Home » Leefstijl- en Vitaliteitscoach Module 2: Mindset Coaching opleiding

Opleiding: Leefstijl- en Vitaliteitscoach Module 2: Mindset Coaching opleiding

Bij: EFAA Opleidingen

Opleidingsinhoud

De fitnessbranche ontwikkelt zich op hoog tempo, maar de behoeften van de klanten lopen daar misschien nog wel op voor. Mensen gaan tegenwoordig naar sportcentra om geholpen te worden, een stok achter de deur te krijgen, een helpende hand. Vaak heeft men al diverse pogingen gedaan en wil men het nu eens goed aanpakken. Veel mensen hebben dan meer nodig dan een trainingsschema en algemene begeleiding. Iets meer persoonlijke aandacht, iets meer diepgang in de leefstijl en motieven, maar ook iets meer diepgang in de aanwezige of juist niet aanwezige intrinsieke motivatie, is waar veel mensen behoefte aan hebben. Ze zoeken een manier om de routine en de gefiixeerde mindset te doorbreken, om nu echt resultaat te behalen.

Kennis op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer is een belangrijke basis, maar een coach weet ook motivational interviewing toe te passen, kent de oorsprong van gedrag en een gefixeerde mindset en heeft hulpbronnen in zijn/haar gereedschapskist om samen met de deelnemer te sleutelen aan een sterkere motivatie en een groei mindset naar duurzaam resultaat. Deze opleiding reikt niet alleen de kennis aan, ook worden praktische hulpmiddelen aangereikt die in de praktijk meteen toegepast kunnen worden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding is ontwikkeld voor mensen die anderen willen adviseren en/of coachen op gebied van gezonde leefstijl, De opleiding vereist niet per definitie een vooropleiding, echter een achtergrond op gebied van anatomie, fysiologie en trainingsleer heeft de voorkeur. De opleiding is geschikt voor mantelzorgers, leerkrachten, fitness trainers, beweegmaatjes, combinatie functionarissen, personal trainers, fysiotherapeuten, (sport)masseurs, praktijk ondersteuners, Gewichtsconsulenten, kortom, voor iedereen die andere mensen begeleidt, adviseert, behandelt of ondersteunt. Kennis van de WHO Global Guidelines of Physical Activity for Health en de Gezondheidsraad Voedingsrichtlijn is een must, bij voorkeur eerst module 1 volgen van de Leefstijlcoach opleiding.

Doelstelling van het programma is mensen adviseren, ondersteunen en coachen naar een duurzaam gezondere leefstijl en een gezonder gewicht. Het is tevens een doelstelling om mensen te begeleiden naar een hogere mate van zelfmanagement op gebied van gezond bewegen en goede voeding.

Opleidingsduur

Het aantal contacturen van deze opleiding bevat 2 x 6 uur, met 20 tot 40 uur zelfstudie tijd.

Kosten

€ 345,00

Bijzonderheden

Alle informatie over deze opleiding is te vinden op: www.efaa.nl/voeding-health-en-lifestyle-opleidingen/module-…
Wil jij een persoonlijk advies gesprek om te kijken welke opleiding voor jou geschikt is? Mail dan naar [stuur een e-mail]

Plaatsen / leslocaties

Online

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6eBa3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren