Home » cursus Elektronica voor Beginners en Gevorderden

Opleiding: cursus Elektronica voor Beginners en Gevorderden

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Elektronica


Elk hoofdstuk is voorzien van heldere tekeningen en schema's die zeer handig zijn bij het bestuderen van de tekst. Theorie en praktijk wisselen elkaar op een plezierige manier af. Tijdens deze cursus maak je werkstukken waar je blijvend iets aan hebt:

 • vochtalarmeringssysteem (waarschuwt bij regen);
 • controleschakeling voor autoverlichting (voorkomt een lege accu, wanneer je vergeet de lichten te doven);
 • vorstmelder;
 • leidingzoeker;
 • tijdschakelaar;
 • voorversterker voor een lichtorgel;
 • 3-kanaals looplicht en nog veel meer.

Jouw leraar heeft er bij het uitkiezen van deze handige apparaatjes natuurlijk ook aan gedacht dat je geen dure onderdelen hoeft aan te schaffen.

Verder ga je bouwschema's ontwerpen, solderen en weerstandsverbindingen maken. Behalve zelf dingen maken leer je ook het een en ander repareren, zoals een televisietoestel, de radio en de telefoon. Kortom, je bent ontspannen bezig met het maken van eigen werkstukjes en je weet straks enorm veel "elektronische mankementen" zelf te repareren.

Je zult genieten wanneer je zelf, met eigen handen, allerlei geslaagde reparaties verricht en zelf vernuftige werkstukken in elkaar zet. Aan de orde komen verder:

 • elektronentheorie;
 • diodes;
 • spoelen, transistoren;
 • thyristoren;
 • koeling van componenten;
 • relais;
 • radio, elektronenbuizen, versterkers;
 • zenderdiodes;
 • digitale technieken, oscillatoren, energieversterkers;
 • weerstandsnetwerken;
 • filters, enzovoort.

De cursus voor beginners start bij de absolute basis: je leert het verschil tussen stroom, spanning en weerstaand, en wat een transformator, condensator, transistor en magnetisme is.
Bij de gevorderdencursus gaan we ervan uit dat de cursist de basiskennis al heeft en gaat het verder over waar de zaken gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn er ook enkele lessen over het repareren van elektronica en over de televisie ed. De basisverschijnselen worden niet meer aangehaald, maar je gaat dieper in op de volgende stap na "wat is het".


 


De nieuwste techniekDeze cursus Elektronica besluit met de digitale elektronica. Een nieuwe manier van denken over en omgaan met elektronica. Een benaderingswijze die vandaag de dag zeer populair is. Denk maar eens aan digitale telefonie of de digitale snelweg. Je ziet, de cursus Elektronica is zeer compleet. Heb je deze cursus eenmaal afgerond dan ga je met verstand van zaken te werk bij het maken en repareren van vele elektronische apparaten!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurBeginners13 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Gevorderden6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Beginners + gevorderden19 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Kies je niveau: beginners of gevorderden,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusElektronicacursus voor beginners en gevorderden


Een tijdschakelaar maken? Een vorstmelder? Volg de cursus Elektronica en leer hoe telefoons, televisies, tijdschakelaars en andere apparaten werken.


Van omgaan met meetapparatuur tot fouten opsporen en oplossen in elektronica: het komt allemaal aan bod in de cursus Elektronica.
Voorkom een nieuw, puntig kapselDe eerste 12 lessen behandelen het fenomeen elektriciteit. Leer de wetmatigheden van elektriciteit kennen. Begrippen als stroom, spanning en weerstand komen aan bod. 


Hoe repareer je een slagroomklopper? Of een televisie? Hoe maak je een vorstmelder? Of een weerstandverbinding?


De cursus Elektronica leert je handelingen zoals solderen. Je leert bouwschema's en weerstandsverbindingen maken en je gaat praktisch aan de slag: zo maak je ook een controleschakeling voor de autoverlichting.
Veilig werkenWerken met elektriciteit betekent dat je veilig moet werken. Het snoer uit het stopcontact halen voor je een lamp repareert, dat doet iedereen. De hoofdschakelaar en de aardlekschakelaar uitzetten voor je een wasmachine openmaakt, dat spreekt na de cursus vanzelf. De cursus Elektronica behandelt veiligheid en leert je meer.
Elektronische onderdelenVoor de praktijklessen heb je materiaal nodig. NHA biedt je de mogelijkheid een onderdelenpakket aan te schaffen. Hierin bevinden zich verschillende soorten batterijen, lampen, fittingen, snoeren en weerstanden.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
FfCf4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren