Home » cursus Realistisch Tekenen

Opleiding: cursus Realistisch Tekenen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


De cursus Realistisch Tekenen is opgebouwd uit diverse thema’s en/of onderwerpen. Hierdoor maak je kennis met de verschillende materialen en technieken en hun toepassingen. De volgende thema’s en onderwerpen komen aan bod:

Verschillende technieken
Ieder materiaal vergt een speciale tekentechniek. Je leert in deze Realistisch Tekenen cursus daarom hoe je verschillende potloden gebruikt en hoe je een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook verdiep je je in de plaatsing van het getekende op je papier en de juiste manier van schetsen.[/li]
Realistisch tekenen
Je leert de betekenis van realistisch tekenen en het verschil met fotografisch tekenen. Ook het historisch belang van realistisch tekenen, het ontstaan, komt aan bod.[/li]
Kunstgeschiedenis
Om het historisch belang kracht bij te zetten, behandelen we in deze online cursus Realistisch Tekenen ook een les kunstgeschiedenis. Hierbij komen kunststromingen en hun kenmerken aan bod. Bij dit onderwerp ligt de nadruk op de schilderskunst. [/li]
Stilleven
De meest bekende vorm van realistisch tekenen is het stilleven. Door dit onderwerp uitvoerig te behandelen, kun je in alledaagse dingen een stilleven herkennen![/li]
Landschappen schilderen
Het tekenen van landschappen is een ervaring apart. Je kunt natuurlijk vanuit je huiskamer werken, maar je kunt ook met een schetsblok de vrije natuur in trekken.[/li]
Stillevens versus levend model
Het tekenen van een stilleven vergt een heel andere benadering dan het tekenen van een levend model. Leer hoe je jouw model realistisch op papier zet, en hoe je de achtergrond vormgeeft. [/li]
Talrijke onderwerpen
De cursus Realistisch Tekenen behandelt nog veel meer onderwerpen. Je leert in de cursus alles over:[/li]

  • het tekenen van botanische encyclopedieën 
  • het tekenen van gebouwen
  • het tekenen van vervoersmiddelen
  • het tekenen van stoffen en kledij
  • het tekenen van licht, reflectie en transparantie

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Realistisch Tekenen staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf259,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusCreëer het “net echt” gevoel met de online cursus Realistisch Tekenen


Misschien heb jij altijd al willen leren tekenen. Of kun je het al redelijk goed maar mis je net dat beetje extra kennis en techniek om jouw tekeningen realistisch te maken. Met de online cursus Realistisch Tekenen leer je de fijne kneepjes. Ontdek hoe je dat “net echt” idee creëert met een potlood en verbluf iedereen met jouw realistische tekeningen!


De cursus Realistisch Tekenen helpt jou op weg met de juiste kennis over materialen, technieken, begrippen en zelfs de geschiedenis van realistisch tekenen. Door volop te oefenen zorg jij dat je de fijne kneepjes onder de knie krijgt. Zet jij ook vandaag die eerste stap? Schrijf je dan snel in of probeer direct de gratis proefles!
 


Cursus Realistisch Tekenen; een hobby voor iedereenBen jij opzoek naar een creatieve hobby? Dan is tekenen het perfecte tijdverdrijf. Je hebt er niet veel voor nodig en iedereen kan het leren! Maar dan moet je wel weten hoe je moet beginnen.


Ben jij enthousiast en heb je een kritisch oog? Dan is deze online cursus Realistisch Tekenen voor jou weggelegd! Door op een kritische manier te observeren en de juiste technieken toe te passen, maak jij de meest realistische tekeningen.


Specifieke voorkennis is niet nodig om te starten met deze cursus. Realistisch Tekenen kan iedereen!


 


Ontdek het realistische aspect van tekenenJe maakt in de online cursus Realistisch Tekenen kennis met het realistische aspect van tekenen. Je ontwikkelt jouw basisvaardigheden waarbij de overlap met de verschillende aspecten van realistisch tekenen wordt gerealiseerd. 


Achtergrondinformatie over dat wat je ziet, bepaalt de manier waarop je iets ziet. En die manier van kijken is belangrijk bij het ontwikkelen van jouw eigen tekenstijl. Door goed te leren kijken leg je de basis van jouw tekenvaardigheden. Al snel zul je een stilleven, dieren en voorwerpen kunnen herleiden tot hun basisvorm. Deze basisvormen helpen jou om elke complexere vorm schetsmatig op papier te zetten.


 
Leer realistische stillevens, landschappen en meer tekenen
Gedurende deze online cursus Realistisch Tekenen ga jij aan de slag met allerlei onderwerpen zodat je na de cursus van elk onderwerp een realistische tekening kunt maken. Denk hierbij maar aan onderwerpen als stillevens, landschappen, gebouwen en vervoersmiddelen. Maar ook onderwerpen als expressies en kledij komen uitgebreid aan bod tijdens de Realistisch Tekenen cursus.


Je ontwikkelt jouw tekentalent in je eigen tempo. Tekenen is tenslotte een hobby die je voor je plezier doet. Het levert je niet alleen veel voldoening op maar zal je ook ontspanning geven. En met het gratis materialenpakket kun jij direct starten!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7c843 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren