Home » cursus Vwo Engels

Opleiding: cursus Vwo Engels

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma VWO Engels


Het studieprogramma van de cursus VWO Engels is volledig toegespitst op de exameneisen. Maar wat kun je allemaal verwachten? Je gaat je verdiepen in de volgende onderwerpen:

 • Schrijfvaardigheid
 • Spreekvaardigheid
 • Leesvaardigheid
 • Woordenschat
 • Grammatica
 • Luistervaardigheid
 


SchrijfvaardigheidJe leert praktische vaardigheden zoals het schrijven van een brief.


 


SpreekvaardigheidIn de online lessen van deze cursus VWO Engels staan luisteroefeningen. Je kunt hiermee je uitspraak oefenen door te luisteren naar ‘native speakers’.


Verder krijg je tijdens de VWO Engels cursus de gelegenheid om je eigen uitspraak te oefenen door zelf oefeningen in te spreken. Deze kun je vervolgens ter beoordeling naar je docent sturen.


 


LeesvaardigheidJe leert onder andere hoe je de hoofdgedachte van een tekst aangeeft. Maar ook hoe je belangrijke zaken van bijzaken kunt onderscheiden.


 


TekstbegripJe kunt na het afronden van de cursus VWO Engels Engeltalige teksten goed begrijpen en interpreteren.


 


WoordenschatJe woordenschat Engels wordt aanzienlijk uitgebreid. Hierdoor ben je in staat om teksten (beter) te begrijpen en deel te nemen aan (gecompliceerde) gespreksonderwerpen.


 


GrammaticaDe grammaticaregels worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Talloze oefeningen en voorbeelden maken de soms ingewikkelde grammatica regels een stuk duidelijker.


 


LuistervaardigheidNa het volgen van deze cursus VWO Engels heb jij geen enkele moeite meer met het volgen van Engelstalige films en tv-programma’s. Je gaat aan de slag met oefeningen die je luistervaardigheid verbeteren.


 


Officiële staatsexamenIeder jaar staat het eindexamen op het programma. Voor het onderdeel VWO Engels kun je hier aan meedoen. Wanneer je je aanmeld voor de cursus VWO Engels dan ontvang je hierover meer informatie. Je kunt dan bijvoorbeeld een plek om het examen af te nemen uitzoeken bij jou in de buurt. Maar je ontvangt ook alle informatie die je nodig hebt om je aan te melden voor het examen.


 


Onderdelen van het examen VWO EngelsVoor het examen lees je zes boeken, drie gedichten en drie korte verhalen. Je krijgt een schriftelijk examen en een mondeling examen.


Het mondelinge examen bestaat uit vragen over de gelezen boeken, gedichten en verhalen. Het schriftelijke gedeelte bestaat uit meerkeuzevragen en enkele open vragen.


 


Behaal het landelijke erkende VWO Engels certificaatWanneer je deel hebt genomen aan het examen en hiervoor een voldoende hebt behaald, dan ontvang je je officiële VWO Engels certificaat. Dit certificaat wordt landelijk erkend en is daarmee net zo waardevol als wanneer je je certificaat behaalt in het dag- of avondonderwijs.


Je kunt het certificaat dus met trots inlijsten en ophangen aan de muur. Dat heb jij maar mooi gedaan!


 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Engels docent,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusBehaal je officiële VWO Engels certificaat


Inclusief gratis examentraining en persoonlijke begeleiding!Wil jij graag je officiële VWO Engels certificaat behalen? Maar wil je liever niet (terug) plaatsnemen in een druk klaslokaal? Dan is deze thuisstudie ideaal voor jou! Je wordt gedurende de studie persoonlijk begeleid door een ervaren vakdocent.


Studeren voor je VWO Engels certificaat doe je in je eigen tempo en in je eigen vertrouwde omgeving. Wanneer je er klaar voor bent, dan meld je je aan voor het officiële staatsexamen VWO Engels. Geslaagd? Yes! Dan mag je je VWO Engels certificaat in ontvangst nemen. Een moment om trots op te zijn!


 


Wat ga je leren in de VWO Engels cursus?Tijdens deze cursus VWO Engels ga je je verdiepen in deze prachtige wereldtaal. Je gaat aan de slag met Engelstalige teksten om je leesvaardigheid te vergroten. Check de songteksten van Bob Dylan en laat je inspireren door de wereldberoemde healthcare speech van Barack Obama.


Behalve leesvaardigheid, ga je ook dieper in op onderwerpen als tekstbegrip, woordenschat, grammatica, spreekvaardigheid en luistervaardigheid.


Meer informatie over het studieprogramma van de cursus VWO Engels vind je onder het tabblad ‘Programma’.


 


Altijd recent lesmateriaal dat perfect aansluit op het staatsexamenDe lessen van de cursus VWO Engels zijn volledig afgestemd op het staatsexamen. Je wordt dus rechtstreeks opgeleid voor het examen.


Ieder jaar wordt er opnieuw gekeken naar de lesstof van de cursus VWO Engels. De lesstof wordt afgestemd op het staatsexamen, zodat jij zeker weet dat je over de juiste kennis beschikt die nodig is om het examen met succes af te leggen.


 


Persoonlijke begeleiding door vakbekwame docentJe zit tijdens deze cursus VWO Engels niet in een klaslokaal, maar je wordt wél begeleid door een ervaren en vakbekwame docent. Na iedere les kun je huiswerk insturen en je docent kijkt dit na en geeft je feedback. Dit gebeurt allemaal online, zodat jij kunt studeren in je eigen vertrouwde omgeving.


Samen met je docent werk je naar het officiële staatsexamen toe. Met vragen kun je bij je docent terecht. Door het inleveren van je huiswerkopgaven en de feedback van je docent door te nemen, weet je precies of je op de juiste weg bent.


 


Inclusief examentraining VWO EngelsBij deze cursus VWO Engels krijg je gratis een examentraining aangeboden. Tijdens deze examentraining ga je onder andere aan de slag met examens van voorgaande jaren. Dit is een zeer effectieve manier van oefenen, want door het maken van oude examens krijg je beter inzicht hoe een VWO Engels examen eruit ziet.


Wanneer je de examentraining hebt gevolgd en al je huiswerkopgaven hebt ingestuurd naar je docent, ben jij helemaal klaar om aan het officiële eindexamen VWO Engels deel te nemen.    


Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!
[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/4%20VMBOHAVOVWO/logo_icons/incl%20geluidsbestanden.png


Bij de cursus krijg je digitale geluidsbestanden, waarmee je je uitspraak kunt oefenen door te luisteren naar de ‘native speakers’, Je kunt de geluidsbestanden afspelen op jouw computer, tablet of smartphone.
Verder krijg je tijdens de cursus de gelegenheid je eigen uitspraak te oefenen door zelf huiswerkoefeningen in te spreken en deze ter beoordeling in te sturen naar jouw docent. Tevens leer je praktische vaardigheden zoals het schrijven van een brief.

 Dit zijn de vele voordelen van een thuisstudie VWO EngelsGraag zetten we alle voordelen van een VWO Engels thuisstudie voor je op een rijtje:

 • Studeren kan waar en wanneer het jou het beste uitkomt
 • Persoonlijke begeleiding door een ervaren docent
 • In je eigen tempo door de lesstof gaan
 • Start op ieder gewenst moment, het hele jaar door
 • Mogelijkheid om online contact op te nemen met medestudenten
 • Inclusief examentraining
 • Altijd recent en up-to-date lesmateriaal
 • Deelname aan het officiële staatsexamen
 • Behaal het landelijk erkende VWO Engels certificaat
Er zitten heel veel voordelen aan het behalen van je VWO Engels certificaat middels een thuisstudie. Je hoeft niet in een druk klaslokaal plaats te nemen, maar je profiteert wel van alle voordelen van het reguliere onderwijs.


Een vakbekwame docent die jouw persoonlijke leerdoelen kent en je daardoor op de juiste manier kan begeleiden. Ook je klasgenoten hoef je niet te missen. Je kunt online contact opnemen met andere cursisten die ook de VWO Engels cursus op dat moment volgen.


Deze manier van studeren voor het VWO Engels examen is ideaal voor iedereen die zijn eigen tijd wil indelen. En die niet (meer) willen plaatsnemen in de schoolbanken.  

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5f749 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren