Home » Disaster Recovery Professional

Opleiding: Disaster Recovery Professional

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

Veel activiteiten en processen komen volledig tot stilstand zonder IT. Met een gedegen en actueel Business Continuity Plan (BCP) kunt u de impact van een crisis, calamiteit of andere verstoringen van uw dagelijkse processen minimaliseren en het continueren van de (kern)activiteiten van uw organisatie garanderen. Met een doordacht disaster recovery plan kunt u zo snel mogelijk weer toegang krijgen tot uw gegevens en systemen en de hersteltijd na een verstoring minimaliseren. Tijdens deze actuele training leert u allerhande business risico's in te schatten en de continuÔteit van uw organisatie te waarborgen, waarbij de nadruk ligt op de IT omgeving.

Deze training leidt op voor de EC-Council Disaster Recovery Professional (EDRP) certificering. In de nieuwste versie v3 leert u een Business Continuity Plan (BCP) op te stellen en een Business Impact Analysis (BIA) uit te voeren en/of te actualiseren, risico's vooraf in te schatten en te beoordelen, beleid en procedures op te stellen en te implementeren en vervolgens hoe u data kunt beveiligen en kritische data kunt herstellen in de nasleep van een ramp. Zorg dat de continuÔteit van uw organisatie gewaarborgd blijft en dat u blijvend beschikt over een operationele IT omgeving en schrijf u in voor deze actuele disaster recovery training!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De Disaster Recovery Professional (EDRP) training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau. U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze training succesvol te doorlopen.

Duur van de cursus

De training Disaster Recovery Professional (EDRP) bestaat uit 5 lesdagen en wordt centraal in het land georganiseerd. De lestijden zijn van 09.00 uur - 17.00 uur.

Kosten van de cursus

De kosten van de Disaster Recovery Professional (EDRP) training bedragen € 3.950,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. alle lunches, koffie/thee, het documentatiemateriaal, de oefensessies en het examen. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u op onze kosten de training (binnen een jaar) nogmaals bijwonen.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Algemene informatie over de cursus

Als (business continuity) manager moet u kunnen dealen met allerhande business risico's en incidenten, zoals gerichte hack aanvallen, brand, het uitvallen van medewerkers door ziekte, een datalek of zelfs terrorisme. Wanneer zich een incident/ramp voordoet - die uw organisatie in financiŽle problemen kan brengen of zelfs de continuÔteit van uw onderneming kan bedreigen - moet u de schade zien te beperken.

Onder meer IDC heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de mate waarin organisaties zijn voorbereid op calamiteiten, zoals bijv. ransomware aanvallen. Daaruit blijkt dat bijna 2/3 van alle organisaties het afgelopen jaar een beroep heeft moeten doen op een disaster recovery oplossing. Geschat wordt dat maar liefst de helft van alle organisaties een ramp niet zal overleven vanwege onvoldoende disaster recovery planning en implementatie!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
03Cb7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren