Home » cursus Vwo Natuurkunde

Opleiding: cursus Vwo Natuurkunde

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma


Natuurkunde gaat over het begrijpen van de wereld. Het is meer dan alleen het leren van wetten en formules. In de cursus Natuurkunde VWO van NHA leer je op een wetenschappelijke manier naar je omgeving kijken.


In deze Natuurkunde cursus komen allerlei onderwerpen aan bod: van warmteleer tot het heelal en van elektrische velden tot radioactiviteit. Verdiep je in de wetten van Newton en leer hoe je zelf berekeningen uitvoert. Ook maak je in de cursus kennis met grootheden, eenheden en nauwkeurigheid.


Andere onderwerpen die in deze cursus Natuurkunde aan bod komen zijn onder andere:

snelheid en verplaatsing
de wisselwerking van krachten
arbeid en energie
elektrische spanning en stroom
het magnetisch veld
trillingen
astrofysica
Quantumdeeltjes

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Natuurkunde docent,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusHaal je officiële Natuurkunde VWO certificaat


Complete lesstof + examentraining voor het staatsexamenWil jij de wetten van de natuur leren begrijpen? In de cursus Natuurkunde VWO verdiep je je in onderwerpen zoals kracht, energie, beweging, warmte, magnetisme en elektriciteit. Je leert verschijnselen te verklaren en maakt kennis met bekende natuurkundige theorieën. De cursus van NHA bereidt jou voor op het officiële staatsexamen VWO Natuurkunde.


Hoe werkt een LED-lamp? Is een lift van de aarde naar de ruimte mogelijk? En zo ja, welke krachten zijn er nodig om de lift in de ruimte te laten komen? De wetenschap natuurkunde geeft antwoord op dit soort vragen.
 


Behaal goed voorbereid je Natuurkunde VWO certificaatDe lessen van de VWO Natuurkunde cursus zijn volledig afgestemd op het officiële staatsexamen Natuurkunde. Zo ben je na het volgen van deze cursus uitstekend voorbereid als je examen doet.


De inhoud van deze cursus wordt elk jaar afgestemd op de meest actuele exameneisen. Zo sluit jouw lesmateriaal altijd naadloos aan op het meest recente examenprogramma.
 


Inclusief examentraining en docentbegeleidingSchrijf je je in voor de cursus VWO Natuurkunde bij NHA? Dan ontvang je niet alleen het lesmateriaal dat jou voorbereidt op het staatsexamen. De cursus is ook inclusief examentraining, zodat jij kunt testen of je alle lesstof voldoende beheerst.


Het voordeel van studeren bij NHA is dat je er nooit alleen voor staat. Je krijgt namelijk een persoonlijke docent die jou begeleidt bij je voorbereiding op het examen. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je met jouw vragen terecht bij je docent. Ook kijkt je docent jouw huiswerkopdrachten voor je na.
 


Wat leer ik in de cursus Natuurkunde VWO?In de cursus Natuurkunde verdiep je je in verschillende onderwerpen uit de natuurkunde. Zo leer je bijvoorbeeld meer over onderwerpen als:

golven
beweging en wisselwerking
lading en veld
straling en materie
het heelal
 


Staatsexamen Natuurkunde doen?Na afloop van de cursus kun je het officiële staatsexamen afleggen bij DUO. Het examen Natuurkunde VWO bestaat uit een centraal examen (schriftelijk) en een college-examen (mondeling). Met de cursus Natuurkunde van NHA bereid je je voor op beide onderdelen.


Voor sommige universitaire vervolgopleidingen, bijvoorbeeld in de richting techniek of gezondheid, heb je kennis van natuurkunde nodig. Na afloop van de cursus Natuurkunde VWO bezit jij de benodigde kennis die hier wordt gevraagd.
 


Combineer Natuurkunde met Wiskunde BOm het vak Natuurkunde goed te kunnen volgen, heb je kennis van wiskunde op VWO-niveau nodig. We raden je daarom aan om naast Natuurkunde ook de cursus VWO Wiskunde B te volgen.


Voor deze Natuurkunde cursus heb je een rekenmachine en een BINAS-tabellenboekje (6e druk) nodig. Deze zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F6E79 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren