Home » Cyber Security van IndustriŽle Automatisering (ICS/SCADA) en OT

Opleiding: Cyber Security van IndustriŽle Automatisering (ICS/SCADA) en OT

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

De industriŽle sector kreeg het afgelopen jaar de meeste cyber aanvallen te verduren!
De industriŽle en civiele infrastructuur zijn een steeds belangrijker doelwit voor cyber aanvallen. Het risico op een cyber aanval neemt niet alleen toe, de aanvallen zijn ook geavanceerder en complexer. Voor het eerst in 5 jaar overtreft het aantal cyber aanvallen in de industrie het aantal cyber incidenten in de financiŽle sector. Beveiliging van industriŽle en procesomgevingen behoeft dus de hoogste prioriteit!

Wat leert u in deze actuele ICS (cyber) security training?
Beveiliging van industriŽle automatisering en de vitale infrastructuur is een hot topic. Deze 4-daagse industriŽle (cyber) security training is volledig gericht op de security aanpak van uw ICS, SCADA en DCS systemen. Na afloop van deze training heeft u een meer dan uitstekende kennis opgedaan t.b.v. het managen van industriŽle (cyber) security binnen uw eigen organisatie. U kunt beleid opzetten en implementeren in overeenstemming met de nationale, Europese en internationale wet- en regelgeving. U leert hoe u uw productienetwerk of procesinstallatie wapent tegen cyber aanvallen, mede op basis van de ISO 62443 richtlijn cyber security voor industriŽle automatisering en besturingssystemen en tal van andere richtlijnen en standaarden.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden het opzetten en implementeren van een gedegen en goed functionerende (cyber) security omgeving van industriŽle controlesystemen (ICS) behandeld. Aangezien ICS systemen meer en meer geÔntegreerd worden met IT netwerken, worden concrete security aanbevelingen gedaan ter verbetering van de security van zowel de organisatie als de IT infrastructuur. De succesvolle integratie van risicomanagement en Industrial Control Systems (ICS) en de ICS security architectuur zijn eveneens belangrijke onderdelen van deze actuele training.

Opleidingsduur

De training OT (cyber) security bestaat uit 4 dagen en wordt centraal in het land georganiseerd.

Kosten

De kosten van de 4-daagse training OT (cyber) security bedragen € 4.380,- (excl. BTW) per persoon. In dit bedrag zijn alle lunches, koffie/thee en het documentatiemateriaal inbegrepen.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 20 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze 4-daagse training is gericht op IT, engineers en (cyber) security managers in alle takken van de industrie en vitale infrastructuur. Qua professionals denken wij o.a. aan: OT (security) managers, IT (security) managers, (mede)verantwoordelijken voor ICS/SCADA security, operational managers, industrial automation managers, Business Continuity Managers (BCM), corporate resilience managers, HSE managers, risico managers, productie managers, plant (security) managers, technisch managers, system integrators, asset managers, EPC contractors, IT auditors, IT architecten, SOC managers en tal van andere professionals die te maken hebben met de beveiliging van industriŽle automatisering en kritische infrastructuren.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
35148 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren