Home » opleiding Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding

Opleiding: opleiding Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Rouwbegeleiding


Tijdens de opleiding Rouwbegeleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

 • wat is rouw?;
 • wat een rouwbegeleider doet en wat zijn taken zijn;
 • theorieën en verhalen omtrent rouw;
 • communicatie;
 • aan de slag met rouw;
 • verstoorde rouw;
 • rouw bij kinderen;
 • rouw bij mensen met een verstandelijke beperking;
 • rouw in verschillende tradities;
 • zingeving creëren en rituelen;
 • hoe je kunt aansluiten bij de rouwende;
 • innerlijke ruimte en zelfzorg als rouwbegeleider.
 


Combinatieopleiding Rouwbegeleiding + StervensbegeleidingTijdens de combinatieopleiding Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding ga je niet alleen aan de slag met bovengenoemde onderwerpen, maar verdiep je je ook verder in o.a.:

 • Wat is stervensbegeleiding precies?
 • Wat zijn de verschillende stervensprocessen en welke begeleiding komt daar bij kijken?
 • Hoe zit het met euthanasie en palliatieve zorg?
 • Hoe verloopt het eerste contact met een nieuwe cliënt?
 • Welke gespreksonderwerpen kun je aanhalen? Hoe kun je het beste communiceren met cliënten?
 • Op welke manier kun je naasten het beste begeleiden en informeren?
 • Hoe ga je om met ethische dilemma’s?
 • Wat zijn de fasen van verlies en hoe kun je per fase de beste zorg en ondersteuning bieden?
 • De verschillende religies en levensbeschouwingen en hun tradities rondom de dood.
 • Hoe zorg je voor je eigen balans tijdens het werken als stervensbegeleider?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Rouwbegeleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 


Combinatieopleiding Rouwbegeleiding + StervensbegeleidingVoor de combinatieopleiding Rouwbegeleiding + Stervensbegeleiding staat een studieduur van 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf969,00 euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Algemene informatie over de cursusOpleiding Rouwbegeleiding: leer mensen ondersteunen in hun rouwproces


Afscheid nemen van een dierbaar persoon is een intens proces. Tijdens het verwerken van een verlies kunnen veel mensen extra steun gebruiken. Als rouwbegeleider help jij mensen bij het rouwproces en het opnieuw vormgeven van hun leven. Iets voor jou? Schrijf je nu in voor de opleiding Rouwbegeleiding. 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Geaccrediteerd door SKGV
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Veel voorbeelden en praktijkverhalen
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Studeer met hulp van een ervaren vakdocent

Benieuwd of de opleiding Rouwbegeleiding iets voor jou is?
[url= www.nha.nl/eigen-bedrijf-starten/rouwbegeleiding?proefles=1]Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
 


Begeleid mensen in rouwHaal jij voldoening uit het kunnen helpen en begeleiden van mensen? Als rouwbegeleider ben jij de steun en toeverlaat van mensen in hun rouwproces.


De opleiding Rouwbegeleiding is geschikt wanneer jij je wilt oriënteren op het vakgebied. Daarnaast is de kennis die je opdoet tijdens de opleiding ook zeer bruikbaar wanneer jij als vrijwilliger regelmatig in aanraking komt met mensen in rouw.
 


Opleiding Rouwbegeleiding erkend door SKGVDe opleiding Rouwbegeleiding is geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV). De SKGV is het kwaliteitsregister van geestelijk verzorgers.


Geestelijk verzorgers werken bijvoorbeeld in zorginstellingen, bij de overheid (bij Justitie, Defensie, of bij de politie) en in de thuissituatie (de eerste lijn). Hun professionele kwaliteit wordt bewaakt door de SKGV.


 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Jouw docentMijn naam is Marije; ik ben één van de docenten van deze cursus. Vanuit mijn eigen bedrijf geef ik scholingen aan zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers rondom het omgaan met rouw en verlies. Daarnaast ontwikkel ik lesmateriaal en houd ik mij bezig met andere onderwijsactiviteiten. Ik help je graag verder tijdens deze cursus!
Rouwbegeleider: een dankbaar beroepMet behulp van de opleiding Rouwbegeleiding ontwikkel je competenties en vaardigheden die nodig zijn om effectief te kunnen functioneren als rouwbegeleider. Je krijgt vele handvaten aangereikt waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen.


De Rouwbegeleiding opleiding is voorzien van veel voorbeelden en praktijkverhalen, waardoor je leert hoe je jouw cliënt en zijn naasten optimaal kunt ondersteunen in het omgaan met verlies. Naast dat het vak als rouwbegeleider prachtig en dankbaar is, is het ook zeer intensief. Je leert daarom ook hoe je jouw eigen leven in balans houdt.


 Wat leer je tijdens de Rouwbegeleiding opleiding?Tijdens de opleiding leer je wat mensen van jou als rouwbegeleider verwachten. Je leert over de plek die het rouwen heeft in de Nederlandse samenleving en ontdekt de termen die gangbaar zijn.


Naast dat iedere persoon anders omgaat met rouw, is er ook een wezenlijk verschil tussen het begeleiden van mensen in rouw in verschillende leeftijdscategorieën of mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is het rouwproces ook per traditie verschillend. Dit en nog veel meer leer je tijdens de opleiding Rouwbegeleiding.
 


Combinatie met StervensbegeleidingWil je je kennis nog verder uitbreiden? Het is mogelijk om Rouwbegeleiding en Stervensbegeleiding als combi-opleiding te kiezen. Deze combinatie is extra voordelig. Maak je keuze voor deze combinatie tijdens het inschrijfproces. 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F3Ab3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren