Home » Master of Business Administration

Opleiding: Master of Business Administration

Bij: Tio Business School

Opleidingsinhoud

Alle MBA-studenten volgen het kernprogramma. Het kernprogramma vormt de basis van deze masteropleiding. Als manager in de dop leer je alles over goed en inclusief HRM-beleid en leer je de organisatieprocessen zo efficiënt en effectief mogelijk in te richten. Ook duik je in de financiële stukken van een organisatie en ontwikkel je je strategische skills met onder meer een simulatiegame. Je krijgt modules op het gebied van:

Financieel management
Human Resource Management
Operations management
Strategisch management

Daarnaast kies je tijdens je Master of Business Administration een van de drie specialisaties: internationaal management, hospitality management of commercieel management. Ook volg je het developmentprogramma en sluit je de master af met een afstudeeropdracht. De drie specialisaties lichten we hieronder toe.

Internationaal management
Specialiseer je in business intelligence en leer hoe je betere en snellere beslissingen neemt op basis van (big) data. Carrière maken als (internationaal) ondernemer? Met cases, onderzoek, bedrijfsbezoeken, workshops en (gast)colleges ontwikkel jij je ondernemende mindset, kennis en vaardigheden. Ook ga je aan de slag met persoonlijk leiderschap.

Hospitality management
Leer hoe je in de hospitalitybranche duurzaam onderneemt, hoe je kansen om te vernieuwen ontdekt én benut. Duik in de wereld van strategisch facility management en leer hoe je facilitair beleid opstelt. Daarbij houd je natuurlijk ook rekening met actuele ontwikkelingen als robotisering en digitalisering. Ook ga je dieper in op persoonlijk leiderschap.

Commercieel management
Ontwikkel je commerciële kwaliteiten en leer hoe je marketing- en communicatietools strategisch inzet voor meer omzet én duurzame klantrelaties. Je vergroot je kennis op het gebied van informatiemanagement en -technologie, en weet je hoe je de bedrijfsprocessen zo winstgevend mogelijk inricht. Ook werk je aan jezelf en je leiderschapskwaliteiten.

Developmentprogramma
Ontwikkel jezelf op persoonlijk en professioneel vlak: je leert waar je eigen interesses liggen en schrijft er een essay over. Daarnaast doe je alle vaardigheden op die je nodig hebt om een gedegen academisch onderzoek te doen: de masterscriptie waarmee je afstudeert.

Afstuderen
Een probleemstelling, literatuuronderzoek, enquêtes, variabelen … alle ingrediënten die je in een afstudeeronderzoek nodig hebt, komen aan bod. Tijdens je afstudeeronderzoek geef je een advies aan de branche waarbinnen jij je onderzoek uitvoert.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Hbo-/bachelordiploma.
Je hebt geen werkervaring nodig.

Opleidingsduur

1 jaar

Kosten

Collegegeld 23-24
€ 22.250,-

Inschrijfgeld (eenmalig)
€ 95,-

Bijzonderheden

Waardevol diploma
Met de Master of Business Administration ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Geen tentamens
Tijdens de MBA zijn er geen tentamens. In plaats daarvan ga je essays maken en projecten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ben jij klaar voor een hogere managementfunctie? Op zoek naar meer verdieping, analytische skills en strategische vaardigheden? En wil je een internationaal erkend masterdiploma dat je breed kunt inzetten? Kies dan voor de Master of Business Administration (MBA) bij Tio.
Het bedrijfsleven staat te springen om hoogopgeleide professionals zoals jij. Met deze brede hbo-masteropleiding ontwikkel jij binnen één collegejaar de juiste skills: analytisch word je sterker en tegelijkertijd pas je de academische verdieping toe in de praktijk.

Focus op het werkveld
Tio's Master of Business Administration heeft een sterke focus op de praktijk. Via cases uit het werkveld, opdrachten en bedrijfsbezoeken weet jij wat er speelt en leg je continu de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Ook volg je inspirerende masterclasses van bekende sprekers en krijg je les van topdocenten uit de praktijk. Zij weten precies wat er zich in de branche afspeelt en kunnen je daarom uitstekend begeleiden.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
45792 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren