Home » opleiding Orthomoleculaire Therapie

Opleiding: opleiding Orthomoleculaire Therapie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de cursus Orthomoleculaire Therapie komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • voedingsleer
 • spijsvertering
 • hormonen
 • zenuwstelsel
 • immuunsysteem
 • therapie
 • suppletie
 • ADHD
 • Depressie
 • prikkelbaar darm syndroom
 • overgang

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Orthomoleculaire Therapie staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf819,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusOrthomoleculaire Therapie opleiding: help anderen bij het vinden van een gezonde levensstijl


Orthomoleculaire therapie is een van de meest populaire therapievormen binnen het domein van complementaire zorg. Voeding heeft immers een grote invloed op je energie niveau, de staat van je geest en bepaalde ziektes. Wil jij anderen helpen bij het vinden én het behouden van een goede en gezonde levensstijl? Start dan vandaag nog met de Orthomoleculaire Therapie opleiding!


Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 


  


Van een gezond voedingspatroon naar een optimale gezondheidOrthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. Deze geneeskunde streeft ernaar om een optimale concentratie voedingsstoffen in iemands lichaam te realiseren. In de Orthomoleculaire Therapie opleiding leer jij hoe je cliënten aan de hand van natuurgeneeskunde begeleidt naar een optimale gezondheid.


De opleiding Orthomoleculaire Therapie is geschikt voor iedereen die anderen wil helpen in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl. Jij wil helpen bij het vinden en onderhouden van een gezond voedingspatroon. Kom je in jouw dagelijkse werk vaak in aanraking met voeding, dan is de Orthomoleculaire Therapie opleiding een zeer interessante cursus voor jou!


De opleiding start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten!


 
Leer alles over 'oervoeding' met de Orthomoleculaire Therapie opleiding
Als we het lichaam gaan gebruiken en geven waarvoor het in de evolutie gemaakt is. Ga je merken dat veel gezondheidsklachten voorkomen en genezen worden. De Orthomoleculaire Therapie opleiding begeleidt je in het leerproces over oervoeding, ofwel Orthomoleculaire voeding.


Deze voeding is gebaseerd op de tijd waarin het genetische patroon van de mens ontstaan is. De basis van de voeding bestaat uit pure onbewerkte voedingsmiddelen, waarin veel variatie ontzettend belangrijk is.


Een orthomoleculair therapeut begeleidt cliënten naar een optimale gezondheid. Tijdens de Orthomoleculaire Therapie opleiding ga je aan de slag met onderwerpen als voedingsleer, spijsverteringen en hormonen. Zo leer je meer over het combineren van de juiste voeding met vitaminen, mineralen en andere supplementen.
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


"Ik geniet van het opdoen van kennis over oervoeding"Lida (67) volgt de opleiding Orthomoleculaire Therapie:
“Nadat ik de AOW-leeftijd had bereikt, ben ik begonnen aan deze opleiding. Ik wilde nog niet achter de geraniums gaan zitten en was op zoek naar een interessante opleiding.


De lesstof is duidelijk en van goede kwaliteit. Ook de adviezen van de docent zijn duidelijk en bruikbaar. Er wordt snel gereageerd na het inleveren van mijn huiswerk. Ik geniet van het opdoen van kennis over oervoeding en gebruik deze therapie zoveel mogelijk zelf ook!” Geef passende voedingsadviezen in elke situatieDaarnaast ga je ook dieper in op het zenuwstelsel en immuunsysteem om een compleet beeld te krijgen van de werking van het menselijk lichaam. Aan het eind van de cursus verdiep jij je ook in voedingsadviezen bij veelvoorkomende aandoeningen of situaties zoals ADHD, depressie, het prikkelbaredarmsyndroom of de overgang.


Kortom, tijdens de Orthomoleculaire Therapie opleiding, ontwikkeld en begeleid door vakdocenten, leer je alles over de voedingswaarde van voedingsmiddelen en de processen die in de menselijke stofwisseling plaatsvinden.


Na het afronden van deze opleiding ben je niet alleen in staat om te adviseren over de volledigheid van voeding, maar ook over de totale hoeveelheid energie die iemand eet.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
94Ba5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren