Home » Data Expert

Opleiding: Data Expert

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

Succesvol werken met data in de praktijk
Data ExpertBinnen datagedreven organisaties zijn data kennis en data skills van cruciaal belang voor elke professional. Niet alleen IT professionals, maar vooral ook business professionals dienen over voldoende kennis en vaardigheden te beschikken om te weten wat data inhoudt en wat de mogelijkheden van data zijn voor hun organisatie. Tijdens deze 6-daagse Data Expert training leert u hoe u data actief inzet om bedrijfsprocessen te sturen en te verbeteren.

Tijdens de eerste 3 dagen van deze training wordt de nodige theorie behandeld. Tijdens de laatste 3 dagen gaat u zelf aan de slag met diverse praktijkopdrachten en leert u verschillende tools kennen. Tijdens de training wordt actief gewerkt met diverse tooling. U voert ook opdrachten uit met uw eigen laptop.

Wat leert u in deze Data Expert training?
In deze 6-daagse Data Expert training leert u wat data inhoudt en wat de mogelijkheden van het werken met data zijn voor uw organisatie. U krijgt een overzicht van verschillende relevante data strategieŽn, data systemen en data architectuur principes. U krijgt inzicht in het data analyse proces en u leert vanuit gestructureerde en ongestructureerde data te werken. U krijgt kennis van reporting, Online Analytical Processing (OLAP), data mining, predictive algoritmen en data selectie. U leert wat data lakes en data reservoirs zijn. U weet hoe u verschillende architectuurvormen kunt gebruiken en u kent het verschil tussen stand alone en hybride structuren. Daarnaast leert u om te gaan met Hadoop, Hortonworks, Cassandra, HDFS, Pig, Hive en HCat. Tevens maakt u kennis met analyse-, data mining- en visualisatie tools. Als laatste komt de ethiek van data aan bod.

De Data Expert training is sterk op de praktijk gericht. U leert aan de hand van tal van cases (en met uw eigen data) data bewerkingen en data analyses uit te voeren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft geen specifieke vooropleiding of voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze training. Wij verwachten van u wel een HBO/Bachelor werk- en denkniveau. Als deelnemer aan de Data Expert training dient u te beschikken over een eigen laptop.

Opleidingsduur

De Data Expert training bestaat uit 6 lesdagen en vindt in de omgeving van Amsterdam plaats. De lesdagen starten om 09.30 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Kosten

De kosten van de 6-daagse Data Expert training bedragen € 3.780,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief alle lunches, koffie/thee, het cursusmateriaal en uw toegang tot de online leeromgeving.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze Data Expert training is bestemd voor alle professionals die data succesvol willen leren toepassen in hun werk en de applicaties en tools willen leren kennen waarmee zij data op professioneel niveau kunnen analyseren. Wij denken hierbij aan: Business Intelligence (BI) managers en consultants, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, data warehouse (DWH) analisten, informatie managers en informatie architecten, data architecten, marketing (technology) en marketing (intelligence) managers, financieel managers, Data Protection Officers (DPOs), business process eigenaren en alle business managers die werkzaam zijn in een datagedreven organisatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9f33B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren