Home » Leefstijl- en Vitaliteitscoach totaal opleiding

Opleiding: Leefstijl- en Vitaliteitscoach totaal opleiding

Bij: EFAA Opleidingen

Opleidingsinhoud

Deze Leefstijl- en Vitaliteitcoach opleiding is een 10 daagse MBO niveau opleiding, verdeeld over 5 modules van 2 dagen. De eerste 4 dagen (eerste 2 modules) vormen de basis om als leefstijl- en mentaal coach aan de slag te gaan. Dit vergt een studietijd van 10 uur per module.
Literatuur voor deze opleiding
Deze opleiding is samengesteld vanuit de meest recente wetenschappelijke richtlijnen op gebied van voeding en bewegen in combinatie met literatuur op gebied van motivational interviewing, NLP en cognitieve gedragstherapie.

WHO Global Guidelines of Physical Activity for Health – World Health Organization
Richtlijnen goede voeding 2015 – Gezondheidsraad
De kracht van preventieve gezondheid – EFAA
Motiverende gespreksvoering waaier en video e-learning – EFAA
Geadviseerde literatuur

Je ongekende vermogens – Anthonie Robbins
7 habits of very effective people - Steven Covye
Cognitieve therapie - De basisvaardigheden – Erik ten Broeke
Praktijkgerichte MBO niveau leefstijlcoach opleiding
We krijgen vaak de vraag of dit een HBO of post HBO leefstijlcoach opleiding is, die men gevolgd moet hebben om de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) te mogen begeleiden. De voorwaarde om als leefstijlcoach te fungeren, binnen een GLI, is dat je minimaal een HBO diploma hebt en een post HBO leefstijlcoach certificering. Deze opleidingen duren over het algemeen minimaal 1,5 jaar en vergen 8 tot 10 uur thuisstudie per week, 400 tot 500 studie-uren in totaal.

Onze Leefstijl- en Vitaliteitcoach opleiding is dus geen HBO of post HBO leefstijlcoach opleiding, maar een leefstijlcoach introductie opleiding op MBO niveau. Het is een zeer praktijk gerichte opleiding, waarin je als deelnemer niet alleen een verdieping krijgt op het gebied van leefstijl coaching, maar tevens de praktijk documenten aangereikt krijgt die je in je coachgesprekken toe kan passen.

In de eerste module wordt een update gegeven over het wetenschappelijk gevalideerde ‘gezond leven recept’. De nieuwe voedingsrichtlijn en beweegrichtlijn staan centraal. In de tweede module wordt de basis op gebied van mentaal coaching besproken, dit kan meteen in de praktijk worden ingezet.

Wil je meer informatie ontvangen over de additionele voorwaarden om als Leefstijlcoach binnen de Gecombineerde Leefstijl Interventie te begeleiden, mail dan gerust voor het GLI informatie document naar [stuur een e-mail].

Wil je met een korte, maar effectieve basis, van Leefstijl- en Vitaliteit coaching aan de slag, dan adviseren wij de eerste 2 modules van elk 2 dagen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding is ontwikkeld voor mensen die anderen willen adviseren en/of coachen op gebied van gezonde leefstijl, De opleiding vereist niet per definitie een vooropleiding, echter een achtergrond op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer heeft de voorkeur. De opleiding is geschikt voor mantelzorgers, leerkrachten, fitness trainers, beweegmaatjes, combinatie functionarissen, personal trainers, fysiotherapeuten, (sport)masseurs, praktijk ondersteuners, Gewichtsconsulenten, kortom, voor iedereen die andere mensen begeleidt, adviseert, behandelt of ondersteunt. Doelstelling van deze aanpak is mensen adviseren, ondersteunen en coachen naar een duurzaam gezondere leefstijl en een gezonder gewicht. Het is tevens een doelstelling om mensen te begeleiden naar een hogere mate van zelfmanagement op gebied van gezond bewegen en goede voeding.

Opleidingsduur

Het aantal contacturen van deze opleiding bevat 10 x 6 uur, met 40 tot 80 uur zelfstudie tijd.

Kosten

€ 1.625,00

Bijzonderheden

Alle informatie over deze opleiding is te vinden op: www.efaa.nl/voeding-health-en-lifestyle-opleidingen/leefsti…
Wil jij een persoonlijk advies gesprek om te kijken welke opleiding voor jou geschikt is? Mail dan naar [stuur een e-mail]

Plaatsen / leslocaties

Online

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4e7c5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren