Home » opleiding Specialisatie Wandelcoach (voor coaches)

Opleiding: opleiding Specialisatie Wandelcoach (voor coaches)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de opleiding Wandelcoach Compleet komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod;


Wandelcoach
In de module Wandelcoach worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • het basisconcept en de geschiedenis van wandelcoaching;
 • de effecten van wandelcoaching op lichaam en geest;
 • het gebruik van de zintuigen;
 • natuurgebaseerde interventies en vraagstellingen bij wandelcoaching;
 • loopsnelheden;
 • weersomstandigheden toegepast en de stiltewandeling;
 • levensloopwandeling;
 • de dynamiek van de omgeving;
 • het aangeven van grenzen;
 • stress- en burn-outklachten.
Life Coach
Hierin word je ingeleid in de verschillende problematieken waarmee een coach in aanraking komt. Je krijgt achtergronden en theorieën over onder andere:

 • liefde, relaties en seksualiteit;
 • ouderschap;
 • afscheid en rouw;
 • financiële problemen;
 • verslaving;
 • loopbaan- en carrièreproblematiek;
Eigen coachingspraktijk starten


Leer hoe je succesvol ondernemer wordt. In deze module van de opleiding Wandelcoach volg je ook lessen over het starten van een eigen praktijk als Life coach gespecialiseerd in wandelcoaching. 


Je krijgt nuttige tips over hoe je een eigen praktijk start, hoe je klanten vindt en praktische informatie over coaching binnen bedrijven. Na de Wandelcoach opleiding ben jij in staat om je eigen praktijk te starten!  


 


Wandelcoach opleiding voor coaches – kies de specialisatie  Ben jij al coach en wil je met jouw cliënten de natuur in om je sessies een extra dimensie te geven? Dan is de module wandelcoach met een studieduur van 3 maanden voldoende voor jou. Je kunt je dan aanmelden voor de Specialisatie Wandelcoach (opleiding voor coaches).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de Wandelcoach opleiding staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


Voor de specialisatie Wandelcoach (voor coaches) staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf390.15euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Start binnen enkele minuten,Studeer in jouw eigen tempo

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Volg de Wandelcoach opleiding en help anderen zich optimaal te ontwikkelen


Om je optimaal te ontwikkelen moet je inzicht krijgen in je eigenschappen, ervaringen en wensen. Sommige mensen kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Wil jij de natuur inzetten om mensen hierbij te helpen? Volg de Wandelcoach opleiding en ontdek hoe je dat doet!


Elke persoon is uniek. Hoe iemand zich volledig ontwikkelt, is dus afhankelijk van de persoonlijkheid. Door te wandelen worden je zintuigen geprikkeld, maak je je hoofd leeg en kom je dichter tot je gevoel waardoor je ontwikkeling optimaal gestimuleerd wordt.


Start vandaag nog met de Wandelcoach opleiding en ontdek deze schat aan mogelijkheden om anderen te helpen.
Wandelcoach opleiding: combineer natuur, coaching en mindfulness       Heb jij affiniteit met coaching en mindfulness? Ben jij een echt buitenmens en hou je van wandelen? Wil jij leren hoe je de natuur in kunt zetten om mensen te helpen? Dan is de opleiding Wandelcoach perfect voor jou! 


Werk jij al als counselor, therapeut, maatschappelijk werker, psycholoog, psychiater of hulpverlener in een ander aangrenzend vakgebied? Ook dan past de Wandelcoach opleiding goed bij jou! Met de opleiding Wandelcoach kun je jouw kennis opfrissen en uitbreiden en leer je hoe je sessies in de buitenlucht houdt met je teamleden of cliënten.


Ervaring in een van deze vakgebieden is geen vereiste om te starten met de opleiding Wandelcoach. Je hebt namelijk geen specifieke voorkennis nodig. De opleiding start bij de absolute basis en is dus erg laagdrempelig.  
 


Help mensen zich te ontwikkelenIedere persoon heeft een unieke verzameling van eigenschappen, ervaringen en wensen. Zich als mens ten volle ontwikkelen, betekent dat men inzicht moet krijgen in deze persoonlijke schat aan mogelijkheden. Zo wordt het mogelijk om te bepalen waar we naartoe willen in het leven en om prioriteiten en bijzaken te onderscheiden.


Voor velen is dit echter een moeilijk proces. Teleurstellingen en tegenslagen kruisen hun pad en belemmeren deze persoonlijke zoektocht. In de Wandelcoach opleiding leer jij hoe je al wandelend hulp kunt bieden.


In de Wandelcoach opleiding leer jij mensen ondersteunen en begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent een klankbord voor je cliënten en helpt hen reflecteren zodat zij doordachte keuzes kunnen maken. Om deze rol naar behoren te vervullen moet je beschikken over expertise en deskundigheid. Tijdens de opleiding Wandelcoach doe jij de juiste kennis op om als wandelcoach aan de slag te kunnen.
Leer de basis van coaching in de opleiding WandelcoachEnkel kennis is echter niet voldoende om doeltreffend te zijn als coach. Goede communicatieve vaardigheden zijn zeker zo belangrijk. Hier wordt aandacht aan besteed in de Wandelcoach opleiding. Bovendien komen verschillende coachingstechnieken aan bod. Door de technieken meteen in de praktijk toe te passen, ontwikkel je de nodige vaardigheden.


Zo leer je in de Wandelcoach opleiding bijvoorbeeld het gedrag van jouw cliënten ‘lezen’, word je ingeleid in de regels van feedback geven en oefen je met verschillende communicatiekanalen die je kunt inzetten binnen een coachingstraject.


 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Wandelcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.
De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.
Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
19Cb5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren