Home » cursus Vwo Biologie

Opleiding: cursus Vwo Biologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma


In de biologie bestudeer je alles wat leeft. Van bacteriën en schimmels tot planten, dieren en natuurlijk mensen. Biologie is een breed en boeiend vak, waarmee je de wereld om je heen beter leert begrijpen.  


Je doet in deze Biologie cursus kennis op over de werking van verschillende processen in de levende natuur, zoals stofwisseling, fotosynthese en spijsvertering. Ook onderwerpen zoals biochemie, celbiologie en de levenscyclus van de mens komen in de cursus aan bod.


Ook wordt er in deze cursus Biologie aandacht besteed aan het werken met een microscoop, het opzetten van experimenten en het ontwikkelen van je onderzoeksvaardigheden.


Andere onderwerpen die in de lesstof aan bod komen zijn onder andere:

celbiologie
klassieke genetica
het zenuwstelsel
zintuigen
het spierstelsel
gentechnologie
gedrag
enzymen
ademhaling
ordening van organismen
DNA en RNA
natuur en milieu

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Biologie docent,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusHaal je officiële Biologie VWO certificaat


Complete lesstof + examentrainingDe wetenschap biologie houdt zich bezig met het bestuderen van leven. In de cursus Biologie VWO leer je meer over onderwerpen als het functioneren van het menselijk lichaam, organismen en hun milieu, erfelijkheidsleer en biotechnologie. Met deze cursus van NHA bereid jij je optimaal voor op het officiële staatsexamen Biologie, gewoon vanuit huis!


Ben jij nieuwsgierig naar mensen, dieren en andere organismen? Wil je bijvoorbeeld meer weten over gedrag en hoe dit tot stand komt? Of heb je interesse in moleculaire genetica? Over deze en andere onderwerpen leer jij meer in de VWO Biologie cursus.
 


Behaal je Biologie VWO certificaat vanuit huisDe cursus Biologie van NHA bereidt jou voor op het officiële staatsexamen Biologie. De lesstof in onze cursus sluit namelijk volledig aan bij het officiële examenprogramma.


Jaarlijks wordt de inhoud van de cursus afgestemd op de meest actuele exameneisen. Als je je inschrijft voor de cursus Biologie VWO kun je er dus vanuit gaan dat je altijd de lesstof uit het meest recente examenprogramma bestudeert.
 


Biologie VWO met examentraining en docentbegeleidingVolg jij de VWO Biologie cursus van NHA? Dan sta je er niet alleen voor. Je krijgt namelijk een persoonlijke docent die jou tijdens de cursus begeleidt en die ook je huiswerk voor je nakijkt. Heb je een vraag over de lesstof? Dan kun je terecht bij je docent. Zo bereid jij je optimaal voor op je examen.


De Biologie cursus is ook inclusief examentraining. Zo kun jij je kennis testen voordat je je examen gaat maken. Een goede voorbereiding is het halve werk!
 


Verdiep je in biologie: van cellen tot evolutieTreed jij in de voetsporen van Charles Darwin? Of wil je leren hoe onze zintuigen precies werken of begrijpen hoe de stofwisseling in cellen plaatsvindt? In de cursus Biologie verdiep jij je in deze onderwerpen en meer! Verder leer je bijvoorbeeld over:

genetica;
het zenuwstelsel;
voeding en spijsvertering;
het hormoonstelsel.
 


Examen doen voor je VWO Biologie certificaatHeb je alle lesstof bestudeerd? Dan kun jij deelnemen aan het officiële examen bij DUO. Het staatsexamen Biologie VWO bestaat uit een centraal examen (schriftelijk) en een college-examen (mondeling). Beide onderdelen hebben betrekking op de gehele examenstof.


Op het mondeling examen komen de bestudering van een bepaald onderwerp, een praktische opdracht en bepaalde vaardigheden aan bod. Daarbij moet je bijvoorbeeld het gebruik van een loep, een microscoop of een binoculair demonstreren.
 


Verder studeren op HBO- of WO-niveauIn de cursus Biologie VWO van NHA doe jij de kennis op die je nodig hebt om een vervolgopleiding in het HBO of op de universiteit te kunnen volgen. Voor sommige opleidingen is het vak Biologie namelijk een vereiste.


Je kunt op elk moment van het jaar starten met onze Biologie cursus. Schrijf je dus snel in en bereid je voor op je officiële staatsexamen!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
39C5C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren