Home » Fitnesstrainer A (NL Actief erkend)

Opleiding: Fitnesstrainer A (NL Actief erkend)

Bij: EFAA Opleidingen

Opleidingsinhoud

Theorie
Fitness A trainer
Het lesmateriaal voor de theorie van deze opleiding bestaat uit het cursusboek Fitnesstrainer A van NL Actief (voorheen Fit!vak) en EFAA opleidingen biedt als aanvullend studiemateriaal 3 E-learning modules;

Anatomie
Fysiologie
Trainingsleer
Het studieboek omhelst de complete theorie van de Fitnesstrainer A opleiding en dient als basis theorie voor het theorie-examen. Compact zijn dit de hoofdstukken;

Functionele anatomie
Biomechanica
Inspanningsfysiologie
Trainingsleer
Krachttraining met musculaire trainingsapparatuur
Klant begeleiding
Blessurepreventie en behandeling
Voeding & Sport
Dopingpreventie
Het theorie examen is afgeleid van het NL Actief (voorheen Fit!vak) Fitnesstrainer A boek. De belangrijkste hoofdstukken (Anatomie, fysiologie en trainingsleer) zijn dus vertaald naar e-learning modules. Via deze modules maak je op een interactieve manier kennis met de basiskennis Anatomie, Inspanningsfysiologie en Trainingsleer en kan je leren op eigen tempo.

Daarnaast krijg je de beschikking over een compleet Fitnesstrainer A videolessen dossier die behoren bij bovengenoemde oefenstof.

Praktijk
Het contactdeel van de dagopleiding bestaat uit 6 lesdagen waarin je optimaal wordt voorbereid op het NL Actief (voorheen Fit!vak) praktijkexamen. Hierin staan de volgende onderwerpen centraal:

Trainingsleer
Trainingsmethoden
Schema's opstellen
Instructie geven
Lesgeven
Programma's samenstellen
Communicatie met klanten
Voorbereiding op het examen
Daarnaast bestaat de praktijk uit minimaal 60 uur stagelopen bij een sportcentrum en het uitwerken van de stageopdrachten. Tijdens de lesdagen ontvang je ook uitleg over de inhoud hiervan. Deelnemers mogen zelf een stageplaats zoeken, maar EFAA opleidingen kan hierin ook ondersteunen en biedt hiervoor honderden mogelijkheden.

Wat maakt deze opleiding bij EFAA opleidingen bijzonder?

De visie van EFAA opleidingen ‘bewuster gezonder leven op de meest natuurlijke manier’. Helaas leeft momenteel ruim 75% van de bevolking nog te ongezond en doen WHO, Gezondheidsraad en landelijke overheden er alles aan om dat tij te keren. De Fitnessbranche zien wij als de meest ideale uitvoerder van leefstijl begeleiding, bewustwording en preventie.

De Fitnesstrainer A opleiding vormt het fundament, waarmee de trainer mensen al kan helpen om o.a. te voldoen aan de Gezondheidsraad beweegrichtlijn, de Schijf van 3. Hiermee zien wij dus als trainer een verlengstuk en uitvoerder van de WHO en Gezondheidsraad richtlijnen en de primaire preventie ambassadeur en begeleider naar gezonder leven. Vanuit die basis en dat gedachtengoed reiken wij onze deelnemers extra inzichten en workshops aan, additioneel en gratis, omdat we geloven dat wij als sector de meest belangrijke schakel zijn naar een gezondere toekomst. Zo ontvangen onze deelnemers extra, het boek ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’ en bieden we de mogelijkheid om zonder extra kosten deel te nemen aan een opleidingsdag (online) beweegcoach en een online workshop ‘Fitness met passie’.

Inhoudelijk zorgen we er natuurlijk voor dat de deelnemer optimaal in de opleiding zit, waarvoor een opleidings/studie coach gedurende de gehele opleiding contact heeft met de deelnemer. Met de additionele cadeaus willen we de deelnemer ondersteunen en bewuster maken wat de impact kan zijn van dit fantastische vakgebied en hoe je met een klein beetje bewustwording een enorme positieve impact kan hebben op de levens en gezondheid van mensen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zonder specifieke vooropleiding kun je toch deelnemen aan deze opleiding. Wel wordt deze opleiding afgesloten met examens op niveau 3. Uiteraard dien je affiniteit te hebben met fitness en sport en is enige trainingservaring een pre.

Ten tijde van de examens dien je tenminste 16 jaar te zijn.

Opleidingsduur

Na inschrijving kan je meteen thuis en op eigen tempo aan de slag met de voorbereidende e-learning anatomie, fysiologie en trainingsleer. De 6 contactdagen zijn verdeeld over gemiddeld 3 tot 4 maanden. Het examen is in de regel in de 4e of 5e maand.

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen, als je in een keer betaalt, € 945 min 50 euro "in een keer betalen"-korting, dus € 895,- (excl. examenkosten)

Je kan ook in 5 termijnen betalen, dan zijn de termijnkosten € 189,00 (excl. examenkosten)

Examenkosten (theorie en praktijk examens): € 250,-

Betaal je in termijnen, dan moeten twee termijnen voor de start van de opleiding voldaan zijn en de examenkosten dienen tegelijkertijd met de eerste termijnbetaling betaald te worden. (overige termijnen volgens afspraak op factuur.)

Kosten voor deze opleiding zijn inclusief:

E-learning module: Anatomie
E-learning module: Inspanningsfysiologie
E-learning module: Trainingsleer
Studieboek NL Actief (voorheen Fit!vak) Fitnesstrainer A
Videolessen Anatomie / Inspanningsfysiologie / Trainingsleer
Een studiecoach aan wie je via de mail vragen kunt stellen over de lesstof en het maken van examenopdrachten. Je studiecoach zal hier binnen uiterlijk 48 uur op reageren.
6 cursusdagen met cursusmaterialen
Je krijg 12 maanden de online Nieuwe Gezondheid Pro nieuwsbrief cadeau, boordevol inspiratie en vakgerichte artikelen.

Plaatsen / leslocaties

Weert, Alphen aan den Rijn, Broek op Langedijk, Veenendaal, Barendrecht, Raalte, Tiel

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
46598 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren