Home » Leefstijl- en Vitaliteitscoach pro opleiding

Opleiding: Leefstijl- en Vitaliteitscoach pro opleiding

Bij: EFAA Opleidingen

Opleidingsinhoud

Deze Leefstijl- en vitaliteitscoach pro opleiding van 6 dagen, zijn module 3, 4 en 5 van de totaal opleiding. In de eerste module van deze opleiding (module 3 van de Totaal opleiding) wordt het thema ‘Professionele gesprekvoering’ uitgebreid besproken, met als onderdeel motiverende gespreksvoering. In de training behandelen we alle belangrijke onderwerpen die je vaardig maken in het toepassen van professionele gesprekstechnieken. Tijdens de training doe je kennis op over diverse gespreksmethoden en de verschillende visies die hier achter schuil gaan. We gaan ook aan de slag met een aantal technieken met het doel je vaardig te maken in het gebruik ervan. Lees hieronder alles over de inhoud van de 3 modules van deze opleiding.

In de 2e module van deze PRO opleiding (module 4 van de Totaal opleiding), leer je op een inspirerende en authentieke manier jezelf te presenteren. Sommigen hebben op gebied van presenteren een natuurlijke flair waarmee ze een heel eind komen. Anderen kost het beduidend meer moeite, zeker als het gaat om leefstijl en motivatie ontwikkeling. Presenteren is echt een vak en daarmee is niets teveel gezegd. Deze training is een buitengewoon praktische training voor zowel beginnende als meer ervaren trainers, opleiders en presentatoren. De training is een openbaring voor iedereen die met groepen werkt. De training stelt je in staat om op een boeiende en indringende manier inzicht en vaardigheden over te dragen op anderen. En wel zodanig dat je boodschap ook werkelijk binnenkomt bij toehoorders en deelnemers. Met een maximaal effect.

In de laatste module van deze PRO opleiding (module 5 van de Totaal opleiding), staat coachen op de 5 bewustzijnsniveaus centraal. De uitdaging die coaches tegen komen met klanten; als de motivatie afzwakt hebben ze moeite de intrinsieke motivatie op te bouwen en aanwezige mentale/onderbewuste beperkingen op te lossen of af te zwakken. Deze twee daagse vervolg opleiding moet de coaches dan ook handvatten aanreiken om mensen te begeleiden naar een duurzaam beter resultaat in hun leefstijl.
Essentie: Het gaat er in deze tweedaagse Coach verdiepingsopleiding juist om dat je bij klanten de essentie weet te raken. Waarom wil ik sporten, gezond leven, een slanke leefstijl hebben etc? De waarom-vraag leidt naar onze missie: wie wil ik zijn i.p.v. wat moet ik doen? Bewustwording is de centrale kreet? Een goede coach legt niet uit hoeveel men mag eten, hoeveel men moet bewegen, maar 'ontwaakt' bij klanten hun intrinsieke motivatie om diegene te worden die ze willen zijn. Een instructeur legt oefeningen uit, een trainer leert mensen vaardigheden en een coach maakt mensen bewust van hun identiteit en het daarbij behorende leven, en geeft mensen tools om daar te komen en te blijven.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze PRO opleiding is ontwikkeld voor mensen die de kennis van module 1 en 2 al hebben opgedaan en anderen willen adviseren en/of coachen op gebied van gezonde leefstijl en gedragsverandering. De opleiding vereist niet per definitie een vooropleiding. De opleiding is geschikt voor mantelzorgers, leerkrachten, fitness trainers, beweegmaatjes, combinatie functionarissen, personal trainers, fysiotherapeuten, (sport)masseurs, praktijk ondersteuners, Gewichtsconsulenten, kortom, voor iedereen die andere mensen begeleidt, adviseert, behandelt of ondersteunt. Doelstelling van deze aanpak is mensen adviseren, ondersteunen en coachen naar een duurzame gedragsverandering. Het is tevens een doelstelling om mensen te begeleiden naar een hogere mate van zelfmanagement en eigen regie.

Opleidingsduur

Het aantal contacturen van deze opleiding bevat 6 x 6 uur, met 6 tot 12 uur zelfstudie tijd.

Kosten

€ 975,00

Bijzonderheden

Alle informatie over deze opleiding is te vinden op: www.efaa.nl/voeding-health-en-lifestyle-opleidingen/leefsti…
Wil jij een persoonlijk advies gesprek om te kijken welke opleiding voor jou geschikt is? Mail dan naar [stuur een e-mail]

Plaatsen / leslocaties

Online

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B2E63 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren