Home » opleiding Creatieve Therapie

Opleiding: opleiding Creatieve Therapie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Deze opleiding Creatieve Therapie is erg uitgebreid en alles wat je moet weten over creatieve therapie komt aan bod. Enkele onderwerpen waarin je je gaat verdiepen zijn:

  • Ontwikkelingspsychologie
  • Patronen en processen
  • Verschillende disciplines
  • Kennis van de hersenen
  • Psychische klachten
  • Reflecteren
  • Verbinding
  • Motiverende gespreksvoering
  • Verwachting en bewustwording

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de Creatieve Therapie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusZet je creativiteit in om mensen te helpen met de Creatieve Therapie opleiding


Wat is er mooier dan mensen helpen? Niets toch? En als je daar ook nog eens je creativiteit voor kunt gebruiken, dan maakt dat het plaatje helemaal compleet. In de Creatieve Therapie opleiding ga je leren hoe je jouw creativiteit kunt gebruiken om mensen te helpen met allerlei vraagstukken. Een zeer dankbare baan waarbij jij klaarstaat voor mensen die het nodig hebben.


Met deze opleiding Creatieve Therapie ga je mensen op een bijzondere manier helpen. Door met creatieve opdrachten aan de slag te gaan, zal je cliënt sneller loskomen. Zonder daadwerkelijk iets te zeggen, kunnen zware onderwerpen aangekaart worden. En op een luchtige manier gaan jullie samen die onderwerpen een plekje geven.


 


Maak het verschil met creatieve opdrachtenJij bent iemand met een hart van goud. Je staat klaar voor iedereen die het nodig heeft. En met jouw creativiteit zit het helemaal goed. Ben jij op zoek naar een baan waarin al jouw mooie eigenschappen hard nodig zijn? Dan is de opleiding Creatieve Therapie perfect voor jou.


Werk je in de zorg met ouderen of kinderen? Of werk je in de kinderopvang? Dan is de opleiding een mooie aanvulling op je werkzaamheden. Ook als psycholoog, kunstenaar of coach heb je baat bij deze opleiding. Creatieve therapie kan hét verschil maken in iemands leven. Zet jij ook jouw talenten op het gebied van coaching en creativiteit in?


Het uiten van creativiteit is een zeer mooie aanvulling voor jouw cliënten. Stap voor stap gaan jullie de uitdaging aan om een vraagstuk met creativiteit aan te pakken. Je geeft creatieve opdrachten (denk hierbij aan muziek- of tekenopdrachten) waarmee je cliënt aan de slag gaat.


 


Ontdek de helende werking van creatieve therapieTijdens deze uitgebreide Creatieve Therapie opleiding ga je dieper in op alle aspecten van creatieve therapie. Je leert onder andere hoe je vraagstukken van cliënten kunt achterhalen, hoe je psychische klachten herkent en hoe je aan de hand van tekeningen of knutselwerken van je cliënt zijn gevoelens kunt herkennen. 


Veel mensen denken bij een therapiesessie aan een therapeut die moeilijke vragen stelt aan de cliënt, terwijl deze languit op een bank naar het plafond ligt te staren. Maar dat is niet wat je gaat leren in deze opleiding. Creatieve therapie is anders. Je gaat namelijk je creativiteit inzetten om je cliënt te begeleiden en te ondersteunen. Over zware onderwerpen praten is voor veel mensen lastig. En dat is ook begrijpelijk. Je problemen aan iemand vertellen is niet voor iedereen makkelijk.


 


Start met schilderen, knutselen of muziekmakenTijdens de opleiding Creatieve Therapie ga je op een heel andere manier aan de slag met vraagstukken van cliënten. Namelijk op een creatieve manier. Denk hierbij aan het maken van muziek, schilderen of knutselen. Jij bedenkt de opdrachten en samen met je cliënt ga je aan de slag.


Samen creatief bezig zijn werkt helend. Maar het is ook een manier om gevoelens op een andere manier te uiten. Je laat op een luchtige en speelse manier je cliënt zijn gevoelens en gedachten uiten. Dit biedt mogelijkheden om gebeurtenissen te verwerken, zonder er direct over te hoeven praten.


Voor veel mensen is dit een uitkomst. En jij kunt daar een grote rol in spelen. Start jij ook vandaag nog met deze Creatieve Therapie opleiding?


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D1045 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren