Home » Communicatie (hbo)

Opleiding: Communicatie (hbo)

Bij: Hogeschool Tio

Opleidingsinhoud

De focus van jouw opleiding ligt op corporate communicatie en branding en concepting. Ook spelen media, digitale marketing, management en ondernemerschap een belangrijke rol. Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Corporate communicatie
Leer alles over bedrijfscommunicatie: woordvoering, schrijven en interviewtechnieken. Welke identiteit en doelen heeft jouw organisatie en hoe ziet de corporate story eruit? Hoe blijf je in contact met je klanten, publiek, partners en andere stakeholders?

Branding en concepting
Imago en uitstraling bepalen hoe jouw organisatie overkomt. Welk gedrag laat jouw doelgroep zien? En hoe verpak je vervolgens een boodschap? Hoe ontwikkel je een merk en zet je ‘jouw’ brand of concept in de markt?

Media en digitale marketing
Verdiep je in merk(strategie), in de concurrentie, ontwerp je eigen merk en rol campagnes uit. Hoe ontwikkel je een dijk van een mediaplanning? Welke mix van storytelling, video- en fotografie en andere tools kan je inzetten voor welke doelgroep?

Management en ondernemerschap
Je traint je managementvaardigheden, verdiept je in digitale marketing en innoveert, pioniert en past je continu aan: alles wat je nodig hebt om een succesvolle eigen onderneming te runnen.

Bekijk het studieprogramma Communicatie

Hbo in drie of vier jaar
Ambitieuze studenten krijgen de kans om de hbo-opleiding in slechts drie jaar af te ronden. Je kunt de bacheloropleiding ook in vier jaar afronden. Start je in januari, dan doe je (kosteloos) een half jaar langer over de opleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Onderstaande opleidingskosten zijn de kosten voor het eerste studiejaar.

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: €22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): €95,-

Bijzonderheden

Kwaliteit
Met de opleiding Communicatie ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids Hbo.

De opleiding Communicatie is door de NVAO geaccrediteerd.
Met dit diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA) voeren

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Bouw aan ijzersterke merk- en communicatiestrategieŽn en bedenk campagnes met aantrekkelijke, effectieve content. Na deze opleiding geef je merk- en communicatieadvies dat werkt, en weet je welke (digitale) media je inzet om jouw verhaal te vertellen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als communicatiespecialist, PR-adviseur, contentmanager of tekstschrijver. Of start je eigen onderneming!

De branche
De marketingcommunicatiesector is breed, booming en blijft groeien. De wereld verandert en gaat steeds meer digitaal: genoeg uitdaging voor een communicatieprofessional als jij! Bijvoorbeeld in adviesfuncties binnen public relations, communicatie- of marketingafdelingen of persvoorlichting. En wil je als freelancer aan de slag? Ook dat kan in deze veelzijdige branche. Met het diploma Communicatie op zak help jij dankzij jouw mensenkennis en creatieve talent (internationale) organisaties op weg met hun positionering, marketing- en communicatiecampagnes.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E536E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren