Home » opleiding VWO profiel Economie en Maatschappij

Opleiding: opleiding VWO profiel Economie en Maatschappij

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Om je diploma voor het VWO profiel Economie & Maatschappij te behalen, moet je examen doen voor verschillende vakken. Deze vakken worden onderverdeeld in een gemeenschappelijk deel, een profiel deel en een vrij deel.


 Het gemeenschappelijke deelDe vakken in het gemeenschappelijke deel volgt elke VWO student, ongeacht welk profiel jij kiest. Het gaat dan om de volgende vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Maatschappijleer
 • Frans of Duits
 


Het profiel deelDaarnaast volg je de vakken uit je profiel deel. Deze zijn afhankelijk van het profiel dat je hebt gekozen. Voor het profiel Economie en Maatschappij moet je de volgende vakken volgen:

 • Economie
 • Geschiedenis
 • Wiskunde A of Wiskunde B
 • Aardrijkskunde of Bedrijfseconomie of Frans of Duits
Het vrije deelOm je VWO diploma te halen, is het verplicht om minimaal één vak in je vrije deel te kiezen. In het vrije deel ben jij vrij om te kiezen welk vak je wil volgen. Het vak mag echter niet overeen komen met een van de vakken die al in het profiel Economie & Maatschappij zitten. Kies jij in je profieldeel ervoor om bijvoorbeeld Aardrijkskunde te volgen? Dan kun je dit vak dus niet nogmaals kiezen in je vrije deel.


Wil je meerdere vakken uit het vrije deel volgen? Dat mag! Ook hiervoor kun jij examen doen. Als je niet slaagt voor het extra vak behaal jij nog altijd jouw VWO diploma.


In het vrije deel kun je kiezen uit de volgende vakken:

 • Frans
 • Duits
 • Aardrijkskunde
 • Natuurkunde
 • Scheikunde
 • Bedrijfseconomie
 • Biologie
 


Naast het volgen van de vakken in je vakkenpakket, werk je ook een profielwerkstuk uit als je je VWO diploma wil halen. Tevens ontvang je bij een aantal talen een literatuurlijst waar je een aantal boeken van moet lezen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De gemiddelde studieduur is ongeveer 30 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Economie en Maatschappij op VWO niveau is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket. 
 Vak
Aantal lessen
Studieduur in maanden Gemeenschappelijk deel: (*kies één van deze vakken) Nederlands
40
10 maanden Engels
64
10 maanden Maatschappijleer
38
5 maanden Frans*
48
12 maanden Duits*
24
6 maanden Profiel deel: (*kies één van deze vakken) en (**kies één van deze vakken) Wiskunde A*
48
7 maanden Wiskunde B*
48
9 maanden Economie
36
9 maanden Geschiedenis
32
7 maanden Aardrijkskunde**
28
7 maanden Frans**
48
12 maanden Duits**
246 maanden
 Bedrijfseconomie**
246 maanden
 Het vrije deel: (kies nog één extra vak)   Frans
48
12 maanden Duits
24
6 maanden Aardrijkskunde
28
7 maanden Natuurkunde
42
8 maanden Scheikunde
22
6 maanden Bedrijfseconomie
24
6 maanden Biologie
44
8 maanden

 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf3141,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Vwo vakdocenten,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusVWO profiel Economie & Maatschappij


Wil jij je VWO diploma halen? Dan is het belangrijk dat jij weet wat je interessant vindt en waar je goed in bent. Het is namelijk handig om je al met een VWO profiel te specialiseren voor een vervolgopleiding of een beroepsrichting. Met het VWO profiel Economie & Maatschappij maak jij een goede keuze waarmee je veel verschillende kanten op kan.


Een VWO diploma halen doe je niet zomaar. Er gaat veel tijd en energie in zitten om alle vakken succesvol af te ronden. Het dan wel zo handig als jij een manier van studeren kiest die goed bij jou past. Met een thuisstudie studeer jij waar en wanneer je wilt. Zo kun jij op je eigen tempo alle vakken doorlopen. Ideaal als jij je studie wilt combineren met een baan of andere bezigheden.


Je hebt geen afleiding van een vol klaslokaal en je hoeft de geringe tijd en aandacht van een docent in een klassikale les niet te delen met jouw medestudenten. Jouw persoonlijk docent geeft je precies de begeleiding die jij nodig hebt. Daarnaast krijg je bij NHA examentraining zodat je optimaal bent voorbereidt op jouw staatsexamen.
 


Voor wie?Voor iedereen die in zijn eigen tempo een VWO diploma van het profiel Economie & Maatschappij wil behalen. Met dit profiel verdiep jij je in vakken als economie en geschiedenis. Met jouw diploma kun je alle kanten op. Veel scholen stellen namelijk eisen aan het profiel dat jij hebt gekozen. Over het algemeen kun je met jouw VWO profiel Economie & Maatschappij terecht bij studierichtingen als economie, bedrijfskunde, psychologie, sociologie en recht.


Wil je na jouw VWO diploma verder leren? Dan kun je doorstromen naar het HBO of overstappen naar het Wetenschappelijk onderwijs WO (universiteit).
 


Landelijk erkend diplomaNHA is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.


Dat betekent dat jij met dit VWO profiel Economie & Maatschappij bent verzekerd van kwaliteit. Je wordt opgeleid voor hetzelfde examen als studenten in het dag- en avond-onderwijs: het officiële staatsexamen. Hiermee behaal jij jouw landelijk erkende diploma.
 


Behaal je missende VWO deelcertificatenHeb jij slechts één of enkele aanvullende vakken nodig? Bijvoorbeeld om toegelaten te worden tot jouw vervolgopleiding. Kies dan eenvoudig voor onze losse examenvakken van de VWO deelcertificaten. Op die manier hoef je niet het volledige profiel Economie & Maatschappij te volgen en behaal jij nog sneller jouw doel!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A2Ad9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren