Home » Chief Sustainability Officer (CSO)

Opleiding: Chief Sustainability Officer (CSO)

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

Als (toekomstige) Chief Sustainability Officer (CSO) wordt u geconfronteerd met tal van dilemma's, maar ook met kansen. Voor het transformeren naar een sustainable organisatie bieden bv. de Sustainable Development Goals (SDG) duidelijke kaders. Daarnaast dient u verplicht ook niet-financiŽle informatie op te nemen in uw verslaglegging. Tijdens de opleiding wordt dan ook ruim aandacht besteed aan sustainability reporting, compliance en audit met een uitgebreide toelichting op o.m. de EU Taxonomie, SDFR, CSRD, TCFD en het Klimaatakkoord, de gevolgen voor het inrichten van de keten en het inrichten van de formele structuren.

Voor het aantrekken van kapitaal krijgt u te maken met investeerders die willen investeren in duurzame organisaties (sustainable finance). Technologische vernieuwing (recycling, waterstof, etc.), maar ook wetgeving zullen zorgen voor grote veranderingen in kostprijzen en marktdynamiek. Climate Change en Environmental Risk (CCE-risico) zijn een niet te vermijden risico voor uw organisatie. Wat zijn de effecten van circulair denken op de keten, het productieproces, marketing en uw klanten? Na deze opleiding kunt u duidelijk onderbouwde keuzes maken om sustainability concreet in te zetten als bouwsteen voor uw strategie en concreet door te vertalen naar de praktijk.

Duur van de cursus

De Chief Sustainability Officer training bestaat uit 5 dagen en vindt centraal in het land plaats. De lestijden zijn van ’s ochtends 09.00 uur tot ’s middags 17.00 uur.

Kosten van de cursus

De kosten van de 5-daagse opleiding Chief Sustainability Officer (CSO) bedragen € 4.780,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag in incl. alle lunches, koffie/thee en documentatiemateriaal.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Algemene informatie over de cursus

In Nederland heeft al 24% van de corporates een Chief Sustainability Officer (CSO) aangesteld!

Steeds vaker wordt in (inter)nationale bedrijven een Chief Sustainability Officer (CSO) benoemd om het thema duurzaamheid strategisch in te vullen en te verankeren/implementeren in de organisatie. In Nederland heeft zelfs al 24% van alle corporates een CSO aangesteld. Als Chief Sustainability Officer bent u verantwoordelijk voor het integreren van sustainability in de strategie en bedrijfsvoering van uw organisatie. Hiervoor heeft u een brede en tegelijkertijd diepgaande ťn actuele kennis nodig om duurzaamheid te verweven in de strategie van uw onderneming en om een concrete doorvertaling naar de praktijk te maken.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6d650 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren