Home » opleiding E-coaching

Opleiding: opleiding E-coaching

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Tijdens de cursus E-coaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Geschiedenis en introductie van e-coaching;
  De eerste les neemt je mee op reis door de interessante geschiedenis van e-coaching. Je leert alles over dit nieuwste fenomeen in coaching. • Wat is e-coaching;
  E-coaching is een nieuwe dimensie van coaching die om andere skills vraagt dan fysieke coaching. Ontdek de verschillen tussen deze twee vormen en wat de voordelen zijn van e-coaching. • Verschillende vormen van e-coaching;
  Van videocoaching tot chatten. Er zijn talloze verschillende vormen van e-coaching. Wat zijn de voor- en nadelen van deze vormen? Je leert het tijdens deze les van de cursus E-coaching. • Het ABC-model;
  Het ABC-model wordt veel gebruikt om gedragsverandering te realiseren. Dit model wordt veel toegepast bij e-coaching. Natuurlijk krijg je in deze E-coaching opleiding ook handvatten om deze methode zelf toe te passen tijdens je e-coachingsessies. • AVG & Privacy;
  Persoonlijke gegevens worden steeds vaker buitgemaakt door cybercriminelen. Jij gaat leren hoe je zorgvuldig kunt omgaan met de gegevens van je cliënten. Hoe bewaak je de privacy en aan welke regels moet je je houden? • Interventies online toepassen;
  In vergelijking tot fysieke coaching vraagt e-coaching soms een creatieve, verfrissende blik op interventies. In deze les van de E-coaching opleiding krijg je een divers aanbod van interventies die je kunt toepassen tijdens je online sessies. Zeer waardevolle informatie voor iedere e-coach. • Online verbinding maken met je coachee;
  Het unieke aan e-coaching is dat je gemakkelijk gebruik kunt maken van tekst, geluid en video. Dit maakt de totaalbeleving compleet. Maar hoe maak je deze manier passend voor je coachee? • Een praktische inslag voor e-coaching;
  Een praktijk starten die specifiek is gericht op e-coaching, vraagt veel voorbereidingstijd. Wellicht heb je al een praktijk, maar ook dan is het interessant om te kijken naar andere werkwijzen, verbreding van je aanbod, verandering van je visie en missie en aanpassingen op bijvoorbeeld je website. Dit alles komt aan bod tijdens deze les van de E-coaching opleiding. • De eCP-methode;
  De eCP-methode is de eerste methode die op wetenschappelijke wijze volledig is gericht op e-health en alle vormen die daarbij komen kijken. Leer hoe je deze methode kunt toepassen. • De IMS-cirkel.
  De IMS-cirkel biedt volop mogelijkheden om iemand dichter bij zichzelf te laten komen. Je leert alles over deze methode tijdens deze laatste les van de E-coaching opleiding. Combinatie opleiding E-coaching + Life CoachTijdens de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach maak je globaal kennis met het vak. Je oefent met veelvoorkomende thema’s waarmee cliënten te maken hebben. Verder zoomt deze cursus in op relaties en hoe deze steun kunnen bieden. Daarnaast bespreken we wat er allemaal komt kijken bij een eigen praktijk, welke doelgroepen jou wel of niet aanspreken en hoe je cliënten gaat werven. Aan de hand van modellen leer je gesprekken te analyseren om zo achter de hulpvraag van de cliënt te komen.


Naast bovengenoemde onderwerpen van de opleiding E-coaching, komen in de combinatie opleiding Life Coach + E-coaching ook de volgende onderwerpen aan bod:

 • de rol van de Life Coach;
 • jouw potentiële cliënten;
 • gedragsverandering;
 • financiële coaching;
 • verslavingen;
 • liefde, seksualiteit en relaties;
 • het ouderschap;
 • stress;
 • hoe start je jouw eigen praktijk?;
 • hoe vind je klanten?;
 • het behandelen van aanvragen;
 • hulpmiddelen;
 • jouw eerste contact;
 • coachen binnen bedrijven;
 • e-coaching;
 • hoeveel breng je in rekening?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de E-coaching opleiding staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 


Combinatie opleiding Life Coach + E-coachingVoor de combinatie opleiding E-coaching + Life Coach staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf439,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van ervaren docent,Praktijkgerichte opdrachten,Studeer in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusVerbreed jouw coachvaardigheden met de E-coaching opleiding


Steeds vaker hebben mensen in deze dynamische maatschappij behoefte aan ondersteuning. Coaching is dan ook een van de meest populaire vakgebieden tegenwoordig. Ben jij al coach maar wil je jouw cliënten nog beter kunnen helpen? Volg dan de E-coaching opleiding en ontdek wat coachen op afstand jou en je cliënten te bieden heeft!


Mensen kiezen om verschillende redenen voor E-coaching. Het kent namelijk vele voordelen. Niet alleen voor jou maar ook voor je cliënten. Vanuit huis kun jij je cliënten als coach bijstaan via teams of skype, mail, telefoon of andere digitale communicatiemiddelen.


Start vandaag nog met de door BGN geaccrediteerde opleiding E-coaching en ontdek hoe jij de mogelijkheden van het internet inzet als coachingsmiddel!


 


E-coaching; dé opleiding voor elke coachBen jij al coach en wil je jouw coachingsvaardigheden uitbreiden? Deze cursus E-coaching is uitermate geschikt voor coaches die hun skills ook online willen gaan inzetten. E-coaching kan worden toegepast in elk vakgebied.


E-coaching is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Steeds meer mensen zien de voordelen van deze manier van coachen in. Geen reistijd en mensen kunnen in hun eigen vertrouwde en veilige omgeving blijven. Deze E-coaching opleiding is een zeer waardevolle toevoeging voor iedereen die al coach is of de ambities heeft coach te worden. Je helpt er ontzettend veel mensen mee door (ook) e-coaching aan te bieden.


E-coaching verschilt van fysieke coaching. Het vergt een andere aanpak. E-coaching kent vele voordelen en jij gaat leren hoe je deze voordelen tijdens coachingsessies goed kunt inzetten.


De opleiding E-Coaching is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met de cursus te starten. In deze cursus wordt er wel vanuit gegaan dat je de basisprincipes van coaching reeds kent.


 Bied nog meer mensen de kans op ondersteuningE-Coaching, ook wel online coaching of digitaal coaching genoemd, heeft de laatste jaren een flinke opmars doorgemaakt en heeft aan populariteit gewonnen. Het gemak waarmee je op afstand kunt coachen, heeft namelijk vele voordelen.


Dit kunnen simpele dingen zijn zoals het makkelijker inplannen in een drukke agenda of het voorkomen van een lange reistijd en reiskosten. Maar ook zaken als anonimiteit spelen hierin een rol. E-coaching kan op deze manier de drempel verlagen. Met deze E-coaching opleiding geef jij meer mensen de kans om ondersteuning te zoeken.


Uiteraard kent E-coaching een andere benadering dan face-to-face coaching. In deze E-coaching opleiding leer je de verschillende tools en technieken die je kunt inzetten bij e-coaching. De opleiding rijkt jou de juiste handvatten om online coachgesprekken te voeren. Écht verbinding maken en omgaan met de emoties van je cliënt gaat op afstand immers heel anders.


Daarnaast ga je tijdens de E-coaching opleiding dieper in op onderwerpen als het ABC-model, AVG & Privacy, de eCP-methode en de IMS-cirkel. Op die manier ontdek je hoe je bestaande coachingstechnieken en jouw eigen vaardigheden doeltreffend online kunt inzetten.


 


Combinatie opleiding E-coaching + Life CoachBen jij nog geen coach maar wil je dat wel graag worden? En wil je dan ook meteen leren hoe je online jouw coach skills toepast? Kies dan voor de voordelige combinatieopleiding Life Coach + E-coaching. Op die manier word jij klaargestoomd voor het coachingsvak en leer je hoe je mensen helpt hun doelen te bereiken, face-to-face én online!


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D9F66 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren