Home » opleiding Sociaal Juridisch Dienstverlener

Opleiding: opleiding Sociaal Juridisch Dienstverlener

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Tijdens deze SJD opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Het beroep van WMO Consulent wordt uitgebreid besproken.
  • Een kennismaking met het vak van beschermingsbewindvoerder.
  • Van erfrecht tot familierecht: verschillende rechtsgebieden waarmee je als SJD’er te maken krijgt komen aan bod.
  • De notaris speelt een belangrijke rol in het leven van zowel particulieren als bedrijven.
  • Er wordt stilgestaan bij de taken en bij de organisatie van het kadaster.
  • In meerdere lessen komen de verschillende sociale verzekeringen aan bod.
  • Alles over schuldhulpverlening en het bijbehorende traject
  • Hoe maak je zaken op de juiste manier bespreekbaar? Je leert verschillende gespreksmethodes die je in de praktijk kunt toepassen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de SJD opleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf919,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusHelp mensen hun weg (weer) te vinden met de Sociaal Juridisch Dienstverlener SJD opleiding


Heb jij een sterk rechtvaardigheidsgevoel? En kun je er niet tegen als (kwetsbare) mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd? Dan is de Sociaal Juridisch Dienstverlener (SJD) opleiding echt wat voor jou. Jij bent iemand die opstaat wanneer iemand verdwaald is in de vele regels van de wet. En jij begeleidt hem naar de juiste plek. Als rots in de branding leid jij je cliënten naar de instantie waar ze moeten zijn. De plek waar ze wél verder geholpen worden. Daar maak jij je sterk voor.


Schakelen tussen verschillende rollen, daar ben jij een kei in. Voor jou staan de mens met zijn behoeftes bovenaan. En door jouw kennis weet jij de weg te vinden in de wereld van wetten en regels. Dit alles staat centraal in de SJD opleiding.


Moeilijke termen weet jij als geen ander in begrijpelijke taal aan je cliënt uit te leggen. En met jouw hart van goud weet je het vertrouwen van mensen te winnen en ze de juiste hulp te bieden.
 


Zet je kennis van wet- en regelgeving inBen jij een ‘mensen-mens’? Wil jij mensen écht verder helpen? En heb je daarnaast ook nog eens interesse in de wet- en regelgeving? Dan is het vak Sociaal Juridisch Dienstverlener jou op het lijf geschreven. En met deze SJD opleiding zet je de eerste stap naar deze mooie carrière!


Jij kunt er niet tegen als mensen oneerlijk behandeld worden. Jij staat op en zorgt voor rechtvaardigheid. Mensen begeleiden, adviseren en helpen hun recht te behalen, daar gaat jouw hart sneller van kloppen. Pas als er een goede oplossing is gevonden, ben jij tevreden. En door jouw kennis van de wet, maar ook dankzij jouw talent om de wet in ‘Jip en Janneke’ taal aan anderen uit te leggen, ben jij een echte aanwinst in deze branche.


Deze SJD opleiding start bij de basis en is daarmee geschikt voor iedereen die interesse heeft in dit vakgebied. Alle kennis die je nodig hebt als aankomende SJD’er leer je in de opleiding.


Ben jij al SJD’er? Dan is deze opleiding een uitstekende manier om je kennis uit te breiden. Zo sta jij met fris opgedane kennis weer klaar voor je cliënten.
 


Ontdek de mogelijkheden met een brede SJD opleidingTijdens deze SJD opleiding ga je kennis maken met gesprekstechnieken, rechtsgebieden en branches waarin je als SJD’er kunt werken. Dit maakt dit een brede opleiding waar je verschillende kanten mee op kunt.


Als SJD’er werk je met name bij (semi-) overheidsorganisaties. Denk hierbij aan gemeentelijke diensten, het Juridisch Loket, woningbouwverenigingen en de reclassering.


Maar ook werken bij maatschappelijke organisaties behoort tot de mogelijkheden. Zo kun jij bijvoorbeeld de helpende hand zijn voor iemand in de schuldhulpverlening. Een prachtige baan waar je veel voldoening uit haalt.


Na het succesvol afronden van de SJD opleiding weet jij alles over wet- en regelgeving op verschillende gebieden. Je kent de branche van SJD goed en weet gesprekstechnieken juist toe te passen. Ook kun jij knelpunten in de wet- en regelgeving signaleren en gepaste actie ondernemen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3f1e4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren