Home » NASM Personal trainer

Opleiding: NASM Personal trainer

Bij: EFAA Opleidingen

Opleidingsinhoud

Optimale Prestatie Training (OPT)
In deze personal training opleiding leer je werken vanuit een geļntegreerd trainingsconcept, waarbij alle trainingsvormen op een geļntegreerde manier onderdeel uitmaken van een progressief systeem. Deze trainingsvormen zijn:

Flexibiliteitstraining
Cardiorespiratoire training
Core training
Balanstraining
Reactie training
Snelheid en beweeglijkheid (Speed, Agility en Quickness)
Krachttraining
Optimale Prestatie Training (OPT)
NASM
Dit systeem is ontwikkeld door NASM (National Academy of Sports Medicine) en wordt aangeduid met Optimale Prestatie Training (OPT). Het is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen en principes uit de bewegingsleer. Elke fase binnen het (OPT) model is zo opgebouwd dat het iedere klant voorziet van een systematische opbouw waarmee progressie geboekt kan worden ten aanzien van elk persoonlijk doel. Tevens houdt het model rekening met de specifieke persoonlijke behoefte.

Je leert de wetenschappelijke achtergrond en de leermiddelen op de juiste manier te gebruiken en je doet de benodigde praktische ervaring op bij:

het doen van (functionele) testen en metingen
het samenstellen van geļndividualiseerde programma’s
Ook doe je kennis op over voeding, gedragsverandering, en hoe je een klantenkring opbouwt en je meer inkomsten genereert.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, dien je basiskennis te bezitten (op niveau 3, Fitnesstrainer A niveau) van Anatomie, Fysiologie en Trainingsleer. Dit kan door het doorlopen van de Fitnesstrainer A, maar kan ook door een andere relevante opleiding gevolgd te hebben. IIs die kennis nog niet aanwezig, dan adviseren wij vooraf een niveau 3 opleiding of minimaal de ‘Fitness A theorie E-learning module Anatomie / Inspanningsfysiologie / Trainingsleer’. Indien je twijfelt over je vooropleiding, informeer dan even bij EFAA Opleidingen via [stuur een e-mail]. Je kan vanaf 16 jaar de opleiding starten, echter je dien minimaal 18 jaar te zijn om aan de examens deel te kunnen nemen.

Opleidingsduur

De totale studieduur bedraagt ongeveer 6 maanden, met een geschatte studiebelasting van 172 ½ uur en kan als volgt onderverdeeld worden. 7 lesdagen 42 uur Theorie examen online meerkeuze en schriftelijke casus 3 ½ uur Praktijkexamen 1 uur Studiebelasting 126 uur

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen, als je in een keer betaalt, € 1.800 min 55 euro "in een keer betalen"-korting, dus € 1.745,- (excl. examenkosten)

Je kan ook in 5 termijnen betalen, dan zijn de termijnkosten € 360,00 (excl. examenkosten)

De tijdelijke korting is geldig t/m 30-09-2022

Examenkosten (theorie en praktijk examens): € 495,-

Betaal je in termijnen, dan moeten twee termijnen voor de start van de opleiding voldaan zijn en de examenkosten dienen tegelijkertijd met de eerste termijnbetaling betaald te worden. (overige termijnen volgens afspraak op factuur.)

Inclusief;

7 lesdagen
Tekstboek NASM (Engels) *
Compacte samenvatting van tekstboek vertaald naar Nederlands (ook te downloaden) *
Gebruik van EFAA leerportaal met o.a.;
Video`s
Lespresentaties
Je krijg 12 maanden de online Nieuwe Gezondheid Pro nieuwsbrief cadeau, boordevol inspiratie en vakgerichte artikelen.
Registratie in het Europees register voor fitness professionals (EREPS - niveau 4) voor het 1e jaar.
* deze ontvang je op de eerste lesdag.

Bijzonderheden

Alle informatie over deze opleiding is te vinden op: www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen/nasm-personal-trainer…
Wil jij een persoonlijk advies gesprek om te kijken welke opleiding voor jou geschikt is? Mail dan naar [stuur een e-mail]

Plaatsen / leslocaties

Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Broek op Langedijk, Eindhoven*, Krimpen aan den Ijssel*, Tiel, Utrecht*, Veenendaal, Weert

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0916D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren