Home » opleiding VMBO profiel Economie

Opleiding: opleiding VMBO profiel Economie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Wil jij het Economie VMBO profiel volgen? Dan volg je een aantal verplichte vakken uit het gemeenschappelijk deel en het sectordeel. Ook kies je minimaal 2 extra keuzevakken in het vrije deel van het profiel.Gemeenschappelijk deel (verplicht)


Nederlands
Engels
Maatschappijleer
Rekenen*Sectordeel


Economie (verplicht)


Keuze uit één van deze vakken:
Wiskunde
Duits
FransVrije deel (minimaal 2 extra keuzevakken)


Wiskunde
Geschiedenis
Aardrijkskunde
Biologie
Natuur- en Scheikunde 1
Natuur- en Scheikunde 2
Duits  
Frans 

* Let op:  Kies je in het vrije deel of sectordeel voor Wiskunde? Dan hoef je Rekenen niet te volgen uit het verplichte deel. Heb je niet voor Wiskunde gekozen? Dan ben je verplicht om Rekenen wél te volgen. Je zult dus of Wiskunde of Rekenen moeten volgen om je VMBO profiel Economie diploma te halen. De lesstof van Wiskunde bereidt je volledig voor op het examen Rekenen. Daarom is het niet nodig om beide vakken te volgen.


Het uitwerken van een sectorwerkstuk is daarnaast een onderdeel van je Economie VMBO profiel. Ook bij verschillende vakken is het maken van werkstukken onderdeel van de lesstof. Bij de talen lees je verschillende boeken die op de literatuurlijst staan. Meer informatie hierover ontvang je bij jouw cursuspakket.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De gemiddelde studieduur is ongeveer 24 maanden bij een gemiddeld studietempo van 12 uur per week. De studieduur voor het volledige Profiel Economie VMBO is afhankelijk van de vakken die jij opneemt in jouw vakkenpakket. 
 Vak
Aantal lessen
Studieduur in maanden Gemeenschappelijk deel:   Nederlands 
30
6 maanden Engels
32
8 maanden Maatschappijleer
36
6 maanden Rekenen 
10
3 maanden Sector deel: (* kies één van deze vakken)   Economie
30
6 maanden Wiskunde*
32
6 maanden Duits*
48
10 maanden Frans*
48
8 maanden Het vrije deel: (kies 2 extra vakken)   Wiskunde
32
6 maanden Geschiedenis
38
6 maanden Aardrijkskunde
18
6 maanden Biologie
24
6 maanden Natuur- en Scheikunde 1
28
8 maanden Duits
48
10 maanden Frans
48
8 maanden Natuur- en Scheikunde 2
18
5 maanden

 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf1673,00 euro

Bijzonderheden

Lesstof + Examentraining,Begeleiding van Vmbo vakdocenten,Erkend door ministerie van onderwijs

Algemene informatie over de cursusThuis je Economie VMBO diploma halen? Dat kan bij NHA!


Vind jij handel en economie interessant? Wil je graag een MBO opleiding volgen in deze richting maar heb je nog geen VMBO diploma? Volg dan het volledige Economie VMBO profiel en haal je diploma via NHA! Studeer wanneer het jou uitkomt en leg de staatsexamens af. Met de begeleiding van jouw docenten behaal jij vanuit huis jouw VMBO diploma!


Wil jij een VMBO diploma halen maar is het reguliere onderwijs geen optie voor jou? Of wil je liever in je eigen tempo studeren? Dan past een thuisstudie perfect bij jou! Bij NHA behaal je eenvoudig jouw diploma voor het profiel Economie VMBO binnen de theoretische leerweg.


 
Profiel Economie VMBO: deze vakken ga je volgen
Kies je voor het profiel Economie VMBO dan volg je de verplichte vakken uit het gemeenschappelijk deel. In het sectordeel van dit profiel is het vak Economie verplicht. Ook kies je in je sectordeel voor Wiskunde, Duits of Frans. Als laatste volg je nog 2 extra keuzevakken in het vrije deel.
 


Volg het Economie VMBO profiel in je eigen tempoVind jij het fijn om in je eigen tempo te studeren? Bepaal zelf waar en wanneer je studeert voor jouw Economie VMBO diploma met een thuisstudie. Zo haal je jouw VMBO diploma eenvoudig vanuit huis. Met de begeleiding van onze ervaren docenten sta je er nooit alleen voor. Ze kijken je huiswerk na en beantwoorden je vragen over de lesstof.


Specifieke voorkennis is niet nodig als je het Economie VMBO profiel wilt volgen bij NHA.
 


Erkend door het ministerie van OnderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de Wet Erkende Onderwijsinstellingen voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Je wordt bij NHA dus opgeleid voor de reguliere staatsexamens. Zo haal jij jouw Economie VMBO diploma.


Met jouw Economie VMBO diploma op zak kun je allerlei kanten op. Schrijf je vandaag nog in en start met studeren!  


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
70044 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren