Home » cursus Tekenen en Schilderen Extra Uitgebreid

Opleiding: cursus Tekenen en Schilderen Extra Uitgebreid

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Tekenen en Schilderen


Verschillende techniekenIeder materiaal vergt een speciale teken- of schildertechniek. Je leert daarom hoe je toon- of schaduweffecten verkrijgt en hoe je een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leer je perspectief tekenen waardoor voorwerpen diepte krijgen. Licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling: al deze verschillende technieken komen aan de orde.


Het bestuderen van moeilijke theoretische lessen is verleden tijd. In deze cursus Tekenen en Schilderen leer je met behulp van voorbeelden en oefenopdrachten. Zo ontwikkel je gaandeweg jouw eigen stijl. De cursus Tekenen en Schilderen legt duidelijk uit hoe je het best te werk gaat en hoe je de verschillende technieken combineert met de verschillende materialen. Je persoonlijke docent(e) helpt je hierbij.


Kleuren mengen
Je leert hoe je primaire, secundaire en tertiaire kleuren mengt. Ook leer je hun gevoelswaarde kennen, hoe ze elkaar kunnen versterken en waarom ze soms vloeken. 
PortrettekenenAan het tekenen van portretten van het menselijk lichaam, de anatomie en de verschillende houdingen wordt in deze cursus veel aandacht besteed. Ga zelf aan de slag en ervaar de voldoening van het perfect vastleggen van een gezichtsuitdrukking.
Wenskaarten en logo'sIn de cursus Tekenen en Schilderen besteden we aandacht aan het ontwerpen en tekenen van wenskaarten, uitnodigingen en geboortekaartjes. Maar ook het ontwerpen en tekenen van logo's wordt behandeld.


Je leert hoe je logo's kunt gebruiken voor bijvoorbeeld visitekaartjes. Of misschien heeft één van jouw vrienden of kennissen wel een eigen bedrijfje. Na afloop van de cursus kun je ook voor hen een logo ontwerpen dat zij in advertenties kunnen gebruiken.
Landschappen schilderenHet tekenen van landschappen is een rustgevende ervaring. Je kunt natuurlijk vanuit je huiskamer werken, maar je kunt ook met een schetsblok de natuur in te gaan.Stillevens versus "levend" model
Het tekenen van een stilleven vraagt om een hele andere benadering dan het tekenen van een levend model. Over deze verschillen leer je meer in de cursus. 
 


Veelomvattende cursusDe cursus Tekenen en Schilderen behandelt nog veel meer onderwerpen. Laat je verleiden en leer alles over:

 • natuurgetrouw tekenen;
 • figuurtekenen;
 • mode-tekenen;
 • striptekenen.
Aan het eind van de cursus Tekenen en Schilderen besteden we natuurlijk ook de nodige aandacht aan de geschiedenis van de kunst. De klassieke oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance, Barok en Rococo. Aan de hand van fraaie kleurenafbeeldingen maak je kennis met het werk van grootmeesters in de schilderkunst en je leert tot welke stromingen deze werken behoren. 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus Tekenen en SchilderenVoor de cursus Tekenen en Schilderen staat een studieduur van 18 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Extra uitgebreidKies je voor de cursus Tekenen en Schilderen EXTRA UITGEBREID, dan is de cursusduur 24 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf439,00 euro

Bijzonderheden

Incl. gratis materialenpakket,Begeleiding van vakdocenten,Boordevol praktijkopdrachten

Algemene informatie over de cursusEindeloos creatief plezier met de cursus Tekenen en Schilderen


Schaduweffecten aanbrengen, perspectief tekenen, vloeiend kleurverloop maken? Twijfel je nog tussen een schildercursus of tekencursus? Kiezen is niet nodig: verbeter je teken- én schildervaardigheden met de cursus Tekenen en Schilderen. Start vandaag nog met je inschrijving! 

Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 
 


Leer landschappen tekenen en schilderenStel je eens voor hoe je met jouw schildersezel in het gras bij een beekje zit. Laat de omgeving op je inwerken. Kijk naar details, proef de sfeer, volg het licht en de schaduw en begin met schilderen!


In de cursus Tekenen en Schilderen komt het schilderen van landschappen aan bod. Maar ook andere genres zoals natuurgetrouw tekenen, portrettekenen, stillevens en nog veel meer worden in deze veelzijdige cursus behandeld.
Alles begint met kijkenOntwikkel je schildersoog door op verschillende manieren te leren kijken. In de cursus Tekenen en Schilderen leer je hoe je dit doet. Hoe je kijkt of waar je op let, dat bepaal je uiteindelijk zelf. Zo ontwikkel je jouw eigen stijl!
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Ineke – cursiste Tekenen & Schilderen Extra Uitgebreid

“Alles komt aan bod. Zoveel technieken die ik leer. Ik zit nu bij het onderdeel potlood, maar verder in de cursus krijg je les over portretten, kleuren en nog veel meer. Het is hartstikke leuk, en ik krijg ook heel snel feedback van de lerares. Ik ben zo blij dat ik deze cursus doe, het maakt mijn leven als ‘pensionada’ extra leuk.”


 Teken- en schildercursus mét gratis materialenpakketBij de cursus Tekenen en Schilderen ontvang je een gratis materialenpakket thuis. Hierin vind je benodigdheden om direct creatief aan de slag te gaan. Het startpakket bevat onder andere:

 • potloden
 • penselen
 • een schetsblok
 • houtskool
 • gouache
 • ledenpop
   
Leer tekenen met potlood of houtskoolJe kunt met verschillende materialen tekenen en schilderen. Ieder materiaal vraagt weer een andere teken- of schildertechniek. In deze cursus leer je daarom met verschillende materialen werken.


Je begint met potlood en werkt daarna met inkt, aquarelverf, plakkaatverf, krijt en houtskool. Zo breid je jouw technische vaardigheden stap voor stap uit.
Ontwikkel verschillende techniekenIn deze cursus leer je hoe je in simpele stappen toon- of schaduweffecten maakt. Ook leer je perspectief tekenen en ontdek je hoe je voorwerpen diepte geeft. Door zelf veel te oefenen verbeter je gaandeweg je eigen stijl. 


Je vindt in deze cursus veel voorbeelden: van moderne tekeningen tot werk uit de Barok. Laat je inspireren en zie hoe anderen portretten tekenen: van kunstenaars uit de klassieke oudheid tot moderne striptekenaars.


Natuurgetrouw tekenen, striptekenen, landschappen schilderen, dieren, gebouwen en portrettekenen: je leert het allemaal. Schrijf je nu in voor de cursus Tekenen & Schilderen en je hebt een brede en veelzijdige schildercursus en tekencursus in één! Waar wacht je nog  op?


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7bA62 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren