Home » opleiding HAVO profiel Cultuur en Maatschappij

Opleiding: opleiding HAVO profiel Cultuur en Maatschappij

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Vereiste vakken voor HAVO Cultuur en MaatschappijWanneer je je HAVO diploma Cultuur en Maatschappij wil behalen, dan zijn er een aantal vakken die je verplicht moet volgen. Daarnaast kun je kiezen uit een aantal vakken. Hoe dit precies werkt en welke vakken je verplicht moet volgen bij dit profiel, dat leggen we je graag uit.


Het HAVO profiel Cultuur en Maatschappij kent een aantal gemeenschappelijke vakken, de vakken uit je profiel en één extra keuze vak.
 


Het gemeenschappelijke deelDe vakken uit het gemeenschappelijke deel zijn verplicht voor iedere HAVO student. Het maakt dus niet uit welk profiel je volgt, de volgende vakken zijn verplicht:

 • Nederlands
 • Engels
 • Maatschappijleer
 • Rekenvaardigheid 3F*

Het profieldeelDe vakken uit je gekozen profiel, in dit geval Cultuur en Maatschappij, zijn ook verplicht om te volgen. Het HAVO profiel Cultuur en Maatschappij bestaat uit de volgende vakken:

 • Geschiedenis
 • Duits
 • Frans
 • Economie of Aardrijkskunde
   
Het vrije deelAls laatste dien je nog één extra vak te kiezen om je diploma te kunnen behalen. Uit onderstaande vakken dien je één vak te kiezen:

 • Wiskunde A
 • Wiskunde B
 • Biologie
 • Natuurkunde
 • Scheikunde
 • Economie
 • Aardrijkskunde
 • Bedrijfseconomie
Je kunt bij het vrije deel niet kiezen uit een vak dat al in je profiel zit. Dus voor het profiel Cultuur en Maatschappij betekent dit dat je keuzevak niet Aardrijkskunde kan zijn wanneer je dit al gekozen hebt bij je profiel. Ditzelfde geldt voor Economie.


Ook kun je niet én Wiskunde A én Wiskunde B volgen. Wanneer je Wiskunde wilt volgen, dan dien je één van de twee vormen te kiezen.

* Let op: Kies je in het vrije deel voor Wiskunde A of Wiskunde B, dan hoef je Rekenvaardigheid 3F (uit het verplichte deel) niet te volgen. Rekenvaardigheid 3F komt daarmee te vervallen. Dit geldt dus alléén wanneer je voor Wiskunde A of Wiskunde B kiest. Kies je niet voor Wiskunde? Dan is Rekenvaardigheid 3F wél veplicht om te volgen. De lesstof van Wiskunde bereidt je volledig voor op het examen Rekenvaardigheid 3F. Daarom is het niet nodig om beide vakken te volgen.


Naast alle gekozen vakken, dien je ook een profielwerkstuk uit te werken om je HAVO diploma Cultuur en Maatschappij te kunnen behalen. Ook dien je bij de talen een aantal boeken van een literatuurlijst te lezen.
 


Welke HBO studies vragen om het profiel Cultuur en Maatschappij?Wanneer je na het behalen van je HAVO diploma Cultuur en Maatschappij verder wilt studeren aan het HBO, dan zijn er talloze studies waar je uit kunt kiezen. Onder andere de volgende studies vragen om een diploma met profiel Cultuur en Maatschappij:

 • Toerisme
 • Journalistiek
 • Grafische Vormgeving
 • Architectuur
 • Marketing
 • Social Work
 • Lerarenopleiding
   
VooropleidingOm de thuisstudie HAVO Cultuur en Maatschappij te volgen bij NHA heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Iedereen die graag zijn of haar HAVO diploma wil behalen in deze richting, kan zich aanmelden voor de studie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De gemiddelde studieduur is ongeveer 27 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Cultuur en Maatschappij op HAVO niveau is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket. 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf2802,00 euro

Bijzonderheden

Behandelt complete lesstof,Uitgebreide examentraining,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusHAVO profiel Cultuur en Maatschappij


Het HAVO profiel Cultuur en Maatschappij is een breed profiel waarmee je verschillende kanten op kunt. Het profiel richt zich namelijk op talen, muziek, kunst, rechten, onderwijs, politiek, geschiedenis en hulpverlening. Wanneer je kiest voor dit interessante profiel, dan gaan veel deuren voor je open. Je staat sterk(er) op de arbeidsmarkt wanneer je een HAVO diploma met dit profiel in je bezit hebt. Maar ook talloze HBO studies kun je volgen met het profiel Cultuur en Maatschappij. En dat maakt dit profiel een goede keuze!


Het HAVO profiel Cultuur en Maatschappij bereidt je voor op een breed pakket aan HBO studies. Van rechten tot kunst en van talen tot geschiedenis. Je kunt er ontzettend veel kanten mee op.


Wil jij je HAVO diploma in deze richting graag behalen? Maar zie je op tegen een druk klaslokaal, stress, deadlines en een docent die in een razendsnel tempo door de lesstof gaat? Kies er dan voor om je HAVO diploma Cultuur en Maatschappij te behalen door middel van een thuisstudie.


De thuisstudie van NHA is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wanneer je jouw HAVO diploma behaalt bij NHA, dan is deze net zo waardevol als ieder ander HAVO diploma.
 


Studeren in je eigen tempo en wanneer het jou het beste uitkomtWanneer je kiest voor een thuisstudie van NHA, dan kies je ervoor om te kunnen studeren in je eigen tempo. Je zit niet vast aan vaste tijden waarop lessen worden gegeven. Je hoeft geen rekening te houden met dagen waarop je niets kunt plannen. Jouw studie volg je namelijk volledig in jouw eigen tijd én tempo. Dat maakt deze manier van studeren met name ideaal voor mensen die hun HAVO diploma Cultuur en Maatschappij willen behalen naast hun (bij)baan of drukke gezinsleven.


Geen druk leslokaal vol met mensen. Maar toch profiteren van de voordelen die medestudenten met zich meebrengen. Een thuisstudie van NHA betekent dat je kunt studeren in je eigen huis of een andere plek waar jij je het prettigst voelt. Je medestudenten ontmoet je online. Wanneer je daar behoefte aan hebt, dan kun je contact met hen opnemen. Stel ze vragen of ga met je medestudenten in discussie over de onderwerpen uit je lesprogramma. Natuurlijk staan onze vakbekwame docenten ook voor je klaar.


 


De ideale voorbereiding op je officiële staatsexamenDoor middel van het bestuderen van de lesstof en het maken van huiswerkopdrachten, word je optimaal voorbereid op het officiële staatsexamen. Je huiswerkopdrachten kun je naar je docent vesturen. Hij of zij zal je opdrachten nakijken en van feedback voorzien. Zo weet je precies of je op de juiste weg bent. De persoonlijke begeleiding van je docent die oog heeft voor jouw leerdoelen, is een van de vele voordelen van je HAVO diploma Cultuur en Maatschappij bij NHA behalen.


Na het doorlopen van de hele lesstof ben jij helemaal klaar om het officiële staatsexamen af te leggen. Dit examen is hetzelfde examen als iedere andere HAVO student aflegt. Wanneer je het examen hebt behaald, ontvang je ook hetzelfde diploma als studenten die het reguliere traject hebben doorlopen. Je HAVO diploma Cultuur en Maatschappij behalen via een thuisstudie van NHA is dus even waardevol als ieder ander HAVO diploma.


NHA is namelijk als erkend opleider door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen. Je maakt het officiële staatsexamen en je behaald na het succesvol afleggen van het examen een landelijk erkend diploma. Voor velen is dit dé ideale manier van studeren voor het HAVO diploma.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
28E07 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren