Home » cursus Binnenhuis- en Tuinarchitectuur (combinatie)

Opleiding: cursus Binnenhuis- en Tuinarchitectuur (combinatie)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Programma Binnenhuisarchitectuur


Binnenhuisarchitectuur: praktisch en verrassend

De cursus Binnenhuisarchitectuur begint met een korte inleiding over de geschiedenis en maakt kennis met vele interieurstijlen. Vervolgens leren we  je ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten. Hierbij vind je een handig overzicht waarin vele duidelijke symbolen (voor objecten en materialen) zijn afgebeeld die je nodig hebt bij het tekenen van plattegronden. Zo leg je de basis voor de lessen waarin jouw schaaltekeningen een ruimtelijke dimensie krijgen.

Nu kijk je misschien soms vol bewondering toe hoe een bekende interieurstylist op televisie in een paar ogenschijnlijk simpele bewegingen een ruimte vastlegt op papier. Je kunt dat straks zelf ook!

Leuk en praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele hout- en steensoorten. In de cursus Binnenhuisarchitectuur wordt nog eens extra ingegaan op de mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk, etc.), de wand (o.a. speciale bewerkingen en kleurgebruik), het plafond, de ramen (gordijnen, lamellen, etc.) en de styling van meubelen.




Jouw eigen sfeer bepalen



Je leert "spelen" met ruimtelijke elementen en rekening houden met looplijnen. Sfeerbepalende elementen krijgen ruim de aandacht in de boeiende cursus Binnenhuisarchitectuur. De stijl van jouw meubilair, de materiaalkeuze en het kleurgebruik (echte sfeermakers!) én natuurlijk de verlichting worden uitgebreid behandeld.




Verlichting

Met verlichting kun je op veel verrassende manieren de sfeer in jouw interieur bepalen. Maar liefst drie lessen worden aan verlichting besteed. Werkelijk alles kom je te weten. Veel meer dan je nu kunt bedenken!




Altijd inspiratie

Jouw persoonlijke leraar biedt de complete informatie die nodig is om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van een huis te komen. Het lesmateriaal is voorzien van verhelderende illustraties waardoor je altijd voldoende voorbeelden ter inspiratie bij de hand hebt. Plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd wanneer je tijdens de laatste les een totaalontwerp gaat maken van een interieur. Net alsof je voor een echte opdrachtgever werkt!




Combinatiecursus Binnenhuisarchitectuur & Tuinarchitectuur

Veel cursisten volgen naast de cursus Binnenhuisarchitectuur ook de cursus Tuinarchitectuur. Deze cursussen vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie. 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur cursus Binnenhuisarchitectuur



De cursus Binnenhuisarchitectuur heeft een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Ontwerp je interieur met de cursus Binnenhuisarchitectuur


Of je nu in een villa, een appartement of een rijtjeshuis woont: na het volgen van de cursus Binnenhuisarchitectuur tover je elke woning om tot een droomhuis. Het interieur van een droomhuis ontwerpen? Dat kan veel goedkoper dan je misschien denkt.

Na een korte inleiding over de geschiedenis van ‘het wonen’ maak je kennis met uiteenlopende interieurstijlen. Daarna leer je ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten.

Leerzaam en vooral ook praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele hout- en steensoorten. Je leert alles over de mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk), de wand, het plafond, de ramen en de afwerking van meubelen.




Sfeer bepalen



Je leert ‘spelen’ met ruimtelijke elementen en houdt rekening met looplijnen. De stijl van het meubilair, de materiaalkeuze, het kleurgebruik én natuurlijk de verlichting komen uitvoerig aan bod. Vooral met de juiste  verlichting kun je op veel verrassende manieren de sfeer van een interieur bepalen.




Altijd inspiratie



Je persoonlijke leraar biedt je alle benodigde informatie en inzichten om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van een huis te komen.

Het lesmateriaal is voorzien van illustraties waardoor je altijd inspirerende voorbeelden bij de hand hebt met de cursus binnenhuisarchitectuur.

Plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd. Ideaal wanneer je tijdens de laatste les als een volleerd binnenhuisarchitect een totaalontwerp maakt van je gedroomde interieur.  


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2166B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren