Home » cursus Portrettekenen

Opleiding: cursus Portrettekenen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


De cursus Portrettekenen is opgebouwd uit diverse thema’s en/of onderwerpen. Hierdoor maak je kennis met de verschillende materialen en technieken en hun toepassingen. De volgende thema’s en onderwerpen komen onder andere aan bod:

Verschillende technieken
Ieder materiaal vergt een speciale tekentechniek. We leren je in deze cursus Portrettekenen daarom hoe je verschillende potloden gebruikt en hoe je een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leer je de plaatsing van het getekende op jouw papier en de juiste manier van schetsen.[/li]
Passen en meten
Je leert om met makkelijke tekenbenodigdheden te passen en te meten. Het oog is daarbij het belangrijkste meetinstrument.[/li]
Anatomie
De anatomie van het hoofd en de afzonderlijke onderdelen komen uitvoerig aan bod in deze Portrettekenen draait immers om twee specifieke hoofdzaken, anatomie en specifieke kenmerken van het gezicht.[/li]
Observatie
Om karaktertrekken en psychische aspecten te ontdekken moet er geobserveerd worden. [/li]
Perspectief en compositie
Na de eerste schetsen is het belangrijk om dieper op de stof in te gaan. Het perspectief en de compositie zijn belangrijk voor De cursus gaat daarom dieper in op deze onderwerpen, zodat je leert met diepte te tekenen. [/li]
Karakter en persoonlijkheid
Waar eerst observeren globaal wordt behandeld in deze cursus Portrettekenen, worden in deze les bijvoorbeeld ook de houdingen en gebaren bekeken om zo een karakter op de juiste manier op papier te zetten.[/li] 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Portrettekenen staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf305.10euro

Bijzonderheden

Incl. gratis materialenpakket,Begeleiding van tekendocent,Praktijkgerichte cursus

Algemene informatie over de cursusLeer gelijkende portretten tekenen met de cursus Portrettekenen


Heb jij ook altijd al goede en gelijkende portrettekeningen willen maken? Portrettekenen is een vak apart. Ook als jij al wel goed kunt tekenen, kan het moeilijk zijn om portretten realistisch over te laten komen. Wil jij ontdekken hoe je die gelijkenissen beter treft? Start dan vandaag nog met de cursus Portrettekenen!


Wat maakt een gezicht nou zo kenmerkend? En wat maakt het zo moeilijk om dit realistisch te tekenen? Dat leer je in de cursus Portrettekenen van NHA! Deze cursus vol voorbeelden en oefeningen biedt de inzichten die jij nodig hebt om van redelijk portrettekenen naar professionele portretten te gaan.
 


Creëer schitterende portretten met deze cursus PortrettekenenHeb jij nog helemaal geen ervaring met portrettekenen? Of heb je het al wel vaker geprobeerd, maar wil je nu echt leren de gelijkenissen beter te treffen? Dan is deze cursus Portrettekenen voor jou weggelegd!


Op je eigen tempo ontdek jij wat erbij komt kijken om realistische portretten op papier te zetten. Voor je het weet heb jij schitterende portretten getekend. Naarmate je in deze cursus Portrettekenen vordert, zullen je tekeningen aanzienlijk verbeteren. Van redelijk tekenen tot realistische portretten. Vang emoties en geef ze weer in je tekeningen. Stap voor stap word je begeleid zodat jouw tekeningen er professioneel en realistisch uit gaan zien.


En daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen of specifieke voorkennis te hebben. Iedereen kan starten met deze cursus. Portrettekenen kun je leren!


 


Ontwikkel je eigen stijlJe maakt in de cursus Portrettekenen kennis met het (technisch) tekenen van je eigen gezicht, het gezicht van modellen en het tekenen van bijvoorbeeld een groepsportret. Stap voor stap en aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontwikkel je al snel de basisvaardigheden. Door steeds nieuwe technieken te proberen ontdek je alle verschillende aspecten van portrettekenen.


Om je eigen stijl te kunnen ontwikkelen in de kunst van het tekenen, is het belangrijk dat je op een bepaalde manier leert kijken. Goed leren kijken is immers het begin van goed leren tekenen. Jouw kennis van de dingen die je ziet, is bepalend voor de manier waarop je ze ziet.


Bij de cursus Portrettekenen krijg je ook een gratis materialenpakket waarmee je direct aan de slag kunt! 
 


Leer realistische portretten tekenenTijdens deze cursus Portrettekenen leer jij daarom de achtergrondinformatie die je nodig hebt om de algemene kenmerken van een gezicht te onderscheiden van de specifieke kenmerken. Dat heb je nodig om gelijkenissen beter te treffen en realistische portretten te tekenen.


Ook het herkennen van de houding en gebaren is hierin essentieel. Op die manier kun je namelijk niet alleen een realistisch gezicht op papier zetten, maar geef je jouw portret ook karakter. Door het gebruik van allerlei hulpmiddelen en veel te oefenen verbeter jij snel jouw tekenkunsten.


Met deze cursus Portrettekenen ontwikkel jij je tekentalent in jouw eigen tempo. Tekenen is tenslotte een hobby die je voor jouw plezier doet en die je veel voldoening en ontspanning zal geven. Al snel zul je ook jouw eigen anatomie ontdekken om zo jouw eigen gezicht op schetsmatige wijze op papier te kunnen zetten.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
38D22 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren