Home » Kapper

Opleiding: Kapper

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de twintig lessen van deze Kappersopleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn het haar en de dummy, producten en toepassingen, kniptechnieken, haarkleuren, watergolf en föhnen en permanenten.

De cursus bevat alle informatie die je nodig hebt om meer kans te hebben op het starten van een succesvolle eigen kapsalon. Tijdens de kappersopleiding ga je langzaam het plaatje van je bedrijf vormgeven. Het ondernemingsplan is het fundament waarmee je jouw bedrijf gaat opzetten. Dit wordt tijdens de cursus uitgebreid behandeld.

De benodigde kennis, het geld en de materialen voor een kapsalon zullen uitgebreid aan bod komen. Daarnaast zal de kappersopleiding je helpen bij het zoeken en behouden van goede klanten en zakenrelaties. Een goede relatie met jouw klanten is de basis voor een succesvolle kapsalon. Veel succesvolle kapsalons profiteren van een loyale klantenkring die door positieve mond-tot-mondreclame leidt tot nieuwe klanten. Jouw naamsbekendheid is vaak sterk regionaal gebonden en is hierdoor afhankelijk van die mond-tot-mondreclame.

De financiën rondom jouw op te richten kapsalon worden tijdens deze Kappersopleiding ook behandeld. Voor de start van jouw bedrijf moet je goed calculeren. Hoeveel geld ga je uitgeven, maar nog veel leuker: wat ga je verdienen?


 


Eigen zaak starten
In deze tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen zaak starten en runnen. Bijvoorbeeld tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.


 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de Kappersopleiding staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 799.00 euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf, Gratis ondernemerscoach, Studeer in jouw eigen tempo

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Ontdek hoe je een verzorgd kapsel creëert met de Kappersopleiding


De uitdrukking “Als je haar maar goed zit” is het uitgangspunt van deze cursus. Een verzorgd kapsel geeft meer zelfvertrouwen en men voelt zich lekkerder en sterker in de omgang met anderen. Met deze Kappersopleiding leer jij hoe je hieraan bijdraagt!


 


Kappersopleiding voor iedereenDeze Kappersopleiding is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als kapper, of zelfs een eigen kapsalon wil starten. Ben je al werkzaam als kapper en wil je jouw kennis opfrissen? Ook dan is deze Kappersopleiding jou op het lijf geschreven.


 


Aan de slag als professioneel kapperTijdens deze Kappersopleiding leer je alles wat je nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan als professioneel kapper. Je leert de kneepjes van het vak en je ontdekt hoe je haar kunt kleuren en stylen. Het doel van de Kappersopleiding is met methode en techniek zorgen voor een evenwichtig kapsel, dat past bij de persoon.


In de cursus komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passende model.


Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de Kappersopleiding komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod. Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden.


 


Inclusief zeventien instructiefilmsMet deze Kappersopleiding leer je aan de hand van foto’s hoe je stap voor stap de verschillende handelingen verricht. In de zeventien instructievideo’s zie je ook nog eens alle handelingen met bewegende beelden. Zo weet je precies hoe je te werk moet gaan!


Ook beheers je na de cursus Kapper het ondernemerschap binnen de kappersbranche tot in de puntjes. Alle informatie die nodig is om een goed bedrijf te voeren of op te zetten, wordt in de cursus aangereikt.


 


Gratis oefenhoofd en materialenpakket bij je kappersopleidingBij deze Kappersopleiding ontvang je naast de lesstof ook een uitgebreid materialenpakket én een oefenhoofd. Daarmee kun je uitgebreid alle technieken oefenen zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt als professioneel kapper.


Wanneer je alle opdrachten en oefeningen onder toezicht uitvoert tijdens een stage of werk in een echte kapsalon weet je zeker dat jij het vak volledig onder de knie hebt.  Na de cursus Kapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creëren. 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9360D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren