Home » MBO 2 Beveiliger

Opleiding: MBO 2 Beveiliger

Bij: SoSecure International BV

 

SoSecure International BV

Rijnzathe 8
3454 PV DE MEERN
 

Opleidingsinhoud

DOELEN / RESULTATEN
Het doel van de beveiligingsopleiding is dat wij u helpen om uw beveiligingsdiploma te behalen. Wat ons onderscheid ten opzichte van de andere opleiders is dat wij u persoonlijk begeleiden en pas tevreden zijn als u geslaagd bent voor het diploma beveiliging. Maar wij zorgen ook dat u vooral een gezellige en leuke leertijd hebt, want plezier bij het leren zorgt voor een beter resultaat.

Met het beveiligingsdiploma kunt u gaan werken als beveiliger in de beveiligersbranche. U kunt met het diploma veel kanten op, bijvoorbeeld werken als museumbeveiliger, gevangenisbewaker, havenbeveiliger, luchtvaartbeveiliger etc. Of zelfs bij het Ministerie van Defensie of Veiligheid en Justitie.

Ook wanneer u wilt doorgroeien om te werken als agent bij de Nationale Politie of als Buitengewoon Opsporingsambtenaar, is een beveiligersbaan een mooie opstap waarin u veel ervaring opdoet.

Wilt u verder leren? Dan bespreken wij samen met u een persoonlijk loopbaantraject.

EXAMEN
Van elk theoretisch en praktisch beveiligingsvak krijgt u een examen.

De MBO-vakken en keuzedelen worden geëxamineerd door SoSecure:

Centraal Examen Nederlands 2F
Instellingsexamens Nederlands 2F (zakelijke brieven schrijven, presentatie en discussie)
Centraal Examen rekenen 2F
Loopbaan & Burgerschap
Examen van het keuzedeel Winkelbeveiliging en Weerbaarheid

De volgende beroepsgerichte vakken zijn theoretische examens en worden geëxamineerd door het onafhankelijke examenbureau SVPB:

Wet- en Regelgeving
Veiligheid en Beveiliging
Waarnemen basis
Doelmatig handelen | praktisch examen
Specifiek Rapporteren basis | praktisch examen

De theoretische examens wordt op de computer afgenomen, in één van de vele examenlocaties van de SVPB. Zie hier een overzicht van de prijzen.

De onderdelen van het praktijkexamen bestaan uit het maken van een waarnemingsrapport op de computer (Specifiek Rapporteren) en drie rollenspellen (Doelmatig Optreden) zoals het lopen van een veiligheidsronde, het kunnen omgaan met communicatiemiddelen, werken achter de balie, kennis van brandblusmiddelen, enzovoort.

De praktijkexamens bij de SVPB mogen pas worden afgenomen wanneer u bent geslaagd voor alle theorie-examens (beroepsgerichte vakken, MBO-vakken en twee keuzedelen) en wanneer het praktijkwerkboek is afgetekend door het leerbedrijf en SoSecure.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Wij bieden de beveiligingsopleiding voor volwassenen aan, dat houdt in vanaf de leeftijd van 18 jaar. Om deel te kunnen nemen aan de beveiligingsopleiding, moet u voldoen aan een van de onderstaande eisen:

U hebt een diploma lbo, vbo, vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.

U heeft een diploma entreeopleiding of basisberoepsopleiding (MBO-niveau 2).

U heeft een bewijs dat u de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of u heeft een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Wij geven les in kleine groepen! Waarom? Om u de juiste aandacht en begeleiding te geven tijdens de opleiding.

Onze begeleiding zal u helpen om de discipline en de motivatie te ontwikkelen om te gaan leren. Want wij weten als geen ander dat het best moeilijk is om een studie te volgen en te werken.

Twijfelt u of u kunt starten met de beveiligingsopleiding? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Opleidingsduur

Gemiddeld 6 maanden

Kosten

€ 1.995,- excl. lesmateriaal en examens. Het volledige bedrag hangt af van de eventuele vrijstellingen.

Bijzonderheden

PROGRAMMA
In onze beveiligingsopleiding krijgt u één dag in de week les (BBL) en in de overige dagen loopt u stage bij een erkend leerbedrijf. De beveiligingsvakken worden in vijf lesblokken gegeven. Het lesrooster is dan voor u duidelijk en overzichtelijk. U ontvangt aan het begin van de opleiding direct het lesrooster, zodat u uw werk en privéafspraken hierop kunt aanpassen.

Wat moet u doen om het beveiligingsdiploma te halen?

Om het beveiligingsdiploma te behalen, gaat u theoretische en praktische beroepsgerichte vakken leren. Onder de theoretische vakken vallen de beroepsgerichte vakken, MBO-vakken en twee keuzevakken. De beroepsgerichte vakken zijn Wet- en regelgeving, Veiligheid en Beveiliging en Waarnemen Basis.

De MBO-vakken zijn Nederlands 2F, rekenen 2F en Loopbaan & Burgerschap. De keuzevakken die wij aanbieden zijn onder andere Winkelbeveiliging, Weerbaarheid, Nederlands 3F.

De praktische vakken zijn Doelmatig optreden Basis en Specifiek Rapporteren Basis. Om goed voorbereid te zijn op deze praktijkexamens, oefenen wij veel tijdens onze lessen. Alle beroepsgerichte vakken worden geëxamineerd door het examenbureau de SVPB en de MBO-vakken en keuzedelen door SoSecure.

Vorm van lesgeven
De lessen van Wet- en regelgeving, Veiligheid en Beveiliging, Waarnemen Basis, Doelmatig Optreden Basis, Specifiek Rapporteren en de keuzedelen worden op school gegeven. De docenten geven les met veel praktijkvoorbeelden, zodat de theorie eenvoudiger te begrijpen is. Beveiligingsonderwijs leert u ten slotte van ervaren beveiligers.

De vakken Nederlands, rekenen, Loopbaan & Burgerschap worden voor een groot deel in de vorm van thuisstudie aangeboden. U krijgt toegang tot een online leeromgeving waarin een op maat gemaakt lespakket wordt aangeboden ter voorbereiding van de examens. In sommige gevallen kunt u een vrijstelling krijgen voor de MBO-vakken of beroepsgerichte vakken.

Online leeromgeving
Wij voegen u toe aan onze online leeromgeving. Hier staan alle presentaties van de lessen, kunt u uw huiswerk en toetsen maken en staat er uitleg over de examens die u te wachten staan. Het voordeel van deze leeromgeving is dat u het te allen tijde bij u heeft, op elke device. U kunt zelfs onderweg leren en uw huiswerk maken, waar en wanneer u wilt, zonder dat u het boek mee hoeft te dragen.

Na elke les wordt het naslagwerk van die les voor u opengezet, zodat u aan de hand daarvan (en van uw boek) het huiswerk kunt maken. Uw docent kijkt het huiswerk na. Alles gebeurt op de online leeromgeving. U kunt hier ook uw voortgang bekijken en de resultaten van de toetsen die u hierop maakt.

Stage
Tijdens de beveiligingsopleiding bent u verplicht om minimaal 320 uur stage te lopen bij een erkend leerbedrijf. Het lopen van een stage maakt deel uit van uw beveiligingsdiploma. Tijdens de stageperiode leert u de theorie toepassen en werkt u mee in het beveiligingsbedrijf. Zorg daarom dat u een leuke stageplek vindt. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerbedrijf dat bij u past.

Wilt u weten of uw leerbedrijf erkend is, klik dan hier. U vindt hier de lijst van erkende leerbedrijven. Heeft u een leuk leerbedrijf gevonden waar u de stage wilt gaan lopen, dan gaan wij samen met het stagebedrijf uw beveiligingspas aanvragen. U wordt hiervoor gescreend door de politie, want u mag geen strafblad hebben.

Gedurende uw stage wordt u begeleid door een praktijkbegeleider vanuit uw leerbedrijf en SoSecure. Het leerbedrijf helpt u om het examen Doelmatig Optreden en Specifiek Rapporteren te behalen, door u ook hierin tijdens uw stage te begeleiden. Tijdens uw stage werkt u samen met het leerbedrijf de opdrachten uit die in het praktijkwerkboek staan.

Wat verwachten wij van u?
Om het beveiligersdiploma te behalen verwachten wij dat u inzet toont tijdens de beveiligingsopleiding. U kunt van ons het beste onderwijs maar vooral persoonlijke begeleiding verwachten. U komt in de lessen, maakt het huiswerk en studeert de lesstof om uw examens goed af te kunnen leggen. Doet u dat, dan komt het allemaal goed en ontvang u uw Beveiligersdiploma. Daar doen wij veel voor en de Onderwijsinspectie heeft ons dan ook beoordeeld als één van de beste opleiders van Nederland.

Plaatsen / leslocaties

De Meern

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Heeft u altijd al het beveiligingsdiploma willen behalen maar heeft u de stap nog niet gezet?

Wilt u carrière maken in de beveiligingsbranche? Dat kan echt!

Wij helpen u om het beveiligingsdiploma in uw tempo te behalen. Dat betekent dat wij u gaan helpen om een goede planning te maken hoe u kunt leren om de examens te gaan behalen. Wij begeleiden u ook met veel persoonlijke hulp en ondersteunen u tijdens de gehele periode die nodig is om het beveiligingsdiploma te behalen. Uw opleiding stopt pas als u het diploma op zak hebt.

Wij kunnen het ons voorstellen dat u vragen hebt over de beveiligingsopleiding en de stage in de beveiliging, aarzel dan niet en blijf niet met de vragen zitten maar bel ons gerust even op. Wij helpen u graag.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
63C1B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren