Home » Business Process Modeling in de praktijk

Opleiding: Business Process Modeling in de praktijk

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

Procesmodellering is een essentieel onderdeel van Business Process Management (BPM)
Bedrijfsprocessen vormen het hart van elke organisatie. Foutieve en inefficiŽnte processen kunnen desastreuze gevolgen hebben. Met procesmodellering is dit te ondervangen. Een procesmodel is een overzicht van de (bedrijfs)processen die uw organisatie uitvoert om de doelstellingen van het business model te realiseren. Het is de vastlegging van processen op het hoogste niveau tot en met de activiteiten die op de werkvloer worden uitgevoerd, ook wel aangeduid als proces architectuur. Een business process model beschrijft expliciet hoe uw business werkt of zou moeten gaan werken op basis van waarde toevoegende activiteiten.

In complexe en snel veranderende omgevingen is traditioneel procesmanagement - het technisch ontwerpen van processen - geen optie meer. Business Process Management (BPM) of procesgericht organiseren, waarbij processen de leidraad zijn voor het inrichten van uw organisatie, is dan dť oplossing. De strategie van uw organisatie dient hierbij het vertrekpunt te zijn om processen beter te beheersen en te veranderen. Hierdoor kunt u waarde realiseren en wordt uw organisatie wendbaarder.

Procesmodellering is dť methode om bedrijfsprocessen in kaart te brengen
Business Process Modeling is een essentieel onderdeel van Business Process Management (BPM). BPM ondersteunt continuous improvement binnen de organisatie. Binnen BPM gebruikt u Business Process Modeling om inzicht te krijgen in de flow van de bedrijfsprocessen zodat u ze vervolgens continu kunt verbeteren en zo de waarde voor de stakeholders kunt verhogen.

Het bedrijfsprocesmodel geeft een totaalbeeld van alle processen van uw organisatie en de samenhang daartussen. Met dit model geeft uw organisatie aan welke processen zij cruciaal vindt voor het realiseren van haar bedrijfsdoelstellingen. Procesmodellering vormt dus een essentiŽle schakel in de stap naar inzicht, beheersing en verbetering van de processen.

De voordelen van procesmodellering
Business Process Modeling heeft grote voordelen. Zo zal uw organisatie alleen nog processen uitvoeren die bijdragen aan de doelen uit het business model. Door processen te standaardiseren kunt u het aantal processen en activiteiten terugbrengen waardoor u een hoger rendement realiseert. Ook door hergebruik realiseert u een beter rendement. Medewerkers krijgen meer inzicht in hun rol in de organisatie waardoor ze doelmatiger gaan werken en breder en flexibeler inzetbaar zijn. Het opstellen en onderhouden van een procesmodel is een continue en dynamische activiteit, waardoor u altijd snel en adequaat kunt reageren op wijzigingen in de in- of externe context van uw organisatie.

Succesvol leren modelleren en analyseren van processen
Procesgericht werken leidt tot meer doelmatigheid, efficiency en flexibiliteit in de organisatie. Dit is van cruciaal belang voor organisaties die te maken hebben met innoverende ontwikkelingen (zoals bv. 3D printing, AI, RPA, blockchain, enz.). In deze 4-daagse praktijktraining leert u Business Process Management (BPM) toe te passen op uw eigen organisatie door het modelleren van processen van uw organisatie als basis voor verandering en verbetering. U ontwikkelt daarmee een geÔntegreerd inzicht in alle bouwstenen die bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van uw organisatie en het optimaliseren van de bijdragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

Opleidingsduur

De training bestaat uit 4 trainingsdagen verspreid over 2 weken.

Kosten

De kosten van de 4-daagse training Business Process Modeling bedragen € 3.780,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief alle lunches, koffie/thee en het lesmateriaal.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In deze intensieve training leert u hoe u verschillende processen kunt modelleren en kunt toepassen op bv. procesmanagement, kwaliteitsmanagement (TQM), certificering van o.a. ISO normen, lean, Six Sigma, enz. De 4-daagse training Succesvol modelleren van processen is een resultaatgerichte training met als doel dat u zelf aan de slag kunt met het inrichten, beschrijven, besturen, evalueren en verbeteren van uw business processen. U leert uw bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken, onafhankelijk van een specifieke modelleringsnotatie die u gaat gebruiken.

Bent u (mede) betrokken bij het modelleren van processen in uw organisatie dan is dit de training voor u. Qua professionals denken wij o.a. aan proces managers, proces eigenaren, proces ontwerpers, proces analisten, business & systeem analisten, informatie analisten, informatiemanagers, functioneel beheerders, enterprise architecten, kwaliteitsmanagers en AO/IC managers.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1261F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren