Home » Intern Fraude Onderzoek – officiŽle ACFE (PE) training

Opleiding: Intern Fraude Onderzoek – officiŽle ACFE (PE) training

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

DAG I
Internal investigations


Foundations of the fraud examination process

Legal considerations during internal investigations

Prior to initiating an investigation, you (and CFEs specifically) must be aware of the myriad legal concerns and regulations that might be relevant in the course of conducting an internal fraud examination

Planning an internal investigation

Strategies for planning an internal fraud investigation
Selecting members of your investigative team

Investigating fraud using data analytics

As data analysis is an integral element of modern fraud detection and investigation, you will be provided with an understanding of how it can be one of the most powerful tools in an investigator's repertoire

Emerging technological trends

Emerging technological trends such as byod, cloud computing, and social media
Potential effects of these technological trends on the investigative process

DAG II
Internal evidence retrieval


The process of retrieving internal documents and electronic evidence while maintaining a proper chain of custody

External evidence retrieval

Insight regarding the collection of evidence from external sources ranging from public records to covert operations

Information-gathering interviews

Various forms of information-gathering interviews
Understand which type of questions to ask and when to ask them

Admission-seeking interviews

When the investigation has progressed to the point where a suspect has been identified and all relevant evidence has been collected, the investigation moves to the admission-seeking interview phase. You will be guided through the strategies needed to obtain an admission of guilt and a signed confession

Concluding the investigation

The report writing process
Post-investigation scenarios such as presenting your case to a prosecutor and testifying as a witness

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

ACFE stelt geen specifieke eisen aan uw voorkennis. De training Intern Fraude Onderzoek wordt op een HBO/Bachelor werk- en denkniveau gegeven.

Duur van de cursus

De training Intern Fraude Onderzoek bestaat uit 2 dagen. De lestijden zijn van 09.30 uur - 17.00 uur. U kunt de training zowel klassikaal (in Amsterdam) als live online bijwonen.

Kosten van de cursus

De kosten van de 2-daagse training Intern Fraude Onderzoek bedragen € 1.980,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. het officiŽle ACFE studiemateriaal, koffie/thee en alle lunches. U ontvangt 16 PE punten voor uw CFE hercertificering (indien van toepassing).

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam

Algemene informatie over de cursus

Met een intern fraude onderzoek geeft u het signaal af dat uw organisatie fraude op geen enkele manier zal tolereren!
Het kunnen uitvoeren van een gedegen intern onderzoek bij voldoende vermoedens van een onrechtmatige daad, zoals fraude of corruptie, behoort tot de kerncompetenties van de fraude onderzoeker. Het uitvoeren van een intern fraude onderzoek kan evenwel een lastige opgave zijn. Als u het onderzoek niet met de grootste zorgvuldigheid uitvoert, kan dit leiden tot allerlei juridische problemen en complicaties.

Met een goed uitgevoerd intern onderzoek bent u in staat de bron van fraude te ontdekken, de verantwoordelijke persoon/personen te identificeren/op te sporen en de geleden schade al dan niet te verhalen. U kunt hiermee ook voorkomen dat ontslagen of ontevreden werknemers u juridisch aanklagen. Maar misschien nog wel belangrijker: met een intern onderzoek geeft u aan dat uw organisatie fraude op geen enkele wijze zal tolereren. Steeds meer organisaties vergroten daarom hun mankracht om interne fraude onderzoeken zelf af te handelen.

Hoe voert u een intern onderzoek naar fraude uit?
Het kennen van de best practices bij een intern fraude onderzoek is cruciaal. Voor een effectief intern fraude onderzoek moeten de juiste procedures, technieken en vaardigheden worden toegepast. De trainers bespreken met u de belangrijkste elementen van een intern onderzoek, van de doelstellingen aan het begin tot aan het verzamelen en analyseren van bewijsmateriaal en vervolgens tot de afronding van het onderzoek door het schrijven van het rapport, het presenteren van de uitkomsten en het bespreken van de mogelijkheden om over te gaan tot vervolging. De belangrijkste stappen voor het uitvoeren van een intern fraude onderzoek zijn:

Data analyse
Documentenonderzoek en bewijsdocumentatie verzamelen
Getuigen verhoren
Rapport schrijven

In deze training wordt, naast het theoretische gedeelte, een case study gebruikt waarin alle uitdagingen en valkuilen van het interne fraude onderzoek aan bod komen.

Wat leert u in deze officiŽle ACFE (PE) training?
Tijdens de 2-daagse training Intern Fraude Onderzoek wordt het stappenplan van een intern onderzoek naar fraude met u doorgenomen, vanaf de eerste beschuldiging tot de getuigenverklaring. U leert hoe u een intern fraude onderzoek opzet en uitvoert. De trainers loodsen u efficiŽnt door het volledige proces van een intern fraude onderzoek. Hiervoor wordt de gestandaardiseerde procedure voor interne fraude onderzoeken van de ACFE gebruikt. Zij stellen samen met u aan de hand van een case study een onderzoeksplan op en nemen vervolgens alle vervolgstappen van het onderzoek met u door.

U doet kennis op van verschillende belangrijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het fraude interview, een van de meest complexe en cruciale disciplines van het interne fraude onderzoeksproces. Het uitvoeren van verschillende soorten interviews met getuigen en mogelijk betrokken personen om informatie te verkrijgen of te valideren of een bekentenis af te dwingen, wordt gezien als een van de moeilijkste vaardigheden in het hele interne fraude onderzoeksproces. Computer- en gegevensforensisch onderzoek is eveneens een belangrijk onderdeel van vrijwel alle interne onderzoeken. Kort samengevat leert u:

Het risico op fraude binnen uw organisatie te beoordelen en hoe u hierop moet reageren wanneer het zich voordoet
Fraude op te sporen en te onderzoeken met behulp van data analytics
Documenten en elektronisch bewijsmateriaal tijdens de loop van het onderzoek te verzamelen
Hoe u het beste informatie kunt vergaren en hoe u het beste getuigenverhoren kunt afnemen
Juridische valkuilen m.b.t. interne onderzoeken in kaart brengen
Getuigen verhoren/interviewen
Een goed gedocumenteerd rapport schrijven

Tijdens de training staat een case study centraal waarin u een intern fraude onderzoek van begin tot eind doorloopt. Zo doet u de nodige ervaring op die u in uw eigen werk direct kunt toepassen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
77626 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren