Home » cursus Babymassage

Opleiding: cursus Babymassage

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Theorie en praktijk
In deze cursus Babymassage ga je dieper in op de nodige theorie. Zo leer jij alles wat je moet weten van de geboorte van een kind tot het voorbereiden van een massage. Wanneer je de theorie onder de knie hebt, ga je praktisch aan de slag. Je leert de verschillende technieken, bewegingen en handgrepen. Later in de cursus ontdek je ook hoe babymassage kan helpen bij het verlichten van veelvoorkomende klachten bij baby's.


In de cursus Babymassage komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 • Inleiding in de babymassage
 • Geboorte en basisbehoeften
 • Fysieke ontwikkeling in de babyperiode
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling in de babyperiode
 • Anatomie, lichaamstaal en reflexen
 • Voorbereiding op de massage
 • Massage van de buik en borstkas
 • Massage van de benen en voeten
 • Massage van de armen en handen
 • Massage van de rug, het gezicht en hoofd
 • Ongemakken verlichten
 • Bijzondere situaties
 • Babygym
 • Massage aan peuters en oudere kinderen
 Inclusief instructievideo’sIn deze cursus Babymassage wordt gebruik gemaakt van 16 instructievideo’s om de verschillende massagetechnieken verder toe te lichten. Door middel van het duidelijke beeldmateriaal krijg je een optimaal en volledig beeld van de handelingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Babymassage staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf251.10euro

Bijzonderheden

Begeleiding van ervaren docent,Praktijkgerichte opdrachten,Inclusief 16 instructievideo's

Algemene informatie over de cursusStimuleer de ontwikkeling van baby’s met de cursus Babymassage


Aanraken behoort, net als eten en drinken, tot onze eerste levensbehoeften. Dat geldt ook voor baby’s. Met een massage zorg je ervoor dat het gevoel van geborgenheid bij baby’s wordt vergroot. Ontdek hoe jij de ontwikkeling van een baby op allerlei fronten stimuleert met deze cursus Babymassage.


Mensen, en dus ook baby's, zijn wezens die graag aanraken en aangeraakt worden. Aanraken is voor baby’s een manier van communiceren, maar het draagt ook bij aan hun welzijn en het verloop van hechtingsprocessen. Met deze cursus Babymassage ontdek jij hoe je op de juiste manier de Shantala-babymassage geeft.
 


Babymassage: cursus voor iedereenDe opleiding Babymassage is geschikt voor iedereen die interesse heeft in babymassage. Ben jij een kersverse of toekomstige (groot)ouder? Of werk je met baby’s (bijvoorbeeld in de kinderopvang of kraamzorg)? Dan heb jij profijt van de theoretische en praktische informatie in deze cursus. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze Babymassage cursus.


 


Ontdek de kracht van positieve aanrakingMassage is een geweldige manier om baby’s de kracht van positieve aanraking te leren. Deze Babymassage cursus laat jou die kracht onderzoeken via verschillende massagecombinaties die bedoeld zijn voor diverse situaties: van een dagelijkse massage als onderdeel van jouw routine tot een massage die veelvoorkomende ongemakken verlicht.


Tijdens deze Babymassage cursus ga je dieper in op onderwerpen als fysieke en sociaal-emotionele ontwikkelingen, anatomie, lichaamstaal en reflexen. Nadat je de nodige theoretische kennis hebt opgedaan, ga je na enkele lessen praktisch aan de slag. Je krijgt uitleg over diverse massagetechnieken, die je door voldoende oefening onder de knie probeert te krijgen. Dankzij de uitgebreide achtergrondinformatie en duidelijke instructievideo’s leer je in deze cursus de basisbeginselen van Shantala-babymassage.


 


Cursus Babymassage: oefen op een échte of oefenbabyDe vele technieken die in deze cursus Babymassage worden behandeld, kun je oefenen op een echte baby. Beschik je niet over een echte baby of voel je je nog niet zeker genoeg? Dan mag je ook werken aan jouw vaardigheden met behulp van een oefenbaby. Deze oefenbaby is echter niet inbegrepen in de cursus en moet je dus eventueel nog zelf aanschaffen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3e3d0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren