Home » Makelaardij en Vastgoed

Opleiding: Makelaardij en Vastgoed

Bij: Tio Business School

Opleidingsinhoud

De focus van jouw opleiding ligt op vastgoed en ruimtelijke ordening en management en ondernemerschap. Ook spelen recht en ethiek een belangrijke rol. Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Vakkenpakket

Hieronder staan de modules en projecten die je volgt bij de opleiding Makelaardij en Vastgoed van Tio. Het vakkenpakket is opgedeeld in vijf domeinen: vastgoed en ruimtelijke omgeving, recht & ethiek, management & ondernemerschap, professionale ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek.

Vastgoed en ruimtelijke ordening
Je leert alles over vastgoed en weet straks hoe je de waarde van panden en ruimtes bepaalt. Vertaal de theorie naar de praktijk in de Vastgoedweek, en leer hoe je jouw klanten goed adviseert op het gebied van vastgoedontwikkeling en investeren.

Management en ondernemerschap
Je traint je management- en ondernemerschapsskills en weet als geen ander hoe je vastgoedobjecten ontwikkelt, verkoopt of verhuurt. Start jij straks je eigen vastgoedonderneming?

Recht en ethiek
Je gaat aan de slag met de wet- en regelgeving binnen vastgoed. Zo regel je straks in een handomdraai de contracten, vergunningen en financiering voor jouw projecten.

Stage en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Bekijk het studieprogramma Makelaardij en Vastgoed

Meer informatie? Kijk op: Makelaardij en Vastgoed

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 tot 4 jaar

Kosten

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: €22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): €95,-

Bijzonderheden

Waardevol diploma
Met de opleiding Makelaardij en Vastgoed ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden: jij voelt je thuis in de dynamische wereld van vastgoed en makelaardij. Leer verkopen en onderhandelen, waarde bepalen, beheren én beleggen. Met jouw ondernemende mindset, scherpe blik en expertise maak jij het verschil. Ga voor een gouden toekomst als bijvoorbeeld makelaar, projectontwikkelaar of vastgoedbeheerder. Of start je eigen onderneming!

De branche
Vastgoed staat nooit stil. Dit bruisende vakgebied verandert continu onder invloed van nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en in de markt. De laatste jaren bleven de huizenprijzen stijgen. Hoe zal de economie zich de komende jaren ontwikkelen? Wat betekent dat voor de woning- en kantorenmarkt? En welke rol speelt duurzaamheid binnen de vastgoedsector? Genoeg uitdagingen! Nieuwe, frisse talenten zijn dan ook altijd welkom in het werkveld. Grijp die kans om te laten zien welke (sales)skills jij in huis hebt!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
42C94 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren