Home » opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Opleiding: opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Kindercoach


De opleiding Kindercoach bestaat uit 5 modules die kindercoaching vanuit verschillende perspectieven benaderen.
Coachen algemeenDe cursus start met een toelichting op het coachen van kinderen. In 3 lessen staan vooral de houdingen en vaardigheden van de coach voorop.
GesprekstechniekenIn de tweede module breiden we deze informatie uit met 8 lessen psychologische gespreksvoering, toegespitst op coaching in de opvoeding. Hierbij krijg je inzicht in verschillende technieken die je helpen om kinderen en jongeren blijvend te motiveren en om ouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opvoedingsproces.
Ontwikkeling van het kindAls kindercoach is kennis over de ontwikkeling van het kind onmisbaar. In de module 'Ontwikkeling van het kind' nemen we je in 4 lessen mee door de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind en de theorieën die daarover zijn ontwikkeld.


Je leert hoe je de normale ontwikkeling optimaal ondersteunt. Daarnaast biedt de cursus jou handvaten om ouders en opvoeders bij te brengen hoe ze hiermee om moeten gaan. Het stimuleren van kinderen staat centraal.
Opvoedings- en ontwikkelingsproblemenNiet elk kind ontwikkelt zich volgens de gemiddelden. Ook kinderen van wie de ontwikkeling bedreigd wordt door interne of externe factoren moeten maximaal ondersteund worden. De module 'Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen' behandelt de mogelijke oorzaken van afwijkende ontwikkeling.


We bekijken wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe we ermee kunnen omgaan. Ook factoren die de normale ontwikkeling kunnen beïnvloeden, zoals een echtscheiding of armoede, komen aan bod. Bovendien gaan we ernstige bedreigingen van de ontwikkeling, zoals mishandeling, niet uit de weg.
Eigen coachingspraktijk startenIn 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen coachingspraktijk. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website, promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook als je geen eigen praktijk wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.


 


Combinatie opleiding Kindercoach + KinderpsychologieNaast de bovengenoemde onderwerpen van de opleiding Kindercoach, ga je in de combinatieopleiding Kindercoach + Kinderpsychologie dieper in op de volgende onderwerpen:

Wetenschap van de kinderpsychologie: de wetenschap en de belangrijkste visies hierin komen aan bod.[/li]
Van baby tot puber: de verschillende stadia in de ontwikkeling van het leven van een kind worden behandeld. Ook de uitdagingen bij iedere levensfase komen aan bod.[/li]
Herkennen en begrijpen van gedrag: je leert het gedrag van kinderen tijdens verschillende levensfasen te verklaren. Waar wordt het geconstateerde gedrag door veroorzaakt en hoe ga je hier het beste mee om?[/li]
Nieuwe inzichten: je leert de nieuwste ontwikkelingen en trends in de maatschappij die het gedrag van kinderen beïnvloeden. De kennis die je opdoet, leer je toe te passen in de praktijk met oefenopdrachten.[/li]Het onderdeel Kinderpsychologie geeft antwoord op veel van je vragen. Je leert het gedrag van kinderen te begrijpen en te herkennen op verschillende leeftijden.


 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De Kindercoach opleiding duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 Combinatie opleiding Kindercoach + KinderpsychologieVoor de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer of sneller kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf701.10euro

Bijzonderheden

Begeleiding van ervaren docent,Met casussen uit de praktijk,Incl. gratis ondernemerscoach

Algemene informatie over de cursusOndersteun kinderen in hun ontwikkeling met de opleiding Kindercoach


Ben je dol op kinderen en wil je ze leren begeleiden in hun ontwikkeling? Dan is de opleiding Kindercoach ideaal voor jou.  Als kindercoach bied je zowel ouders als kinderen professionele ondersteuning bij opvoedproblemen en gedragsproblematiek. Je weet hoe je kinderen motiveert en aanzet tot gedragsverandering. Schrijf je nu in en start direct met studeren!

[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  met hulp van een ervaren vakdocent
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  binnen 9 maanden aan de slag als zelfstandig kindercoach
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  opleiding geaccrediteerd door KTNO, BATC & BGN

Benieuwd of de opleiding Kindercoach iets voor jou is?
[url= www.nha.nl/eigen-bedrijf-starten/kindercoach?proefles=1]Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
 
  


Opleiding Kindercoach: verdiep je in de ontwikkeling van het kindJe leert in de cursus Kindercoach welke houdingen effectief zijn en je werkt aan jouw coachende vaardigheden. Psychologische gespreksvoering is belangrijk voor een goede begeleiding van kinderen. Je leert verschillende technieken die je helpen om kinderen en jongeren te motiveren.


Kennis over de ontwikkeling van het kind is natuurlijk onmisbaar. Je verdiept je in de psychologische ontwikkeling van kinderen en leert ze te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook leer je hoe je ouders adviseert. 
  


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


"Dankzij de Kindercoach opleiding heb ik mijn droom waar kunnen maken."Femke van de Kerkhof (46) volgde de opleiding Kindercoach en startte haar eigen praktijk:
“Na mijn burn-out moest ik mezelf weer herontdekken. Ik besloot een opleiding tot Kindercoach te volgen bij NHA. De opleiding is makkelijk te volgen en je kunt meteen de vertaalslag maken naar de praktijk. Dat vind ik er zo aantrekkelijk aan.”


“Dit is voor mij de beste stap die ik heb gezet. Ik ben weer helemaal tot bloei gekomen, als mens en op werkgebied. Dankzij de Kindercoach opleiding heb ik mijn droom waar kunnen maken. 
 
Leer omgaan met gedragsproblemen
In de opleiding Kindercoach leer je wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe ouders of opvoeders ermee om kunnen gaan. Er is ook aandacht voor bepalende factoren zoals een echtscheiding, armoede of mishandeling.
 


Start je eigen coachingspraktijk! Wil je aan de slag als kindercoach, bijvoorbeeld in je eigen bedrijf? In de opleiding Kindercoach leer je hoe je start als zelfstandige. Zo heb jij straks een succesvolle kindercoachpraktijk!


Kies nu voor een eigen onderneming en start je praktijk als kindercoach. De opleiding Kindercoach is de ideale eerste stap.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Kindercoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.
De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten. Combinatie opleiding Kindercoach + KinderpsychologieWil jij niet alleen kinderen optimaal begeleiden in hun ontwikkeling, maar ze ook stimuleren om hun talenten te benutten? Dan is de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie perfect voor jou!


Door deze 2 interessante opleidingen te combineren leer je kinderen écht goed te begrijpen. Dat helpt jou om de allerbeste ondersteuning te bieden.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
7dC3C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren