Home » MBO Junior Accountmanager

Opleiding: MBO Junior Accountmanager

Bij: Capabel Onderwijs

 

Capabel Onderwijs

Australiëlaan 14 - 16
3526 AB UTRECHT
 

Opleidingsinhoud

Flexibel studeren
Je gaat slechts 1 dag per week naar school. De lessen worden gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.
Kort samengevat ziet een lesweek van een BOL-opleiding er zo uit:

1 dag klassikaal beroepsgerichte les
1 dag online generieke lessen
16 uur stage
+/- 8 uur zelfstudie

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding. Intensieve begeleiding door een docent is daarom bij ons vanzelfsprekend. Tijdens je wekelijkse klassikale en online les als ook tijdens je zelfstudie, kun je actieve begeleiding verwachten van onze docenten. De docent houdt samen met jou je voortgang in de gaten.
Beroepsgerichte vakken
Als (Junior) Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van een dienst of product. Je leert daarom alles over marketing en marktonderzoek, verkoopstrategieën, relatiebeheer en klantenservice. In de opleiding MBO Junior Accountmanager komen de volgende hoofdonderwerpen aan de orde:

Verkoopvaardigheden
Ordermanagement en klantrelatie
Marktonderzoek
Accountmanagement
Verkoop en netwerkbeheer

Daarbinnen is er o.a. aandacht voor: het verzamelen van klant- en marktinformatie, marketingbeleid, acquisitie, verkoopgesprekken, klantcontact en aftersales, promotieactiviteiten, onderhandelen met klanten, het bedenken van een verkoopplan en prijsbepaling.
Generieke vakken
Naast de beroepsgerichte vakken zijn ook de generieke vakken onderdeel van je MBO diploma. Dit zijn de vakken Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. De generieke vakken worden online aangeboden door middel van colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) aan wie je interactief vragen kunt stellen per mail, telefonisch, chat of via het forum.
Keuzedelen
Bovenop het basis- en profieldeel kies je een keuzedeelpakket waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Voor de opleiding (Junior) Accountmanager bieden wij de volgende pakketten aan:
JAC-1: Belevingsgericht werken (bevat het LAKE-examen)Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (geschikt voor niveau 3 en 4)Persoonlijk profileren
JAC-2: Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4 (bevat het LAKE-examen)Begeleider praktijklerenDuurzaamheid in het Beroep D
JAC-3: Persoonlijk ProfilerenDuurzaamheid in het beroep DBelevingsgericht werken (bevat het LAKE-examen)
JAC-4:Lean en creatiefInspelen op innovaties geschikt voor niveau 4 (bevat het LAKE-examen)Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken (voor niveau 3 en 4)
Let op! Keuzedelen moeten zo goed mogelijk aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Daarom kan de inhoud van een keuzedeel wijzigen tussen het keuzemoment en de start van het keuzedeelblok. Capabel Onderwijs biedt jou altijd een actueel keuzedeelpakket aan. Dat betekent wel dat het pakket dat jij kiest, anders kan zijn op het moment dat jij start met jouw keuzedeelblok. Als jouw pakket verandert (omdat het keuzedeel is gewijzigd), dan informeren we je hier uiteraard over.
Stage of werken
Een belangrijk deel van het leren in de MBO vindt plaats tijdens de beroepspraktijkvorming (BPV), ook wel stage genoemd. De BPV moet je volgen in een erkend leerbedrijf. Zie de website www.stagemarkt.nl voor meer informatie over erkende leerbedrijven.
Onze opleiding heeft twee varianten: je volgt de BOL-opleiding of de BBL-opleiding. Het verschil tussen die twee is dat je bij de BOL-variant stageloopt en in de BBL-variant een leerwerkplek hebt. Heb je al werk bij een erkend leerbedrijf, dan kun je de BBL-variant volgen. Je leerwerkplek duurt dan 984 uur. Daarnaast zijn 216 uur tijdens je leer/werk periode gereserveerd voor de keuzedelen bij een BBL-opleiding. Het totaal aantal uren bedraagt dus 1200 uur (984 + 216 uur).
Als je geen werk hebt bij een erkend leerbedrijf en aanspraak wilt maken op studiefinanciering, dan volg je de BOL-variant. Je zoekt zelf een stageplek bij een erkend leerbedrijf, waarbij Capabel Onderwijs je waar nodig zal ondersteunen. Je stage duurt dan 576 uur. Daarnaast zijn 144 uur tijdens je stageperiode gereserveerd voor de keuzedelen. Het totaal aantal uren bedraagt dus 720 uur (576 + 144 uur).
En wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen kunnen toepassen in de praktijk? Zo zie je meteen wat je allemaal al kunt en doe je al meteen werkervaring op. En dingen die minder goed gaan, kun je dezelfde week nog in de klas bespreken en verbeteren. Een ervaren praktijkbegeleider van Capabel Onderwijs begeleidt je hierbij.
Toetsing en examinering
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studievoortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds waar je al goed in bent en waar

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

MBO 3, VMBO-K/Gl/Tl, overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO/VWO of intaketoets (behaald), Overgangsbewijs 3 naar 4 HAVO/VWO, diploma VMBO k-g-t, MBO 3, of een intaketoets indien 23 jaar of ouder. Tot 23 jaar heb je minimaal startkwalificatie nodig (MBO 2, HAVO-diploma of hoger). Een MBO-2 diploma en geen 23? Dan is een intaketoets vereist

Opleidingsduur

15 maanden

Kosten

EUR 7.861

Plaatsen / leslocaties

Amersfoort,Amsterdam,Amsterdam,Arnhem,Den Haag,Eindhoven,Groningen,Hengelo,Maastricht ,Rotterdam,Utrecht,Zwolle

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je leert vaardigheden zoals het opbouwen en onderhouden van een netwerk, het onderscheiden van verkoopfases en allerhande commerciële vaardigheden en verkooptechnieken. Je leert je kennis in de praktijk toe te passen door een aantal praktijkopdrachten en examens tijdens je werk of stage.
Wat doe je als Junior Accountmanager?
Als Junior Accountmanager heb je veel contact met klanten om hen te interesseren voor jouw dienst of product. Je legt nieuwe contacten en bezoekt bestaande klanten. Je luistert naar de klanten en probeert aan hun wensen tegemoet te komen. Je doet marktonderzoek, maakt accountplannen, zorgt voor een correcte levering van jouw product of dienst en beheert op professionele wijze je (online) netwerk. Als JuniorAccountmanager kun je bijna overal in het bedrijfsleven terecht.
MBO - In 15 maanden je diploma
Uniek bij onze opleiding Junior Accountmanager is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag. Dat bedoelen we met kort & krachtig! En met 4 startmomenten per jaar én 13 locaties kun je starten wanneer het je uitkomt.
Erkende opleiding, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in de toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!
Download hier de brochure voor meer informatie of !
Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering en het Leven-Lang-Leren-Krediet en andere subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Prijzen, studiefinanciering & subsidies.
Klaar om met jouw opleiding (Junior) Accountmanager te starten?

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E7B96 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren