Home » cursus Bartender + Wijnbrevet

Opleiding: cursus Bartender + Wijnbrevet

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma cursus Bartender


Tijdens de Bartender cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:


Onderdeel cocktails & longdrinks bereiden

 • De geschiedenis van de cocktail
 • Verantwoord schenken
 • De professionele cocktailbar en de juiste cocktail bereidingstechnieken
 • Destillatie en fermentatie en de belangrijkste categorieën gedestilleerde drank
 • Meer dan veertig klassieke cocktails met de juiste ingrediënten, bereidingswijze en geschiedenis
 • Het maken van zelfgemaakte ingrediënten
 • Het juiste gebruik van ijs en het maken van de juiste garneringen
 • Het ontwerpen van jouw eigen signature cocktail
Onderdeel sociale hygiëne

 • Horecamarkt
 • Alcohol, drugs en kansspelen
 • Het sociaal hygiënisch beleid
 • Sociale vaardigheden
 • Inrichtingseisen en voorzieningen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur Bartender opleiding


Voor de opleiding Bartender staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Studieduur Bartender + BierbrevetVoor de opleiding Bartender staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 


Studieduur Bartender + WijnbrevetVoor de opleiding Bartender staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf739,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Bartender cursus: alles over cocktails en méér!


Sta jij in de avonden thuis te oefenen, struin je in de weekenden de beste bars af om te kijken hoe de professionals het doen en is het jouw droom om als bartender op de meest exotische plekken te werken? Of wil je juist thuis en op feestjes iedereen versteld doen staan van jouw cocktailkunsten? Dan is deze Bartender cursus jou op het lijf geschreven.


Tijdens deze Bartender opleiding behandelen we alles van de historie van cocktails, de verschillende klassieke cocktails en cocktailfamilies tot uitgebreide drankenkennis, de juiste cocktailtechnieken, het bereiden van zelfbedachte cocktails en nog veel meer.


 


Instructievideo's met Nederlands favoriete barman; Victor AbelnIn deze Bartender cursus duiken we diep in de geschiedenis van de cocktail. Van klassiek tot modern, je komt langs de meest prachtige verhalen en bijzondere gebeurtenissen.


Bartender Victor Abeln - bekend van het razend populaire programma First Dates - neemt je in 15 leuke en leerzame instructievideo’s mee op een onvergetelijke en leerzame tour. Deze klassieke cocktails staan nog steeds aan de basis van de meeste moderne cocktails die je tegenwoordig in de bars vindt.


Tijdens deze Bartender cursus ga je niet alleen in op deze mooie verhalen, maar ook op de juiste bereidingswijze van deze cocktails. Je krijgt hands-on tips over het variëren met smaken en het spelen met deze klassieke dranken.


 


Word bartender; cursus gedistilleerde drankGedistilleerde drank vormt de basis van iedere cocktail. Kennis hiervan is dan ook onmisbaar voor het maken van de perfecte cocktail.


In deze Bartender cursus bespreken we uitgebreid alle drankencategorieën die belangrijk zijn voor het maken van cocktails en longdrinks en staan we stil bij het gebruik van deze categorieën in jouw cocktails. Er gaat een wereld van kennis en smaak voor je open met deze cursus. Bartender worden was nog nooit zo leuk!


 


Zelf experimenteren; maak de 40 populairste cocktailsDeze Bartender cursus daagt jou steeds weer uit de kennis die je opdoet in de praktijk te brengen. Op deze manier leer je zelf jouw ingrediënten te maken, jouw eigen ijs te bereiden, en de juiste cocktail bereidingstechnieken toe te passen voor het beste resultaat. Zo creëer jij jouw eigen unieke signature cocktail.


Van Sex on the beach tot Mojito en van Mai tai tot Bloody Mary. Start vandaag nog met de cursus Bartender en wij maken een echte mixoloog van je!


 


Opleiding inclusief materialenpakketSpeciaal voor deze Bartender opleiding hebben we een materialenpakket samengesteld. Zo maak jij gegarandeerd een vliegende start als bartender. Van een shaker tot een jigger; tover jouw woonkamer om tot een professionele cocktailbar!


 


Combineer de Bartender cursus en breid je kennis uit! Wil je expert worden op het gebied van alcoholhoudende dranken? En wil je jouw kennis over cocktails en longdrinks nog verder uitbreiden? Specialiseer jezelf dan in wijn of bier!


Met de wijncursus Wijnbrevet word je een echte kenner. Je leert over de verschillende soorten wijnen en maakt kennis met bekende en onbekende wijnlanden. Je leert geuren en smaken herkennen en waarderen. In de cursus Bierbrevet maak je een wereldreis langs diverse bieren. Stap voor stap groei je uit tot een ware bierkenner. Je leert hoe je hoort te proeven, hoe je smaken kunt herkennen en hoe je passende bier-spijscombinaties kunt maken.


Werk je in de horeca dan kun je gasten voortaan uitstekend adviseren. Kies jij voor de cursus Bartender + Wijnbrevet of ga je toch voor de cursus Bartender + Bierbrevet? Misschien doe jij ze wel allebei!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A1De1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren