Home » opleiding VWO profiel Natuur en Techniek

Opleiding: opleiding VWO profiel Natuur en Techniek

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Voor elk profiel binnen het VWO bestaat een apart vakkenpakket. Dit vakkenpakket is verdeeld in drie onderdelen; Het gemeenschappelijke deel, het profieldeel en het vrije deel. Welke vakken er binnen het profiel Natuur en Techniek op VWO niveau vallen, vind je hier.
 


Het gemeenschappelijke deelIn het gemeenschappelijke deel volgen alle VWO studenten dezelfde vakken. Het gaat daarbij om de volgende vakken:

 • Nederlands
 • Engels
 • Maatschappijleer
 • Frans of Duits
 


Het profieldeelDe vakken in het profieldeel zijn afhankelijk van het profiel dat jij hebt gekozen. Dat betekent dat je in dit deel andere vakken volgt dan studenten met een andere profielkeuze. De vakken uit het profieldeel voor het profiel Natuur en Techniek zijn:

 • Scheikunde
 • Biologie
 • Wiskunde B
 • Natuurkunde
 Het vrije deelNaast de verplichte vakken in het gemeenschappelijk en profiel deel van jouw gekozen profiel, volg je ook vakken in je vrije deel. In dit deel mag jij zelf kiezen welk vak je graag wil volgen. Je moet hierin minimaal één vak kiezen dat nog niet voorkomt in jouw profiel. Als je meerder vakken wil volgen, mag dat ook. Je kunt kiezen uit de volgende vakken:

 • Aardrijkskunde
 • Economie
 • Bedrijfseconomie
 • Frans
 • Duits
 • Geschiedenis
 
Naast het volgen van de vakken in je vakkenpakket, werk je ook een profielwerkstuk uit als je je VWO diploma wil halen. Tevens ontvang je bij een aantal talen een literatuurlijst waar je een aantal boeken van moet lezen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De gemiddelde studieduur is ongeveer 30 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Natuur en Techniek op VWO niveau is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket. 
 Vak
Aantal lessen
Studieduur in maanden Gemeenschappelijk deel: (*kies één van deze vakken) Nederlands
40
10 maanden Engels
64
10 maanden Maatschappijleer
38
5 maanden Frans*
48
12 maanden Duits*
24
6 maanden Profiel deel:   Wiskunde B
48
9 maanden Natuurkunde
42
8 maanden Scheikunde
22
6 maanden Biologie
44
8 maanden Het vrije deel: (kies nog één extra vak)   Frans
48
12 maanden Duits
24
6 maanden Economie
36
9 maanden Geschiedenis
32
7 maanden Aardrijkskunde
28
7 maanden Bedrijfseconomie
24
6 maanden

 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf2576.35euro

Bijzonderheden

Behandelt complete lesstof,Uitgebreide examentraining,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusVWO profiel Natuur en Techniek


Het profiel Natuur en Techniek is het meest exacte profiel op VWO niveau. Dat betekent dat de meeste vakken die jij volgt, uitgaan van precieze berekeningen waarbij een wetenschappelijke benadering de focus heeft. Ben jij goed met cijfertjes en logica? Dan is het profiel Natuur en Techniek perfect voor jou!


Wil jij graag je VWO diploma behalen maar liever niet terug naar school? Dan is een thuisstudie de perfect oplossing. Op die manier volg jij alle vakken van je profiel Natuur en Techniek gewoon op je eigen tempo. Waar en wanneer je wilt. Zo kun je jouw studie eenvoudig combineren met een druk leven.


Een thuisstudie volg je op je eigen manier, maar je bent niet alleen. Je krijgt namelijk persoonlijke begeleiding van jouw docent. En je geniet van de voordelen die medestudenten te bieden hebben. Via de online leeromgeving stel je vragen en start je discussies zodat je eenvoudig alle moeilijke onderwerpen uit te weg kunt werken. Heb je daar geen behoefte aan? Geen probleem. Dan volg je jouw studie gewoon alleen!
 


Voor wie?Wil jij op je eigen tempo een VWO diploma behalen? Heb je interesse in vakken als natuurkunde, scheikunde en wiskunde? Dan is deze thuisstudie voor het profiel Natuur en Techniek de beste keuze voor jou!


Met het profiel Natuur en Techniek word jij vrijwel direct toegelaten tot veel vervolg studies op het gebied van techniek en natuurwetenschappen op HBO niveau of het Wetenschappelijk Onderwijs WO (universiteit). Denk daarbij maar aan opleidingen als Technische Informatica en Werktuigbouwkunde.
 


Landelijk erkend diplomaNHA is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Dat betekent niet alleen dat jij met deze thuisstudie van het profiel Natuur en Techniek op VWO niveau verzekerd bent van kwaliteit, maar ook dat jij wordt opgeleid voor het officiële staatsexamen.


Jij behaalt dus net als alle anderen die deelnemen aan dit examen, een landelijk erkend diploma. Met andere woorden, een thuisstudie van NHA is net zo waardevol als klassikale lessen.
 


Behaal je missende VWO deelcertificatenWil je slechts enkele vakken uit het profiel Natuur en Techniek op VWO niveau volgen? Bijvoorbeeld omdat je al enkele vakken hebt gehaald. Of omdat je je kennis wil opfrissen of uitbreiden. Dan kan dat! Kies er in dat geval voor om de losse examenvakken van de VWO deelcertificaten te kiezen in plaats van het volledige profiel Natuur en Techniek. Je volgt dan alleen de vakken die je echt nodig hebt.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E24dA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren