de grootste flexibiliteit en de grootste artisticiteit. 


In de combinatiecursus Illustrator + Illustratief tekenen leer je daarom niet alleen hoe je met de computer illustraties creëert, maar ook hoe je met potlood en kwast aan de slag gaat. Stapsgewijs leert je jouw ideeën verbeelden met tekeningen die een verhaal perfect illustreren.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E9256 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren