Home » opleiding HAVO profiel Natuur en Gezondheid

Opleiding: opleiding HAVO profiel Natuur en Gezondheid

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Vereiste vakken voor HAVO Natuur en GezondheidHet profiel Natuur en Gezondheid kent een aantal verplichte vakken die je zult moeten volgen om je diploma te kunnen behalen. Welke dat zijn, leggen we je graag uit.
 


Het gemeenschappelijke deelEr zijn een aantal gemeenschappelijke vakken. Dit betekent dat iedereen die zijn of haar HAVO diploma wil behalen (ongeacht welk profiel), deze vakken zal moeten volgen. Dit gemeenschappelijk deel bestaat uit de volgende vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Maatschappijleer
 • Rekenvaardigheid 3F
   
Het profieldeelNatuurlijk zijn de vakken uit je gekozen profiel ook verplicht om te volgen. De vakken uit het profiel Natuur en Gezondheid zijn:

 • Wiskunde A of Wiskunde B
 • Natuurkunde of Aardrijkskunde
 • Scheikunde
 • Biologie
   
Het vrije deelDan dien je nog één extra vak de kiezen. Voor het profiel Natuur en Gezondheid kun je kiezen uit een van de volgende vakken:

 • Duits
 • Frans
 • Economie
 • Geschiedenis
 • Aardrijkskunde
 • Natuurkunde
 • Bedrijfseconomie
Houd er rekening mee dat je niet twee keer hetzelfde vak kunt kiezen. Voorbeeld: Bij dit profiel kun je kiezen tussen Natuurkunde of Aardrijkskunde. Wanneer je kiest voor Aardrijkskunde, dan kun je als extra vak niet nogmaals voor Aardrijkskunde kiezen. Je kunt in dat geval wel voor Natuurkunde kiezen. Zolang je maar niet twee keer hetzelfde vak kiest.


Om het HAVO diploma Natuur en Gezondheid te kunnen behalen, dien je ook een profielwerkstuk uit te werken. Daarnaast dien je voor de taalvakken een aantal boeken van een literatuurlijst te lezen.
 


Welke beroepen vragen om een HAVO Natuur en Gezondheid profiel?Ben je benieuwd welke HBO studies vragen om een HAVO diploma met profiel Natuur en Gezondheid? Onder andere de volgende studies kun je volgen wanneer je je diploma hebt behaald in deze richting:

 • Fysiotherapie
 • Verloskunde
 • Dierenarts
 • Milieudeskundige
 • Bioloog
 • Tandarts
 • Levensmiddelentechnoloog
Dit zijn maar een aantal van de HBO studies die je kunt volgen met een HAVO diploma Natuur en Gezondheid. Heb je al een HBO studie op het oog? Kijk dan naar welk profiel er wordt gevraagd. Is dit het profiel Natuur en Gezondheid? Dan zit je met deze thuisstudie helemaal goed.
 


VooropleidingVoor de studie HAVO Natuur en Gezondheid heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Onze deskundige docenten begeleiden je en helpen je met vragen en huiswerkopdrachten. Wil jij je HAVO diploma Natuur en Gezondheid behalen op je eigen manier? Dan is dit de ideale optie voor jou!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De gemiddelde studieduur is ongeveer 27 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Natuur en Gezondheid op HAVO niveau is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket. 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf2532,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Havo vakdocenten,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusHAVO profiel Natuur en Gezondheid


Natuur en Gezondheid is een van de profielen die je kunt kiezen wanneer je je HAVO diploma wilt gaan behalen. En bij NHA kun je dit waardevolle diploma behalen door middel van een thuisstudie. Je hoeft dus niet in een druk klaslokaal plaats te nemen. En je hoeft je ook niet aan bepaalde lestijden te houden. Je studeert voor je HAVO Natuur en Gezondheid diploma gewoon in je eigen tempo en in je eigen omgeving. Je wordt begeleidt door vakbekwame docenten waar je met al je vragen terecht komt. Dé ideale manier dus om je HAVO Natuur en Gezondheid diploma te behalen.


Een HAVO diploma is zeer waardevol op de arbeidsmarkt. Ook veel vervolgstudies vragen om een HAVO Natuur en Gezondheid diploma. Je kunt er dus veel kanten mee op. Deze studie zal dan ook veel deuren openen voor je. En studeren? Dat is een stuk minder stressvol met een thuisstudie!


Bij klassikale lessen zul je het (hoge) tempo van je docent moeten bijbenen. Voor sommige vakken zal dit wellicht geen probleem zijn. Maar er zijn ook vakken die je minder goed liggen en waar je meer tijd voor nodig hebt om de stof te begrijpen. Wanneer je je HAVO diploma Natuur en Gezondheid gaat volgen middels een thuisstudie van NHA, dan kun je ieder vak in je eigen tempo volgen. Ideaal dus!
Onze vakbekwame docenten bereiden je voor op het officiële staatsexamenGeen klaslokaal dus, maar wél deskundige docenten. Zij helpen je iedere stap onderweg. Bij vragen kun je hen altijd om raad vragen. Ook kijken zij je huiswerkopdrachten na die je tijdens je studie gaat maken. De lesstof en de huiswerkopdrachten sluiten aan bij het examen. De optimale voorbereiding voor wanneer je het examen gaat afleggen.
 


MedestudentenHeb je toch behoefte aan feedback van medestudenten? Dat is zelfs bij een thuisstudie mogelijk. Tenminste, als je kiest voor een thuisstudie van NHA. Wanneer je je aanmeldt voor de studie HAVO Natuur en Gezondheid krijg je namelijk toegang tot onze digitale leeromgeving genaamd Plaza.


Hier kun je onder andere zien wie er nog meer deze studie volgt. Mocht je hier behoefte aan hebben, dan kun je contact zoeken met je medestudenten. Stel ze vragen over de lesstof en ga eens de discussie aan. Een leuke manier om te studeren en een goede motivatie om door te zetten.
 


Landelijk erkend diplomaJe HAVO diploma Natuur en Gezondheid behalen middels een thuisstudie is net zo waardevol als je diploma behalen op de reguliere wijze. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA namelijk als erkend opleider aangewezen voor deze studie. Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als iedere andere HAVO leerling.
 


Officieel staatsexamenJe gaat net als ieder ander het officiële staatsexamen afleggen om je landelijk erkend HAVO diploma te behalen. Je docenten bereiden je voor en door middel van het insturen van je huiswerkopdrachten weet je precies of je de lesstof voldoende beheerst.


Wanneer je je diploma hebt behaald, heb je dus geen achterstand op anderen. Je diploma is net zo waardevol als ieder ander HAVO diploma en je kunt er alle kanten mee uit.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F85f3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren