Home » cursus Vwo Wiskunde B

Opleiding: cursus Vwo Wiskunde B

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma VWO Wiskunde B


Benieuwd wat je allemaal te wachten staat wanneer je gaat starten met de cursus VWO Wiskunde B? Alle onderdelen die verplicht zijn voor het staatsexamen VWO Wiskunde B komen aan bod. Dat zijn onder andere de volgende onderwerpen:


 


Algemene rekenvaardighedenDe cursus VWO Wiskunde B start met een aantal basislessen. Je leert algemene rekenvaardigheden, die je vaak gaat gebruiken gedurende de rest van de cursus. Denk hierbij aan wortels, cirkels, vergelijkingen en de stelling van Pythagoras.


 


Formules, functies en grafiekenJe leert formules te interpreteren en te bewerken. Verder wordt er ingegaan op verschillende soorten functies. Ook leer je hoe je deze in een grafiek kunt weergeven.


 


Differentiaal -en integraalrekeningAfgeleide functies; je leert alles wat je moet weten voor het staatsexamen VWO Wiskunde B. Deze functies worden toegepast om de helling van een grafiek te bepalen. Je ontdekt de basisregels van differentiëren en leert alles over integraalrekening.


 


Goniometrische functiesSinus, cosinus en tangens. Misschien komen ze je bekend voor. Duik dieper in de wereld van driehoeken en cirkels en ontdek hoe je berekeningen maakt hiervoor. Daarnaast leer je hoe je bij periodieke verschijnselen formules opstelt en bewerkt. Maar ook hoe je de bijbehorende grafieken tekent.


 


Voortgezette meetkundeTijdens dit onderdeel van de VWO Wiskunde B cursus leer je alles over vectoren. Maar ook verschillende definities, stellingen en regels leer je toe te passen.


Al het lesmateriaal is inbegrepen bij de cursus VWO Wiskunde B. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is een grafische rekenmachine.


 


Altijd recent lesmateriaalDe cursus VWO Wiskunde B bereidt je goed voor op het examen. Ieder jaar wordt het studieprogramma opnieuw bekeken en ervoor gezorgd dat het perfect aansluit op de exameneisen.


Dat maakt dat het lesmateriaal van de cursus VWO Wiskunde B altijd up-to-date is. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kun jij met de juiste kennis aan het examen beginnen.


 


Officiële staatsexamenEén keer per jaar wordt het officiële staatsexamen afgenomen voor VWO Wiskunde B. Hier kun jij aan deelnemen. Na het afronden van de VWO Wiskunde B cursus ben jij helemaal klaar voor het examen. Alle onderdelen van het examen zijn uitgebreid aan bod gekomen tijdens de cursus.


Je hebt vele oefeningen gemaakt met eenzelfde soort vragen als in het examen voorkomen. Je docent kan je nog wat advies geven. En als je de gratis examentraining hebt gevolgd, dan kan er bijna niets meer misgaan. Jij bent er helemaal klaar voor!


Het VWO Wiskunde B examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling examen. Meer informatie over het examen ontvang je bij aanmelding van de cursus VWO Wiskunde B.


 


Landelijk erkend certificaatHet officiële VWO wiskunde B certificaat: dat is waar je het natuurlijk allemaal voor doet. Een ware bekroning op het werk dat je hebt verricht. En daar mag je oprecht trots op zijn!


Wanneer je het VWO Wiskunde B examen hebt gehaald, dan ontvang je het landelijk erkende certificaat als bewijs. Jouw behaalde certificaat is net zo waardevol als ieder ander VWO Wiskunde B certificaat. Het maakt dus geen verschil of je je certificaat behaald op de reguliere wijze via dag- of avondonderwijs, of via deze thuisstudie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Wiskunde docent,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusBehaal je officiële VWO Wiskunde B certificaat 


Inclusief gratis examentraining!Behaal je officiële VWO Wiskunde B certificaat in je eigen tempo en in je eigen omgeving. Met deze thuisstudie kun jij zelf bepalen wanneer je wil studeren. Geen druk klaslokaal, maar wél de voordelen van begeleiding door een ervaren docent. En dat maakt het behalen van je VWO Wiskunde B certificaat een stuk relaxter!


Puzzelen met cijfers. Aan de slag met algebra, formules, vergelijkingen en wiskundig redeneren. Wiskunde B is de meer theoretische tegenhanger van wiskunde A. Je leert de theorie kennen achter de wereld van wiskunde.


 


Dit ga je leren in de VWO Wiskunde B cursusTijdens deze VWO Wiskunde B cursus word je optimaal voorbereid op het officiële staatsexamen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal aan bod tijdens de cursus?


Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Algemene rekenvaardigheden
 • Functies en grafieken
 • Differentiaal -en integraalrekening
 • Goniometrische functies
 • Voortgezette meetkunde
Analyse, meetkunde, algebra, formules en vergelijkingen: VWO Wiskunde B is vooral geschikt voor leerlingen die na hun examen kiezen voor een exacte vervolgstudie.


Maar ook als jij dit certificaat nodig hebt voor je huidige studie of werk, dan zit je met deze cursus VWO Wiskunde B helemaal goed.


 


Persoonlijke begeleiding door een ervaren docentTijdens de cursus word je persoonlijk begeleid door een ervaren docent. Je docent is op de hoogte van je leerdoelen en kan je daardoor optimaal begeleiden. Je bent niet zomaar één van velen in een groot en druk klaslokaal. Maar jouw persoonlijk docent heeft oog voor jou en je leerdoelen. Hij kent je sterke en minder sterke kanten in Wiskunde en ondersteunt je daar waar mogelijk.


Wanneer je vragen hebt over de lesstof, dan kun je altijd bij je docent terecht. Ook kijkt hij of zij je ingezonden huiswerk na en geeft je feedback hierover. Zo weet jij altijd of je op de juiste weg bent.


Voor je het weet ben jij helemaal klaar om het officiële VWO Wiskunde B staatsexamen af te leggen. Om daarna je landelijke erkende certificaat in ontvangst te nemen.


 


Gratis examentraining VWO wiskunde BSamen met je persoonlijk docent werk jij toe naar het staatsexamen. De lesstof en de huiswerkopgaven geven je al een zeer goed beeld van wat je van het examen kunt verwachten. De vele oefeningen die je hebt gemaakt, zijn een goede voorbereiding.


Maar bij deze cursus ontvang je ook de mogelijkheid om een gratis online examentraining voor VWO Wiskunde B te volgen. Je kunt dan het examen VWO Wiskunde B van voorgaande jaren maken. Je weet zo precies wat je te wachten staat en hoe een examen eruit ziet.


Wanneer je de gratis examentraining hebt gevolgd, ben jij helemaal klaargestoomd voor het VWO Wiskunde B examen.


 


De voordelen op een rijtjeDe cursus VWO Wiskunde B als thuisstudie volgen kent talloze voordelen.


We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Studeer in je eigen tijd én tempo
 • Persoonlijke begeleiding door vakbekwame docent
 • Geen druk klaslokaal, maar studeren in je eigen vertrouwde omgeving
 • Starten op ieder gewenst moment
 • Gratis examentraining
 • Mogelijkheid tot online contact met medestudenten
 • Altijd recent en up-to-date lesmateriaal
 • Deelname aan het officiële staatsexamen
 • Behaal het landelijk erkende VWO Wiskunde B certificaat
Je VWO Wiskunde B certificaat behalen middels een thuisstudie kent eigenlijk alleen maar voordelen! Niet meer terug de schoolbanken in, maar wel een certificaat behalen dat net zo waardevol is als ieder ander VWO Wiskunde B certificaat.


Ideaal dus wanneer je wil studeren in je eigen tempo, eigen omgeving en wanneer het jou het beste uitkomt.


 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
464b3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren